default-image

Οι προσφυγές... και οι εκλογές στα Χανιά!

Ποδόσφαιρο
Οι προσφυγές... και οι εκλογές στα Χανιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάλλον απογοητευτικές είναι οι εξελίξεις στην ΕΠΟ, αφού καθημερινά απομακρύνεται η έννοια «εξυγίανση» και ορθώνονται νέα εμπόδια και ενέργειες,  που δεν μπορούν να την εκφράσουν.

Οι κινήσεις για την αποτροπή των εκλογών στα Χανιά, ήταν αναμενόμενες και είχαν τονισθεί από εδώ, δίνοντας και χθες βαρύτητα στις δηλώσεις του Βίκτωρα Μητρόπουλου, ότι μπορεί να μην γίνουν οι εκλογές, μέχρι που έσκασαν τα νέα, με τη διπλή προσφυγή του στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκαν οι ανάλογες προσφυγές του κ. Γραμμένου. Τις είχαμε αναδείξει στην ανάρτησή μας: "Επικοινωνιακά παιγνίδια "εξυγίανσης" στην πλάτη του ποδοσφαίρου!"

Διαβάστε:Οι προτάσεις για την προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ και ακόμη: Ζητά ακύρωση των εκλογών της ΕΠΟ ο Μητρόπουλος

Από μία πλευρά πάντως, αν λάβει κανείς υπόψιν και τα φαξ από το διευθυντήριο του Γιαννάκη Παπαδόπουλου από το γνωστό ξενοδοχείο της Μιχαλακοπούλου, τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα για τις προθέσεις και τις στοχεύσεις, συγκλίνοντας στο ότι έχουμε μια από τα ίδια, όπως κάθε φορά!

Κάνει εντύπωση πάντως με όλα αυτά τα «φαινόμενα», η σιωπή του προέδρου της ΕΠΣΗ Νίκου Τζώρτζογλου, που ενώ είχε δώσει αρκετές συνεντεύξεις με τις οποίες ανέλυε τις πρωτοβουλίες του περί «συναίνεσης» και μάλιστα μέσα από τα «ορμητήρια» της αντιπολίτευσης, βλέποντας να γίνονται κομμάτια εκ των έσω της, δεν έχει πλέον έδαφος να υποστηρίξει το παραμικρό, σχετικά!

Οι κινήσεις της «5ης Οκτωβρίου», ημερομηνία που έχει καταληκτικό χαρακτήρα. για την παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ, λογικά δίνουν νέα και πολύ ισχυρά ερεθίσματα στον πρόεδρο του Ηρακλείου να τοποθετηθεί και για τους μεν και για τους δε στου παιγνιδιού, ώστε να φανεί συνεπής με την στάση του εδώ και χρόνια στο όλο πρόβλημα.

Η λογική, λέει πως ακόμη κι αν έχουν την πλειοψηφία, η κατάσταση είναι τόσο ρευστή ως «ντέρμπι» που δεν επιθυμούν να γίνει στα Χανιά, τα οποία θεωρούν ως «άνδρο» της παράταξης Ελευθεριάδη. Το έδειξε και η τοποθέτηση του Λάμπρου Μάρη, που ζήτησε από τον κ. Κοντονή, να βρει τρόπο να τις αποτρέψει, γιατί κατά την εκτίμηση του, θα γίνουν πράγματα και θαύματα.

Τα Χανιά πάντως αποτελούν και ένα άλλοθι επιχειρηματολογίας, της «συμμαχίας», μπροστά στο λογικό ερώτημα του καθένα, που λέει, πως αφού έχουν την πλειοψηφία όπως λένε και μάλιστα άνετη, γιατί δεν θέλουν να γίνουν εκλογές, αλλά προτιμούν τις νέες εντάσεις σε έναν χώρο, που δεν αντέχει άλλες.

Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την άλλη ημερομηνία της 13ηςπου θα κάνει παιγνίδι στη ποδοσφαιρική μας χώρα η FIFA με τον Τούρκο Ερζίκ, αντί του «αμφιλεγόμενου» Κουτσοκούμνη, είναι ένα μέγα ακόμη ερώτημα αναφορικά με τις διευθετήσεις του αθλητικού νόμου με το αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, που περιλαμβάνει για μια ακόμη φορά το «Grexit». Για να δούμε… Στέκονται οι "διοικούσες επιτροπές" στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία;

Τι ισχυρίζεται ο Βίκτωρας Μητρόπουλος

Στην εφημερίδα «Άποψη» ο ιδιοκτήτης της και πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

"Ο κ. Μητρόπουλος, είχε προειδοποιήσει ότι ο τρόπος με τον οποίο πάνε να γίνουν οι εκλογές είναι παράνομος, δεν είχε αποκαλύψει, όμως, τις προθέσεις του που η αλήθεια είναι ότι αιφνιδίασαν πολύ κόσμο. Έτσι, μετά την αίτηση για ακύρωση των εκλογών που υπέβαλε, στηριζόμενη στο ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν βάση του νόμου Ορφανού και του σώματος εκλεκτόρων και όχι με τις τρεις ψήφους ανά Ποδοσφαιρική Ένωση, υπέβαλε στο Διαιτητικό Δικαστήριο πρόταση για δημιουργία προσωρινής διοίκησης, απαρτιζόμενης από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές όπως ο Δομάζος, ο Καμάρας, ο Σκαρτάδος, ο Τουντζιάρης, ο Βαλαώρας, ο Μαχλάς, αλλά και άλλων ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Με αυτόν τον τρόπο, φυσικά, εξασφαλίζεται η επιστροφή στη νομιμότητα, καθώς η ΕΠΟ θα κατακλυστεί από ανθρώπους του αθλήματος, που εκφράζουν ουδετερότητα και που θα επιδιώξουν να οδηγήσουν το άθλημα ψηλά. Σύμφωνα με τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, είναι επιβεβλημένη η άμεση δραστηριοποίηση της προσωρινής διοίκησης, καθώς με τις νέες δικογραφίες δεν θα μείνει ούτε κλητήρας στην ΕΠΟ!

Πράγματι, αν δεν διεξαχθούν οι εκλογές σε 20 μέρες, θα είναι επιβεβλημένη η παρουσία μίας νέας ομάδας μέσα στο Γουδή για να τρέξουν τα «παγωμένα» θέματα της ΕΠΟ με στόχο την επόμενη φορά που θα πρέπει να εκπροσωπήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο η Ομοσπονδία μας, αυτό να γίνει από ανθρώπους που θα δημιουργούν σεβασμό και όχι χλεύη. Τι καλύτερο από την ενεργοποίηση ανθρώπων που έχουν γράψει ιστορία στο σπορ. Η πρόταση του ιδιοκτήτη της «Α» είναι πανομοιότυπη με αυτή που πρόσφατα εξέφρασε καυστική του συνέντευξη ο Κώστας Κατσουράνης, προτείνοντας για πρόεδρο τον Άγγελο Χαριστέα!".

Αντιδράσεις από τα Χανιά στην πρόταση Μάρη:

Η ιστοσελίδα-blog "kosmoschania" που έχει εκφράσει εξ αρχής, στήριξη στην παράταξη του κ. Βαρουξάκη, γράφει μεταξύ άλλων για τις κινήσεις αποτροπής διεξαγωγής των εκλογών στα Χανιά, εστιάζοντας στις τοποθετήσεις του κ. Μάρη, μεταξύ άλλων:

"Ο κύριος Μάρης καλά θα κάνει να μάθει τι ακριβώς συνέβη στις εκλογές της Ε.Π.Σ.Χανίων όπου οι «μπράβοι» που ήρθαν από την Αθήνα για να δημιουργήσουν επεισόδια ανήκαν στο «στρατόπεδο» που πρόσκεινται! Άσε που και πάλι τους φερθήκαμε... φιλόξενα! Οι εκλογές της Ε.Π.Ο έχουν όντως μεγάλη σημασία. Είναι μεγάλη τιμή για τα Χανιά να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο νομό μας. Τα Χανιά είναι ένας φιλόξενος τόπος και θα τους περιποιηθούμε  όλους όσους έρθουν, όπως πρέπει και αξίζει… στους μουσαφίρηδες!". Τονίζει ακόμη: "Άλλωστε ο Υπουργός, ο κύριος Κοντονής είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει Κρητική φιλοξενία".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News