default-image

Εύκολη νίκη του Ολυμπιακού επί του Κολοσσού

Αθλητισμός
Εύκολη νίκη του Ολυμπιακού επί του Κολοσσού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα πολύ εύκολο απόγευμα στο ΣΕΦ μαζί με τους φιλάθλους του και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου μετά τη νίκη του με 99-48 .

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα και διέλυσαν τον αντίπαλο τους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μπορεί στην αρχή να είχαν πρόβλημα στη σετ επίθεση όμως αυτό διορθώθηκε στη συνέχεια και η διαφορά εκτοξεύτηκε. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο Έρικ Γκριν με 16 πόντους και ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 14.

 Ενώ για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη ο μόνος που ξεχώρισε ήταν ο Μπέρι με 9 πόντους. Να θυμίσουμε ότι οι Πρωταθλητές Ελλάδας επιστρέφουν στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης μετά από δύο χρόνια (2015, 2016) λόγω των αποκλεισμών τους στα προημιτελικά από τον Παναθηναϊκό και τις δύο σεζόν.

Από την αρχή του ματς οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με τη διάθεση να παίξουν καλή άμυνα και να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο. Το αρχικό 5-2 στο πρώτο τρίλεπτο δείχνει τον τρόπο παιχνιδιού των γηπεδούχων οι οποίοι είχαν προβλήματα στην άμυνα 5vs5 που εφάρμοσε ο Κολοσσός. Με 5 πόντους από Σπανούλη και Παπανικολάου ο Ολυμπιακός έστειλε τη διαφορά στο +8 (10-2) 4' πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Με σερί 11-4 οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου εκτόξευσαν το σκορ στο 21-6 με εξαιρετικό ομαδικό μπάσκετ. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Κολοσσό στο -15 (25-10) και τους παίκτες του κόουτς Λυκογιάννη να μην μπορούν να βρουν λύσεις στην επίθεση. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έκαναν ένα αρχικό σερί 6-0 και η διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 20 πόντους (31-10) με πρωταγωνιστές τους Γκριν και Χάκετ.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε και οι Παπαπέτρου-Λοτζέσκι πήραν τη σκυτάλη στην επίθεση και έκαναν το σκορ 41-12 με το ματς ουσιαστικά να έχει κριθεί 5:30 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στον αγώνα βρήκε τον Ολυμπιακό με διαφορά 29 πόντων (53-24) και τον Κολοσσό να μην μπορεί να αντισταθεί στην ανωτερότητα του αντιπάλου του. Εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος για τους γηπεδούχους ήταν τα δύο νεά αποκτήματα ο Έρικ Γκριν και ο Κεμ Μπιρτς με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους του προημιτελικού οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν με το πόδι πατημένο στο «γκάζι» σε όλες τις πλευρές του παρκέ και με ένα αρχικό μικρό σερί 6-0 έκαναν το 59-24 με τον Πρίντεζη να πετυχαίνει τους 4 από τους 6 πόντους. Ο αγώνας δεν άλλαξε καθόλου με τους «ερυθρόλευκου» να παρουσιάζουν τρομερή βελτίωση και συγκέντρωση σε όλόκληρο το ματς με την διαφορά πλέον να αγγίζει τους 40 πόντους (68-30) 4:50 πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέτπου. 3 λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου ο Κολοσσός σημείωσε 2/2 τρίποντα με τον Μπέρι, αλλά η επίθεση του Ολυμπιακού ήταν απίστευτη και η διαφορά παρέμενε στα επίπεδα κοντά στους 40 πόντους και μάλιστα έγινε ένα ακόμα double score (73-36).

Το τρίτο μέρος του αγώνα έκλεισε με τρίποντο του Παπαπέτρου ο οποίος διαμόρφωσε το 79-38. Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίζει ακόμα καλύτερη άμυνα με τον Αγραβάνη στο «5» και το +43 (81-38) να είναι η μεγαλύτερη διαφορά στο ματς μέχρι στιγμής 7:30 λεπτά πριν το τέλος. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μάλιστα 6:45 πριν από τη λήξη του ματς έβαλε τον Βασίλη Τολιόπουλο στο ματς στη θέσγ του Χάκετ και μάλιστα ο μικρός σκόραρε αμέσως και έκανε το 83-38. Με το χρονόμετρο να δείχνει 3:15 ακόμα ο Αγραβάνης με τρίποντο έκανε το σκορ 90-46 και τους πάντες πλέον να περιμένουν την λήξη. Τελικό σκορ 99-48 με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από δύο χρόνια απουσίας και πλέον να επικεντρώνεται στο Πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα.

 Τα δεκάλεπτα: 25-10, 53-24, 79-38, 99-48

Πηγή: basketblog.gr

Φωτογραφία: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News