default-image

Νίκη του Άγιαξ, στην κορυφή του ομίλου

Ποδόσφαιρο
Νίκη του Άγιαξ, στην κορυφή του ομίλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από πέντε σερί ευρωπαϊκές ισοπαλίες στο «σπίτι» του, ο Άγιαξ χαμογέλασε, έστω κι αν έπρεπε να ιδρώσει πολύ. Ο «Αίαντας» επικράτησε 1-0 της Σταντάρ Λιέγης στο Άμστερνταμ διπλασιάζοντας τις νίκες του στον έβδομο όμιλο, όπου βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός.

Ο Άγιαξ ήταν κυρίαρχος από την αρχή. Στο 28' είδε την υπεροχή του να καρποφορεί με τον Τραορέ να τροφοδοτεί τον Ντόλμπεργκ και τον τελευταίο με πλασέ στην κίνηση να νικά τον Ζιλέτ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν μάλλον τυχεροί που πήγαν μόνο με 1-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ωστόσο στην επανάληψη και ειδικά στο τελευταίο εικοσάλεπτο άγγιξαν το γκολ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία τους ήρθε στο 84', όταν ο Εμπενζά είδε την προσπάθειά του να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Ονάνα. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λαΐφης σπατάλησε την τελευταία ευκαιρία των Βέλγων να φύγουν με βαθμό.

Άγιαξ: Ονάνα, Φέλτμαν, Σάντσες, Σινκγκράβεν, Τραορέ, Κλάασεν, Γιουνές (85' Ελ Γκάζι), Σένε (62' Ρίντεβαλντ), Ντόλμπεργκ (69' Κασιέρα), Φίγκεβερ, Γκουντέλι.

Σταντάρ: Ζιλέτ, Φαλ, Σολτς, Λαΐφης, Αντράντε, Ένοχ, Τρέμπελ, Ντοσεβί (80' Λεζεάρ), Εντμίλσον (69' Εμπενζά), Ραμάν (69' Ντομπέ), Μπελφοντίλ.

Βαθμολογία

1. Άγιαξ 6

2. Θέλτα 4

3. Σταντάρ 1

4. Παναθηναϊκός

Επόμενη αγωνιστική (20/10)

Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News