default-image

Κατάντησαν την Β΄εθνική... σε Football League

Αθλητισμός
Κατάντησαν την Β΄εθνική... σε Football League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια και δυο τρομάρες αυτό το πρωτάθλημα. Ψίχουλα από τα τηλεοπτικά, χορηγίες με το κιάλι, αποφάσεις αναίρεσης επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα, εκπρόθεσμα αλλά μόνο για "έναν", δελτία παικτών με τη βούλα της ενεργής αθλητικής δικαιοσύνης. (Ε, όχι και δω ο Κοντονής! -Λες;...)

Φυσικά περί Football League, ο λόγος!

ΤΗΝ έχουν ξευτιλίσει την κακομοίρα. Και αν δεν υπήρχαν ο ΟΦΗ και ο Άρης, δε θα μπορούσε να υπάρξει. Σκέτος ο Απόλλων Σμύρνης με τους άλλους τριγύρω σαν ένας όμιλος της Γ' Εθνικής θα ήταν. Όμιλος Άνω Αττικής και Σία. Επουδενί όμως επαγγελματική κατηγορία.

ΑΛΛΑ πότε και ποιος ενδιαφέρθηκε; Η ΕΠΟ; Μόνο για τα «ειδικά γραφεία προώθησης και σωτηρίας». Η Σούπερ Λίγκα; «Ούτε που τη βλέπει»! Η Πολιτεία; «Σιωπή ακόμη και στις κληρώσεις με τις δολοφονικές επιθέσεις - Γαργάρα και στα οικονομικά στοιχεία ΠΑΕ που δε θα έπρεπε καν να υφίστανται»!

ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ "με το νι και με το σίγμα" από πέρσι. Γνώριζαν όλοι τη δυσφήμηση από τις "συμμαχίες", τους "νυχτόβιους... επενδυτές", τα "διπλά ημίχρονο - άσος τελικό", αλλά κανείς τους δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Ακόμη και ο πρόεδρος της αποκαλούμενης FL, με τα χρυσά μηνιάτικα, πέρα από άλλα, την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια. Και τρέχει τώρα ο Στέλιος ως ναυαγός σε σανίδα σωτηρίας, που παρέλαβε από τον Σπύρο, που είχε αρχίσει να βλέπει από την άλλη.

ΜΑΚΑΡΙ να βρούνε λύσεις, γιατί είναι κρίμα ένα τόσο αντιπροσωπευτικό πρωτάθλημα της επικράτειας να ξεκινήσει ασθμαίνοντας. Αλλά να ξέρουν ότι μέσα σε αυτό το χάος θα γίνουν πολλά, για τα οποία δε θα φταίνε τόσο οι "δράστες", όσο θα έχουν την ευθύνη οι "νοικοκύρηδες" πολιτικής και ποδοσφαίρου.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ σε ηλικία ξέρουν πολύ καλά τι σήμαινε για τον τόπο η Β' Εθνική. Πρωτάθλημα μεγάλων συγκινήσεων ανά την επικράτεια, με τις πόλεις κυρίαρχες. Άκουγες Τρίκαλα, Ρόδος, Καστοριά, Χανιά και το μυαλό σου πήγαινε στην πόλη και όχι στον τάδε που ηγείται της διοίκησης. Κι έβλεπες και μπάλα όρθιος, από τα κατάμεστα γήπεδα.

ΜΑΚΑΡΙ να βρούνε λύσεις. Είναι κρίμα να αφήνουν αδέσποτα έτσι τα πρωταθλήματα και μετά να κάνουν τους αδιάφορους. Οι ιστορίες των πλαστογραφημένων και των διαιτητών καμικάζι, οι φατρίες και τα παραμάγαζα του επάνω συστήματος δεν είναι καινούργια φρούτα... Εκείνα έγιναν επαγγελματικά από τον καιρό της Παράγκας και οι σπόροι που έριξαν έγιναν κάκτοι.

ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ μετά λύπης, γιατί αυτή τη λαχτάρα που περνάει η Β' Εθνική δεν της άξιζε, μέσα από την παλιά της ιστορία.

(Από τα "σφηνάκια" της έντυπης έκδοσης την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016)

Στ.Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News