Αθλητισμός

Ποντάρει στη δύναμη της έδρας το Ρέθυμνο

Η έδρα αναμένεται να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη του Ρέθυμνο Cretan Kings στο νέο πρωτάθλημα της Basket League, αφού η ομάδα θέλει να διατηρήσει το αήττητο στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και να πετύχει την είσοδο της στα play off.

"Στόχοι της ομάδας μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας με όποιον και αν αγωνιζόμαστε. Δηλαδή αυτός που θα έρθει εδώ και θα μας κερδίσει θα πρέπει να έχει "φτύσει αίμα" όπως λέμε. Αν κρατήσουμε την έδρα μας αήττητη και πάρουμε κάποια θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας, που είναι ο 2ος μας στόχος, θα τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην βαθμολογία. Αναμφίβολα θέλουμε να μπούμε στα pay off, όμως αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο», ανέφερε ο τεχνικός του Ρεθύμνου Τόνι Κωνσταντινίδης για την κατάσταση της ομάδας του, ενώ για το φετινό πρωτάθλημα, είπε:  «Φέτος η Basket League θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Θεωρώ θα είναι δύο ταχυτήτων, με τις πρώτες 4 - 5 ομάδες και οι υπόλοιπες θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί και προετοιμασμένοι από το σκάουτινγκ μας και την ψυχολογική προετοιμασία. Θα είναι δύσκολο για όλους. Περιμένω ένα πρωτάθλημα με περισσότερο ανταγωνισμό φέτος. Θέλουμε γεμάτα γήπεδα. Παιχνίδια που να κρίνονται στο τέλος, ώστε να φέρουμε τον κόσμο περισσότερο κοντά στο άθλημα γιατί είναι το πιο όμορφο στον κόσμο. Η Basket League πληροί όλα τα χαρακτηριστικά για να προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο».

Στη δύναμη της έδρας αναφέρθηκε και ο αρχηγός του Ρεθύμνου, Χάρης Γιαννόπουλος, τονίζοντας τη σκληρή μάχη που θα γίνει για τις θέσεις μετά την τετράδα.

«Το πρόγραμμα είναι λίγο δύσκολο στην αρχή για εμάς. Έχουμε κάποια παιχνίδια εκτός έδρας με Κολοσσό και Απόλλωνα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά. Αν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει σαν ομάδα, δηλαδή να τερματίσουμε ψηλά και να καταφέρουμε να μπούμε στα play off, θα πρέπει να κερδίσουμε τουλάχιστον ένα από τα δύο αυτά ματς. Από κει και πέρα θέλουμε να παραμείνει η έδρα μας αλώβητη και να μπορέσουμε να πάρουμε όσο περισσότερες νίκες γίνεται. Αν μπορέσουμε να κάνουμε και κάποιες "ζημιές" θα ήταν εξαιρετικό», σχολίασε και συνέχισε: «Φέτος υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες. Όλες θα δώσουν πολύ δυνατές "μάχες" μεταξύ τους και αν εξαιρέσεις την πρώτη 4άδα που υποτίθεται ότι είναι ήδη "κλεισμένη", οι υπόλοιπες θα παλέψουμε σκληρά για τις εναπομείνασες θέσεις. Το μοναδικό πράγμα που εύχομαι είναι να γεμίσουν τα γήπεδα, γιατί αυτό είναι που δίνει δύναμη στο άθλημα αλλά και σε μας, τους ίδιους τους παίκτες».

Σχόλια