default-image

Έπιασε κορυφή ο Πανιώνιος αλώνοντας το «Καυτανζόγλειο»

Ποδόσφαιρο
Έπιασε κορυφή ο Πανιώνιος αλώνοντας το «Καυτανζόγλειο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με γκολάρες των δύο Ιρανών του, Μασούντ και Ανσαριφάρντ, αλλά και με μεγάλη απόκρουση του Γιαννιώτη στο τέλος, ο Πανιώνιος… ξεπέρασε τη Βέροια και νικώντας 2-1 τον Ηρακλή, έπιασε κορυφή!

Βγάζοντας ξανά… γούστα, οι Νεοσμυρνιώτες επικράτησαν 2-1 του Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο», σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα: Γκολάρες, δύο αποβολές εντός αγωνιστικού χώρου και άλλες δύο εκτός, πολλά νεύρα, απίστευτες ευκαιρίες εκατέρωθεν και χιτσκοκικό φινάλε.

Οι δύο Ιρανοί, Μασούντ και Ανσαριφάρντ, πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων, ο πρώτος με «κεραυνό» στο 34' και ο δεύτερος με εξαιρετικό πλασέ στο 78', για να μειώσει με τον Λεοζίνιο στο 85' ο «Γηραιός», που είδε τον Γιαννιώτη να βγάζει το… τούβλο του Περόνε από τη μικρή περιοχή στο 92', παραμένοντας, έτσι, χωρίς νίκη στη Σούπερ Λίγκα.

Μαντάρα και μάλιστα, στο ντεμπούτο του στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα έκανε στο τέλος ο διαιτητής Νεοφυτιάδης (Κορίνθου).

«Παίρνοντας» το κέντρο από το ξεκίνημα του ματς, με το δίδυμο Κόρμπου-Σιώπη να είναι για άλλη μία φορά εξαιρετικό, ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο ματς, διατηρώντας την κυριαρχία στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λέπτου. Μόλις στο 7', δε, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Κούρος -απόντος του Μπαρτολίνι- ήταν εμφανώς «έξω από τα νερά του» στο πλάι του Ρούσσου ως στόπερ, έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ! Ο Φούντας είδε το κενό στην «καρδιά» της άμυνας του «Γηραιού», πλάσαρε στον Μασούντ, με τον Ιρανό, όμως, να σουτάρει, ολομόναχος και από τα δύο μέτρα, άουτ! Οι γηπεδούχοι έδειχναν διάθεση να ισορροπήσουν και να δημιουργήσουν φάσεις, φανέρωναν, ωστόσο, ξανά το μεγάλο τους πρόβλημα ΚΑΙ φέτος στην… παραγωγή. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχαν καμία κλασική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, ούτε καν τελική προσπάθεια στην εστία!

Στον αντίποδα, προκειμένου να αποδείξουν πως η ήττα από τη Βέροια ήταν μία κακή παρένθεση, το μάτι των παικτών του Βλάνταν Μιλιβόγεβιτς… γυάλιζε. Με τους Νεοσμυρνιώτες, μάλιστα, να μην πτοούνται, ούτε από το γεγονός ότι ο Μπεν δεν ξεκίνησε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα, ούτε από την κακή εμφάνιση του Γκιοατά (τραυματίας ο Βλάχος, στον πάγκο ο Αργυρόπουλος) στο πρώτο μισάωρο. Και κάπως έτσι, έφτασαν στο γκολ. Και τι γκολ… Γκολάρα! Στο 34', λοιπόν, ο Μασούντ έπιασε ένα… τούβλο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Χουάντερσον, με τον Ιρανό να εξιλεώνεται για τη χαμένη ευκαιρία του στο 7' και να ξεσπά σε κλάματα! Ο λόγος; Λίγα λεπτά πριν αρχίσει ο αγώνας στη Θεσσαλονίκη, τον πήραν τηλέφωνο από την πατρίδα του, για να τον ενημερώσουν πως έφυγε ένας αγαπημένος ξάδερφός του…

Προκειμένου να αρχίσει η ομάδα του να «φτιάχνει» φάσεις, ώστε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, ο Νίκος Παπαδόπουλος πέρασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο παιχνίδι τους Λάμπρου και Καραγκούνη, στις θέσεις των Μοντέιρο (ήταν εκτός τόπου και χρόνου) και Αγγελόπουλου. Ο Ηρακλής κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε με κάποιες στημένες φάσεις να φανεί απειλητικός, ο Πανιώνιος, ωστόσο, κρατούσε άνετα το μηδέν πίσω, με τον Γιαννιώτη να είναι απλός θεατής του ματς. Παρ' όλα αυτά, φαινόταν πως με την είσοδο του Λάμπρου στον αγωνιστικό χώρο ο «Γηραιός» είχε… άλλον αέρα και ότι, αργά ή γρήγορα, θα έφτανε σε κάποια φάση. Όπως και έγινε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού συνεργάστηκε άψογα με τον Σαραμαντά, ο Περόνε έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Γιαννιώτη. Πέντε λεπτά αργότερα, δε, ο Λεοζίνιο βγήκε μόνος του με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, αλλά ο Ρισβάνης πρόλαβε και έκανε ένα τρομερό τάκλιν, αποσοβώντας τελευταία στιγμή τον κίνδυνο.

Στο 73', ο κ. Παπαδόπουλος αποφάσισε να «ρίξει» στο παιχνίδι και τον Λουκίνα, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2. Δυστυχώς για εκείνον, όμως, στη μοναδική μεγάλη φάση των φιλοξενούμενων στο δεύτερο 45λεπτο, «μίλησε» και πάλι η κλάση του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός «τσίμπησε» πολύ ωραία την μπάλα, πέρασε στο σπριντ τον Ρούσσο και με απίθανο πλασέ από αριστερά στην απέναντι γωνία του Χουάντερσον, έκανε στο 78' το 2-0 για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι έγινε… ροντέο! Ο Ηρακλής συνέχισε να το παλεύει και στο 85' έβαλε «φωτιά» στο ματς, με τον Λάμπρου να σεντράρει υπέροχα και τον Λεοζίνιο να μειώνει με κεφαλιά. Για να φτάσουμε στη φάση του 92', που λίγο έλειψε να έχουμε… αυτοκτονίες στον πάγκο του Πανιωνίου, αλλά ο Γιαννιώτης ήταν εκεί. Ο Περόνε έπιασε έναν «κεραυνό» σχεδόν από τη γραμμή της μικρής περιοχής και ο πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας το 2-1 και τη μεγάλη νίκη της ομάδας του.

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Κούρος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος (46' Καραγκούνης), Μοντέιρο (46' , Ρούσσος, Ιντζόγλου, Λεοζίνιο, Πασάς, Περόνε.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Κόρμπος, Γκιοατά, Σιώπης, Αντωνιάδης, Μασούντ, Μασούρας (70' Μπεν), Φούντας, Ανσαριφάρντ.

Πηγή: sportfm.gr

Φωτογραφίες: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News