default-image

Έρχεται στην Αθήνα ο Γκεμπρεσιλασιέ

Σπορ
Έρχεται στην Αθήνα ο Γκεμπρεσιλασιέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τεράστιος Χαϊλέ Γκεμπρεσιλασιέ θα έρθει στην Αθήνα για να τιμηθεί στις 11 Νοεμβρίου με το βραβείο της AIMS για τη συνολική του προσφορά στον αθλητισμό, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Μαραθώνιου.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού (και όχι μόνο του στίβου) και σαφώς μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές προσωπικότητες που θα μας έχει τιμήσει με την επίσκεψή του στη χώρα μας.

Η παρουσία του Γκεμπρεσιλασιέ στις εκδηλώσεις το Μαραθωνίου δίνουν ακόμα μεγαλύτερη λάμψη με τον ίδιο να δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος που θα πάρει το βραβείο στην πόλη που γέννησε το Μαραθώνιο. «Είμαι πολύ χαρούμενος που η AIMS, τα μέλη της και οι χορηγοί να με τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο.

 Ανυπομονώ να έρθω στην Αθήνα και να παραβρεθώ στην εκδήλωση για τον κορυφαία μαραθωνοδρόμο της χρονιάς, να περάσω μια όμορφη βραδιά με τους φίλους μου από την κοινότητα του μαραθωνίου στην πόλη που αποτελεί το σπίτι του μαραθώνιου, την Αθήνα στην Ελλάδα» δήλωσε ο αθλητής με τις αμέτρητες επιτυχίες και ρεκόρ σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα, στα 5.000μ. και 10.000μ. μέχρι που μεταπήδησε στο μαραθώνιο και συνέχισε και εκεί με μεγάλες νίκες (τέσσερις συνεχόμενες στο μαραθώνιο του Βερολίνου) και παγκόσμια ρεκόρ.

Ο 43χρονος Γκεμπρεσιλασιέ έχει τιμηθεί από την AIMS τρεις φορές ως αθλητής της χρονιάς.

Πηγή: sportsfeed.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News