Αθλητισμός

Κύπελλο για να δοκιμάσουν... γεύσεις πρωταθλητισμού!

Εξαιρετική η κλήρωση στο Κύπελλο για τον ΟΦΗ με τη νέα μορφή της διοργάνωσης. Τα δύο παιχνίδια στο "Γεντί Κουλέ" με τον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή αποτελούν πρόκληση για την κρητική ομάδα, και μάλιστα από πολλές πλευρές.

Πρώτα την αγωνιστική, όπου θα πρέπει να εστιάσει, και εξίσου με τη δυνατότητα οικονομικής επιτυχίας, από την αναμενόμενη προσέλευση των θεατών. Ο θετικός επηρεασμός αφορά και άλλα λεπτά σημεία που σχετίζονται με τα εισιτήρια διαρκείας, που μπορούν να αυξηθούν. Αλλά και από εκείνα που έχουν ήδη δοθεί, καθώς η ικανοποίηση σε αρκετούς κατόχους έχει ήδη τονωθεί, αφού κυρίως με τον Παναθηναϊκό αποκτούν υπεραξία. Σχολιάστηκε μάλιστα από αρκετούς. Το είδαμε και στο Facebook, όπου έγραφαν «χαλάλι το 200άρι, τώρα που μας έτυχε ο... βάζελος»!

Εκείνο που έχει σημασία είναι να δοθεί ολόκληρο το βάρος στο αγωνιστικό μέρος, μέσα από αυτό το έντονο άρωμα της Super League, αφού ο μεν Παναθηναϊκός προσφέρεται για τους παίκτες του Νίκου Νιόπλια να δοκιμάσουν το μάξιμουμ της απόδοσής τους σε ατομικό επίπεδο και παράλληλα να αντλήσουν ανώτερα ερεθίσματα που θα ενδυναμώνουν το συνολικό προφίλ της ομάδας. Ο Ηρακλής, επίσης, του Νίκου Παπαδόπουλου, αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία, αφού πρόκειται για αντίπαλο με ιστορική παράδοση ανταγωνισμού με τον ΟΦΗ και διαθέτει την πρόκληση να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου απέναντι σε σφικτό και σκληροτράχηλο αντίπαλο, μέσα στην έδρα. Είναι ευνόητο ότι, όπως είναι φέτος η διεξαγωγή του Κυπέλλου, ταιριάζει πολύ για φιλόδοξες και ποδοσφαιρικά ισορροπημένες ομάδες της Football League, όπως είναι ο ΟΦΗ.

Προτιμότερος πάντως ο Παναθηναϊκός, από μια Βέροια, ή έναν Ατρόμητο στην καλύτερη, που θα έκανε το παιχνίδι "σειράς", διότι ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος που αυξάνει το κίνητρο των φιλάθλων να πλημμυρίσουν το "Γεντί Κουλέ", ανεβάζοντας και την εμπορική αξία. Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει δυσκολότερη την κλήρωση, είναι ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς έτυχε να είναι από την ίδια κατηγορία με τον ΟΦΗ, ένας αντίπαλος που ανταγωνίζεται για τον ίδιο στόχο στο πρωτάθλημα. Εκεί θα ήταν προτιμότερος εκτός έδρας ένας άλλος αντίπαλος χαμηλότερης σειράς. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου βγάλει το ποδόσφαιρο.

Οι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια είναι στη σωστή κατεύθυνση και αυτό που λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει το Κύπελλο ως στόχος απαλλάσσει εξαρχής τους παίκτες από το άγχος, αλλά οι ίδιες οι προκλήσεις των αντιπάλων με δυνατό αέρα Super League υποχρεώνουν την ομάδα να αγωνιστεί στο μάξιμουμ, μαρκάροντας και την πρόκριση!

Μακριά ωστόσο από αρνητικές "καταστροφολογίες" περί Παναθηναϊκού. Είναι εντελώς ασύμβατες...

(Από τη "Γνώμη" της έντυπης έκδοσης)

Θα το ξεκάνουν το γήπεδο!

Ότι χειρότερο για ένα γήπεδο όπως αυτό που έφερε η κληρωτίδα του κυπέλλου για τις Χανιώτικες ομάδες, που ναι μεν θα έχουν επί δύο τον Ολυμπιακό με ότι σημαίνει εισπρακτικά, αλλά που το γήπεδο των Περιβολίων μαζί με τον Πλατανιά θα αναστενάξει, μην πούμε ότι θα βογγήξει από την επιβάρυνση. Είδαμε χθες ότι μέσα σε έξι μέρες θα πρέπει να φιλόξενήσει έξι παιγνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου και δεν ξέρουμε ακόμη και τι παραπάνω θα βγάλει η Football League, προς τα τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου. Ένα παιγνίδι κάθε μέρα!

Έχουν ξελοκάρει με τη διαιτησία

Η κατάσταση στη διαιτησία έχει αγριέψει με φόντο τις εκλογές της ΕΠΟ. Είναι τραγικό όλο αυτό που συμβαίνει με τους ορισμούς και μη ορισμούς διαιτητών, με μια διαφαινόμενη "πατρωνία" και "ομηρία" των "μεγάλων" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι χθεσινές ανακοινώσεις ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού δηλώνουν την αγριότητα. Τώρα βγήκε μπροστά και ο Ολυμπιακός να μιλάει για «τρίο Βασάρα, Κοξένογλου και Θωμά», και για μετατροπή του ποδοσφαίρου σε οίκο ανοχής. Η κατάσταση είναι απάλευτη και ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Σχόλια