Αθλητισμός

Ο Πιανιτζάνι, ο Κώτσιος και ο Κρίστοφερ Σαμπά

Απίστευτη φάνηκε η εμπειρία του στην Κρήτη για τον προπονητή της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Σιμόνε Πιανιτζιάνι. Ο άνθρωπος των χιλίων παραστάσεων και ως παίκτης και ως πρώην τεχνικός της Εθνικής Ιταλίας εκμυστηρευόταν ότι είχε συνδυάσει την Κρήτη και το Ηράκλειο ως καθαρό τουριστικό προορισμό.

«Νόμιζα ότι ήταν μόνο παραλίες, φυσικά τοπία και χώροι αναψυχής και ως προορισμός μόνο για τουρίστες. Ήμουν διστακτικός και συνάντησα μια άρτια οργανωμένη αθλητική Κρήτη, με ωραίες εγκαταστάσεις και όλα τα κομφόρ για αγώνες υψηλού επιπέδου», σχολίαζε ο Πιανιτζιάνι σε φίλο της στήλης και μάλιστα, όπως του τόνιζε, θέλει να ξαναέλθει, και μάλιστα σύντομα, «σε μια νέα μπασκετική εμπειρία»!

Άλλαξαν φανέλλες στο Μπλακμπερν!

Συζητώντας τη κλήρωση Κυπέλλου, ο Ηλίας Κώτσιος έφερε στο μυαλό του τον Κρίστοφερ Σαμπά, τον οποίο περιμένει στο Ηράκλειο με τον Παναθηναϊκό. Με το διεθνή Κογκολέζο είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τη Λάρισα, όταν εκείνος αγωνιζόταν στην Μπλάκμπερν. Οι δυο τους είχαν μια πολύ καλή επαφή γνωριμίας στο δεύτερο παιχνίδι που έγινε στην Αγγλία, όταν το 2007 η θεσσαλική ομάδα τσέκαρε το εισιτήριό της στους ομίλους του Europa League. Ο άσος του ΟΦΗ είχε περάσει αλλαγή στο 56' και στο τέλος του αγώνα βρέθηκε με τον Σαμπά και αντάλλαξαν ευχές και φανέλες, που είχαν το ίδιο νούμερο, το "4". «Θηριώδης, ψηλός, πολύ καλός αμυντικός», σχολίαζε ο Ηλίας! Η Λάρισα είχε κερδίσει 2-0 στο Πανθεσσαλικό και είχε πάρει σκορ πρόκρισης με ήττα 2-1 στην Αγγλία!

Σχόλια