default-image

Η Ελλάδα στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ

Ποδόσφαιρο
Η Ελλάδα στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Τσάμπιονς Λιγκ όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αλλάζει ριζικά από τη σεζόν 2018-2019, με την UEFA να σχεδιάζει έτσι τη διοργάνωση, ώστε να ενισχύσει τις ομάδες των χωρών που βρίσκονται στα πάνω στρώματα της βαθμολογίας.

Η θέση της Ελλάδας, όσο βρίσκεται στην 15η θέση της κατάταξης, παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, αφού σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Goal» δυσκολεύει η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων, τόσο μέσω του δρόμου των πρωταθλητών, όσο και αυτού των δευτεραθλητών.

Αυτό που ετοιμάζεται να κάνει η UEFA, είναι να δώσει από τέσσερα απευθείας εισιτήρια στις ομάδες των χωρών 1-4 της κατάταξης, από δύο στις χώρες 5-6 και από ένα απευθείας εισιτήριο στις χώρες 7-10.

Αν η Ελλάδα παραμείνει στην 15η θέση, τότε είναι δεδομένο ότι ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο, ενώ αν ανεβούμε στην 14η, τότε οι υποχρεώσεις του πρωταθλητή θα ξεκινούν από τον 3ο προκριματικό.

Τα πράγματα θα είναι θετικότερα για την Ελλάδα, μόνο αν ο κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ και εκείνος του Γιουρόπα, έχουν προκριθεί στους ομίλους μέσω των πρωταθλημάτων τους, αφού σε αυτή την περίπτωση, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συμμετάσχει στα play offs.

Εξίσου δύσκολα είναι τα δεδομένα και για τον δεύτερο του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού σύμφωνα με το «Goal» υπάρχουν δύο συγκεκριμένα σενάρια.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, η Ελλάδα δεν θα έχει δεύτερο εκπρόσωπο, αφού στο δρόμο των μη πρωταθλητών θα συμμετάσχουν οι 3οι των χωρών 5-6 της κατάταξης και οι 2οι των χωρών 7-12, κάτι που βγάζει εκτός την χώρα μας, ακόμα και αν ανέβει στην 14η θέση. Το δεύτερο σενάριο, βάζει τη χώρα μας στο κόλπο, αφού σύμφωνα με αυτό, ο 2ος των χωρών 10-15, δηλαδή και της Ελλάδας θα ξεκινάει τις υποχρεώσεις τους από τον 1ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως και να έχει, το δεδομένο είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News