default-image

Έσπασε την... κατάρα ο ΠΟΑ στη Ραφήνα

Ποδόσφαιρο
Έσπασε την... κατάρα ο ΠΟΑ στη Ραφήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γήπεδο Ραφήνας! Μια έδρα που έχουν επισκεφτεί πολλάκις οι κρητικές ομάδες τα τελευταία χρόνια ως φιλοξενούμενοι της Τριγλίας και της Θύελλας, όταν και ξεκίνησε η διοργάνωση της Γ' Εθνικής υπό τη νέας της μορφή.

Μια έδρα που συνήθως ήταν… «γήπεδο των παθών» για τα σωματεία της Κρήτης, αφού συνήθως έφευγαν από εκεί με κατεβασμένα κεφάλια. Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό ότι ο ΠΟΑ, ο οποίος την περασμένη Κυριακή επικράτησε με 1-2 της Θύελλας, έφερε κρητικά χαμόγελα στο γήπεδο της Ραφήνας μετά από 2 χρόνια και 9 μήνες. Τόσο διάστημα μεσολάβησε από αρχές Ιανουαρίου του 2014 όταν ο ΠΑΟ Κρουσώνα ήταν η τελευταία κρητική ομάδα που έφευγε με το τρίποντο από εκεί.

Την ίδια σεζόν, λίγο νωρίτερα όμως, ο Ηρόδοτος είχε επικρατήσει επίσης με 1-2 της Θύελλας και αυτές ήταν ως το «διπλό» του ΠΟΑ οι μοναδικές κρητικές νίκες στη Ραφήνα. Βέβαια η Θύελλα υποβιβάστηκε τότε και επανήλθε φέτος. Ουσιαστικά ο κακός δαίμονας των κρητικών ομάδων είναι η Τριγλία Ραφήνας η οποία ποτέ δεν έχει χάσει στην έδρα της από ομάδα του νησιού. Ακόμα και τις δύο χρονιές που ο πρωταθλητής ήταν από την Κρήτη, το 2014-15 ο Κισσαμικός και το 2015-16 ο ΟΦΗ, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν νικητές στα παιχνίδια στην έδρα τους.

Συνολικά η Τριγλία σε 13 παιχνίδια στην Ραφήνα με κρητικές ομάδες μετράει 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και καμία ήττα! Ενώ η Θύελλα μαζί με το φετινό ματς με τον ΠΟΑ έχει σε 5 αναμετρήσεις 3 ήττες, μία ισοπαλία και μία νίκη.

Θα έχει πάντως ενδιαφέρον στη συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος τι απολογισμό θα έχουν οι κρητικές ομάδες στη Ραφήνα και αν θα καταφέρει κάποια να είναι η πρώτη που θα φύγει με το τρίποντο απέναντι στην Τριγλία…

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Περίοδος 2013-14

Θύελλα-Ερμής Ζων.      0-0

Τριγλία-Ερμής Ζων.      2-2

Περίοδος 2014-15

Περίοδος 2015-16

Τριγλία-ΟΦΗ             2-1

Τριγλία-ΠΑΟΚ             2-0

Τριγλία-Επισκοπή       2-1

Τριγλία-Ερμής Ζων.      2-1

Περίοδος 2016-17

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News