default-image

Επικοινωνιακά παιγνίδια "εξυγίανσης" στην πλάτη του ποδοσφαίρου!

Ποδόσφαιρο
Επικοινωνιακά παιγνίδια "εξυγίανσης" στην πλάτη του ποδοσφαίρου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμιά στους πίνακες των Ελλήνων διεθνών διαιτητών της FIFA. To «σύστημα» αφού… ξεφορτώθηκε τον Μιχάλη Κουκουλάκη από παντού, μέσα- έξω, προχώρησε στην ψήφιση της νέας λίστας.

ΠΑΡΩΝ και ο Βούρβαχης στην ψηφοφορία της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, στηρίζοντας την Κομισοπούλου, ενώ ο Σταράκης από το Ρέθυμνο, δεν ψήφισε καν, αιτούμενος να αναβληθεί η ψηφοφορία, για να μην δεσμευθεί η επόμενη διοίκηση. Οι ημερομηνίες ωστόσο είναι θέμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και εν προκειμένω η κατάθεση της λίστας λήγει στις 2 Οκτωβρίου.

ΟΤΑΝ η ΠΑΕ Ολυμπιακός, χαρακτηρίζει με την υπογραφή της, την παρούσα ΕΠΟ ότι έχει μετατρέψει το ποδόσφαιρο σε «οίκο ανοχής», τι καταλαβαίνεις και… τι δεν καταλαβαίνεις; Είτε ενόψει,  είτε όχι, των εκλογών της Ομοσπονδίας;

ΠΑΝΤΩΣ όλα όσα συμβαίνουν έχουν επικοινωνιακή αποστολή. Οι ορισμοί των διαιτητών, π.χ. εμφανίζουν στα μάτια των εκλεκτόρων, κυρίαρχο τον Μελισσανίδη, αφού ορίσθηκε ο Σιδηρόπουλος, που δεν θα ήθελε ο Ολυμπιακός στο μεταξύ τους ντέρμπι.

ΚΙ ΑΥΤΟ «παίζει» ως επικοινωνιακό εν όψει των εκλογών της Κρήτης, γιατί στο μυαλό των αποδεκτών του μηνύματος, μπαίνει η σκέψη ότι «ακόμη κι έξω από το σύστημα διοίκησης, το κουμάντο το κάνει ο ηγέτης της ΑΕΚ».

ΑΛΛΑ και οι… παγωμένοι διαιτητές που αναθεματίζει η αντιπολίτευση, Παπάς και  Βοσκάκης είναι εμφανές  ότι «χρησιμοποιήθηκαν», οριζόμενοι ανώδυνα τέταρτοι, σε παιγνίδια της Σούπερ Λίγκα, για να βρουν νέο έδαφος από τη «συμμαχία», για νέες επιθέσεις διαμαρτυρίας.

ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ όμως και η απορία. Αφού λένε ότι έχουν σίγουρες 31 Ενώσεις και δύο τρεις κρυφές, γιατί δεν περιμένουν να γίνουν οι εκλογές, αλλά ψάχνουν νέα ευρήματα, για να προσφύγουν ξανά στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο και να ζητούν ορισμό διοικούσας.

ΤΟ ΕΧΟΥΝ στα σκαριά, να προτείνουν για ορισμό 15 προέδρους ΕΠΣ και άλλους 16 αναπληρωματικούς, με αιτιολογικό ότι μετά τις 5 Οκτωβρίου, δεν αναγνωρίζουν την παρούσα διοίκηση, , γνωρίζοντας ότι είναι χαμένη υπόθεση. Ίσως από αυτό βγήκαν και οι δηλώσεις του κ. Σαββίδη, ότι από τις 27 του μήνα, όλα θα αλλάξουν στην ΕΠΟ. (Παίξτε Λόττο!)

ΜΕΧΡΙ ΝΑ φτάσουν στα Χανιά, οι δυο παρατάξεις για την διεκδίκηση της ΕΠΟ, θα γίνουν πολλά. Φανερά και αθέατα. Και οι δυο ισχυρίζονται ότι υπερέχουν σε αριθμό ψήφων. Σίγουρα οι αριθμητικές ισορροπίες είναι οριακές και μπορούν να μεταβληθούν από τη μία στην άλλη πλευρά.

ΕΝΑ ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η περίπτωση του κ. Γραμμένου, με την υπόθεση «πλαστογραφίας» που εκκρεμεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου μπορεί να τιμωρηθεί, μπορεί και να αθωωθεί. Έξι μήνες έχει μείνει στο συρτάρι.

Άραγε, γιατί; Για να βγει μήπως λίγο πριν τις εκλογές, ως επικοινωνιακό και πάλι τρικ;

Μην ξαναπεί πάντως κανείς για εξυγίανση στο ποδόσφαιρο και πράσινα άλογα, όλοι το ίδιο επιδιώκουν... Την Κυριαρχία τους!

(Από τα "Σφηνάκια" της έντυπης έκδοσης του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου 2016)

Στ.Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News