default-image

Ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά η Αλεξία Παππά

Σπορ
Ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά η Αλεξία Παππά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διακοπές τελείωσαν για την Αλεξία Παππά που ετοιμάζει τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά, με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και το παγκόσμιο ανωμάλου δρόμου να βρίσκονται στα αρχικά σχέδια.

Έχοντας ολοκληρώσει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για την ίδια, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η αθλήτρια του Ελευθέριου Βενιζέλου ετοιμάζεται να ξεκινήσει για το 2017 με τη σεζόν να είναι εξίσου γεμάτη όπως αυτή του 2016.

Όσον αφορά στον κλειστό στίβο, η Παππά έχει σημειώσει στα 3.000μ. χρόνο πολύ κάτω από το όριο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (9:15.00) και λαμβάνοντας υπόψη τα όρια του ΣΕΓΑΣ το 2015 (9:13.00) για την Πράγα με το 9:05.12 που έκανε το Φεβρουάριο η Παππά, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η παρουσία της στο Βελιγράδι. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να επαναλάβει την επίδοση, καθώς την έχει σημειώσει πριν ολοκληρώθεί η διαδικασία απόκτησης του ελληνικού διαβατηρίου. Αν τελικά αγωνιστεί στο Βελιγράδι, θα είναι η τρίτη Ελληνίδα αθλήτρια που τα καταφέρνει στα 3.000μ. μετά την Χρυσοστομία Ιακώβου το 1998 στη Βαλένθια όταν και είχε τερματίσει 5η με το εξαιρετικό 9:01:06 και την Κωνσταντίνα Εφεντάκη που ήταν 12η με 9:11:12 το 2005 στη Μαδρίτη.

Όσον αφορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου (8χλμ. για τις γυναίκες) που θα διεξαχθεί 21 μέρες μετά το ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, στις 26 Μαρτίου στην Καμπάλα της Ουγκάντα, η Παππά εξέφρασε την επιθυμία της να αγωνιστεί και εκεί, όπου θα είναι η πρώτη ελληνική παρουσία.

Πηγή: sportsfeed.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News