default-image

Δεύτεροι οι Έλληνες δημοσιογράφοι στο Παγκόσμιο ποδηλασίας

Σπορ
Δεύτεροι οι Έλληνες δημοσιογράφοι στο Παγκόσμιο ποδηλασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον αγώνα της ομαδικής χρονομέτρησης 16 χιλιομέτρων συνεχίστηκε σήμερα στον Άγιο  Νικόλαο το 17ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δημοσιογράφων, το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και χορηγό επικοινωνίας την «ΚΡΗΤΗ TV».

Νικήτρια αναδείχτηκε η βελγική ομάδα δημοσιογράφων - ποδηλατών, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τερματίζοντας σε  25':30'':031 με τους Γκρεγκ Μάνσετ, Ερβιν Ντε Κλερκ και Φιλίπ Ντε Γκρες.

Τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η ελληνική ομάδα, που αποτελούνταν από τον Παναγιώτη Ζαχαρίου, ο οποίος κατέκτησε χθες το χρυσό μετάλλιο στο σπριντ στην κατηγορία άνω των 60 ετών, τον Χρήστο Ανεσιάδη και τον Ουαλό παντρεμένο με Ελληνίδα, Νιλ Πούλτον, οι οποίοι τερμάτισαν σε 26':01'':302.

Το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 27':31'':567 πήρε η ομάδα που εκπροσώπησε την Παγκόσμια Ένωση Ποδηλασίας Δημοσιογράφων και η οποία αποτελούνταν από τον Γερμανό Σελ Μίλερ Βέρνερ, τον Ρώσο Αντρέι Κοντρασόφ και τον Ισπανό Άνχελ Τζίνερ.

Να αναφέρουμε ότι ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Σεούλ (1988), Γιαν Σουρ, που είναι και ο επίσημος προσκεκλημένος των αγώνων, συμμετείχε εκτός συναγωνισμού στην ομαδική χρονομέτρηση και τρέχοντας μαζί με τον Ιταλό Αντρέα Νικόζια και τον Έλληνα Γιάννη Ταυλά, έκαναν τον καλύτερο χρόνο με 25':04'':621.

Εκτός συναγωνισμού έτρεξαν και οι Ποδηλατικοί Σύλλογοι Αγίου Νικολάου και «Δρίρος Νεάπολης», ενώ στο σημερινό αγώνα της ομαδικής χρονομέτρησης συμμετείχαν συνολικά 12 ομάδες. Κάθε μία εξ αυτών αποτελούνταν από τρεις αθλητές, άνδρες ή γυναίκες. Στο αγώνισμα αυτό μέτρησε ο χρόνος του δεύτερου από κάθε ομάδα, ενώ για να βαθμολογείτο η κάθε ομάδα απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να τερματίσει και ο 3ος ποδηλάτης.

Στην ομαδική χρονομέτρηση πήραν μέρος δύο βελγικές και δύο ιταλικές ομάδες, μία από τις Πολωνία, Ελλάδα, Γερμανία, μία διεθνής (τριών διαφορετικών εθνικοτήτων) αμιγώς γυναικεία ομάδα και εκείνη που εκπροσώπησε την Παγκόσμια Ένωση Ποδηλασίας Δημοσιογράφων.

Αύριο στις 15:30 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων θα συνεχιστεί με το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης, στο οποίο θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 40 ποδηλάτες.

Παράλληλες εκδηλώσεις από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι ποδηλάτες και οι συνοδοί τους μπορούν να απολαύσουν και παράλληλες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου τις ημέρες των αγώνων. Συγκεκριμένα απόψε Παρασκευή 30/9 θα γίνει η λευκή νύχτα. Τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά όλο το βράδυ και μάλιστα με ειδικές τιμές για τους αθλητές και τους συνοδούς τους, ενώ για αύριο στην περιοχή της Λίμνης θα πραγματοποιηθεί γιορτή τουρισμού, όπου από ειδικά περίπτερα που θα στηθούν θα προσφέρονται παραδοσιακά προϊόντα επίσης σε πολύ προσιτές τιμές για τους φιλοξενούμενους της Παγκόσμιας Ένωσης Δημοσιογράφων ποδηλασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News