Αθλητισμός

Ζητά ακύρωση των εκλογών της ΕΠΟ ο Μητρόπουλος

Tη ακύρωση των εκλογών της ΕΠΟ και το διορισμό προσωρινής διοίκησης επειδή συμπληρώθηκε η τετραετία από την εκλογή της παρούσας διοίκησης, ζητούν από το Διαιτητικό Δικαστήριο παλιοί ποδοσφαιριστές και άλλα πρόσωπα του αθλήματος με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Βίκτωρα Μηρόπουλο.

Οι προσφεύγοντες ζητούν την ακύρωση των προσδιορισμένων για τις 26 Οκτωβρίου εκλογών επειδή με βάση το «νόμο Κοντονή» που ψηφίστηκε το 2015, το καταστατικό της ΕΠΟ θα έπρεπε να έχει εναρμονιστεί με την αθλητική νομοθεσία, η οποία από το 2004 προβλέπει ότι οι εκλογές στην ΕΠΟ πρέπει να γίνουν με έναν εκλέκτορα ανά δέκα ερασιτεχνικά σωματεία και όχι με τρεις εκλέκτορες από κάθε Ένωση, όπως προβλέπει το καταστατικό της ΕΠΟ.

Η διάταξη που έχει περάσει στο «νόμο Κοντονή» αναφέρει: «Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης και λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία, με δεδομένο ότι η Ε.Π.Ο. διαχειρίζεται τις υποθέσεις της, ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους, και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, μέλος των οποίων αποτελεί η Ε.Π.Ο.».

Στην προσφυγή προτείνονται 15 πρόσωπα για την προσωρινή διοίκηση και 15 ως αναπληρωματικοί, μεταξύ των οποίων ο Βίκτωρας Μητρόπουλος παλιοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Δομάζος, Καμάρας, Βαλαώρας, Μαχλάς, Σκαρτάδος, Τουτζιάρης καθώς και οι εκπρόσωποι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο ΔΣ της ΕΠΟ,Γ.  Στράτος, Αλ. Δέδες, Τ. Αγραφιώτης και ΣΤ. Σφακιανάκης.

Μεταξύ άλλων στην αίτηση για προσωρινή διοίκηση περιλαμβάνονται τα ακόλουθα ονόματα:

Βίκτωρας Μητρόπουλος (Εκδότης, πρώην πρόεδρος ΕΠΑΕ)

Καμάρας Αριστείδης (Δικηγόρος, μέλος του ερασιτέχνη Απόλλωνα, πρώην ποδοσφαιριστής)

Νίκος Μαχλάς (πρώην ποδοσφαιριστής)

Μίμης Δομάζος (πρώην ποδοσφαιριστής)

Αντωνιάδης Αντώνης (πρώην ποδοσφαιριστής)

Γιάννης Βαλαώρας (πρώην ποδοσφαιριστής)

Γιώργος Σκαρτάδος (πρώην ποδοσφαιριστής)

Φάνης Τουντζιάρης (πρώην ποδοσφαιριστής)

Κασσιμάτης (πρώην παράγοντας ΠΑΕ ΠΑΟΚ)

Παναγιωτακης (πρώην παραγοντας ΠΑΕ Άρης)

Αλεξόπουλος Παναγιώτης (καθηγητής πανεπιστιμίου)

Δαβουράκης (δικηγόρος)

Βουγίδης Αντώνης (δικηγόρος Football League)

Χαραλαμπίδη Γαρυφαλιά (πρώην Εφέτης και πρώην αθλητικός δικαστής ΕΣΑΚΕ)

Κονταρίδης (πρώην υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.)

Ξυνίδης (παράγοντας Κηφισιάς)

Σταυλάς (πρώην πρόεδρος Πανσερραϊκού)

Χρονόπουλος (πρώην παράγοντας ΕΠΣ Ηλείας)

Καπράνας (πρώην πρόεδρος Α.Ο. Καρδίτσας)

Παπαγεωργίου (πρόεδρος ΑΣ Απόλλων) κ.α.

Πηγή: soccerplus.gr

Σχόλια