default-image

Θα... τις πάρει ο Άνεμος ή η Γαλήνη;

Ποδόσφαιρο
Θα... τις πάρει ο Άνεμος ή η Γαλήνη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιμένουμε στις εκλογές της ΕΠΟ και με την ιδιαιτερότητα της διεξαγωγής τους στην Κρήτη. Χθες είχαμε την πληροφορία ότι η "συμμαχία" έκλεισε 100 δωμάτια στο ξενοδοχείο "Γαλήνη", στην Αγία Μαρίνα στον Πλατανιά.

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ήδη για το "Άνεμος" στη Γεωργιούπολη, όπου θα διεξαχθούν οι εκλογές και θα διαμείνουν από τη νυν "συμπολίτευση", και βλέποντας σημειολογικά τις επιλογές, τα "ορμητήρια" των δύο παρατάξεων στην ευρύτερη περιοχή συμπληρώθηκαν. Μετά τον Κονταρό (το πατρικό του είναι απέναντι στον "Άνεμο"), ο Μαθιουλάκης, που έχει αλλάξει ρότα, θα προσφέρει στην άλλη πλευρά τη "Γαλήνη"!

ΠΟΛΛΟΙ ρωτούν τι θα κάνει ο Τζώρτζογλου (η ΕΠΣΗ γενικότερα), που λειτουργεί εδώ και μήνες με τη "συμμαχία", με όλα αυτά που συμβαίνουν και αναδεικνύουν στρατηγικούς ηγέτες της παράταξης πρόσωπα που δεν τα εγκρίνει η ποδοσφαιρική του συνείδηση. Τι θα επιλέξει στις 14 του μήνα, που θα αναδειχθεί η εκλογική επιτροπή; Είναι νωρίς ακόμη. Σίγουρα είναι προβληματισμένη η ηγεσία της ΕΠΣΗ.

ΚΑΙ πώς να μην είναι; Οι δηλώσεις τού πολύ σοβαρού Χρήστου Σάββα προβληματίζουν εν γένει. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης, και από τα ιδρυτικά στελέχη της "συμμαχίας", όχι μόνο επιβεβαίωσε την κίνησή του για μια συναίνεση στην πενταμελή εκλογική επιτροπή (δύο μέλη από κάθε παράταξη και πρόεδρο κοινής αποδοχής), αλλά χαρακτήρισε και «κατάντια» την αντιμετώπισή της από πρόσωπα της παράταξής του, που την τορπίλισαν. Τονίζει μάλιστα την αλλαγή της στάσης τους σε συναινετική:

«Έκανα πρόταση για ενωτική και ισομερή εκπροσώπηση στην Εκλογική Επιτροπή. Ο κ. Ελευθεριάδης την αποδέχτηκε αμέσως, όπως και το αίτημά μου να είναι ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής από... πάνω και δη ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης κ. Κοσμίδης. Συμφώνησε μέχρι κεραίας ο κ. Ελευθεριάδης και όλα ήταν εντάξει, μέχρι που την τελευταία στιγμή έγινε ό,τι έγινε... Είναι κατάντια αυτό που έγινε! Δε χρειάζεται να μπω σε ονόματα, είναι αυτά που φαντάζεστε. Δεν πέφτετε έξω! Εγώ, πάντως, το δηλώνω ότι η ΕΠΣ Κοζάνης θα ψηφίσει συναινετικά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία. Κρίμα και επαναλαμβάνω είναι κατάντια να πρέπει να πάρουμε έγκριση...».

"ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ" αυτούς που όλοι κατάλαβαν ο κ. Σάββας, ότι του μπλόκαραν την πρόταση, αφού δεν την ενέκριναν: Γιαννάκης Παπαδόπουλος και Θωμάς; Αυτό δυσκολεύει πολύ πρόσωπα όπως ο Νίκος Τζώρτζογλου να αποδεχτούν, αφού δε λέγεται "εξυγίανση", αλλά κάτι άλλο.

ΕΧΟΥΜΕ και την έξτρα πληροφορία ότι ο Βαγγέλης Γραμμένος είχε απαντήσει θετικά στην πρόταση Σάββα, αλλά έπρεπε να ρωτήσει. Ρώτησε τον Γιαννάκη;...

Ζήτω που καήκαμε, δηλαδή, βλέποντας ότι έχεις να κάνεις με τη "Σκύλλα και τη Χάρυβδη", σε μια κρίσιμη περίοδο για το ποδόσφαιρο.

Σημ.: Οι έννοιες Άνεμος και Γαλήνη, χρησιμοποιούνται μεταφορικά, όπως και το "Σκύλλα και Χάρυβδη". Ανάλογα τις κινήσεις και τις θέσεις των δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων που επαγγέλονται... την Ιθάκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, εννοώντας τη δική τους "προσωπική" κυριαρχία.

Στ.Μ.

Υπογραφή Βουό!

Μεγάλο πράγμα η υπογραφή ως έκφραση προσωπικότητας και σταθερής αξίας. Το προσομοιώνουμε στο νέο δείγμα γραφής του Πατρίκ Βουό, του Ιβοριανού επιθετικού που επέλεξαν στον ΟΦΗ για να κάνουν τη διαφορά στην επίθεση. Έχουμε τονίσει κι άλλες φορές την επιμονή Πολεμαρχάκη - βάσει των συστάσεων - και την πρώτη ματιά του Νιόπλια, όταν είδε το «θηριώδη» Ιβοριανό πρώτη φορά σε τεστ δοκιμής. Το πρωτάθλημα που έρχεται θέλει μεγάλη προσοχή, ως περίεργο πρωτάθλημα. Για να νικάς πρέπει να έχεις τον παίκτη με το «εύκολο» γκολ και να προσέχεις με προσοχή την άμυνά σου, μη δεχτείς γκολ, ειδικά πρώτος. Σε αυτή τη γραμμή τον οργανώνουν αγωνιστικά τον ΟΦΗ, κι αν είναι να έρθει το θεαματικό, θα έρθει όσο η βαθμολογία θα τους επιτρέπει να ανοίξουν θεαματικά.

Κάνουν κρότο οι Κρητικοί!

Κάνουν κρότο οι ομάδες του Ηρακλείου και πέριξ, στη Γ' Εθνική. Ο Εργοτέλης, και χωρίς Λεάλ και Καλέ, όσο κι αν δεν έδειξε το συναρπαστικό, πιστοποίησε το χαρακτήρα της ομάδας που παίζει για το πρωτάθλημα. Ο ΠΟΑ είδε από το ντέρμπι με τον Εργοτέλη ότι δεν του πάει ο συμβιβασμός. Ομοιογένεια, παίκτες επιπέδου και όπως με τον Βουό εκτελεστές με υπογραφή. Τώρα Πετράκης και Τριανταφύλλου! Για τον Ερμή ψάχνονται πολλοί. Ειδικά οι "λάγνοι της κορυφής". Τους τρέλαναν πάλι οι Ζωνιανοί...

 -

Η Εργο-βλέψη στη Νίκαια

Το διπλό του Ιωνικού στην Κηφισιά έδωσε πόντους στην προσεχή αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στη Νίκαια. Έπεται ντέρμπι για ποικίλες πιένες! Ο Γιώργος Βρέντζος, που ξέρει πολύ περισσότερα απ' όσα γράφει γενναιόδωρα στο facebook, εστίαζε την προσοχή του στη Νίκαια και πριν από το χθεσινό ματς. Θα προτιμούσε την ισοπαλία του Ιωνικού στην Κηφισιά, αφού θα ταίριαζε με άνεση μια βαθμολογική διαφορά 12-6, αλλά θα πάει με την ενδυναμωτική πίεση της διαφοράς του 12-8. Σίγουρα η εβδομάδα σηκώνει πολύπλευρη προετοιμασία για το δεύτερο (μετά τον ΠΟΑ), καυτό σταθμό του πρωταθλήματος, εξαιρουμένης της Προοδευτικής...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News