Αθλητισμός

Υποβιβάστηκε ο Έσπερος, ανέβηκε η Αγ. Παρασκεύη!

Το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε την Αγία Παρασκευή κι έτσι ο Έσπερος Πατρών δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής!

Αυτό σημαίνει ότι η ΚΑΠ θα πάρει τη θέση του Έσπερου στο πρωτάθλημα και θα βρεθεί στο δρόμο του Εργοτέλη…

Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ φέρνει τα πάνω κάτω στον όμιλο νότου της Β' Εθνικής, ωστόσο δεν αποτελεί έκπληξη καθώς η Αγία Παρασκευή είχε δίκιο στην ένσταση που είχε καταθέσει.

Πιο συγκεκριμένα με βάση την αρχική προκήρυξη της ΕΟΚ πέρυσι από το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής υποβιβάζονταν τέσσερις ομάδες. Ωστόσο υπήρξε συμπληρωματική προκήρυξη βάσει της οποίας τελικά θα υποβιβάζονταν πέντε ομάδες. Η Ομοσπονδία άλλαξε και πάλι άποψη διατηρώντας την αρχική προκήρυξη, ωστόσο, ουδέποτε το κοινοποίησε στους συλλόγους…

Έτσι, ο Έσπερος Πατρών έκανε τα σχέδιά του για τη Β' Εθνική όντας πέμπτος από το τέλος. Η Αγία Παρασκευή από την πλευρά της διεκδίκησε μέσω των μπαράζ προτεραιότητας την άνοδό της στη Β' Εθνική (ήταν πρώτη επιλαχούσα για άνοδο).  Βλέποντας, λοιπόν, τον Έσπερο να ετοιμάζεται για το νέο πρωτάθλημα, η Αγία Παρασκευή κατέθεσε ένσταση και σήμερα δικαιώθηκε από το αθλητικό δικαστήριο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο προγραμματισμένος για χθες Κυριακή αγώνας ανάμεσα στον Έσπερο και τον Εργοτέλη αναβλήθηκε λόγω της ένστασης της Αγίας Παρασκευής. Πλέον θα πρέπει να γίνει νέος σχεδιασμός καθώς η Αγία Παρασκευή θα πρέπει να παίξει στη Β' Εθνική και ο Έσπερος να υποβιβαστεί στη Γ' κατηγορία.

Σχόλια