default-image

Ο Παναθηναϊκός τις ευκαιρίες, η Θέλτα τη νίκη

Ποδόσφαιρο
Ο Παναθηναϊκός τις ευκαιρίες, η Θέλτα τη νίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίμα και άδικο για τον Παναθηναϊκό στο Βίγκο της Ισπανίας καθώς γνώρισε την ήττα από την Θέλτα με 2-0 πληρώνοντας την αστοχία του, την αδικία εις βάρος του και την κατάρρευση του στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Βας που πέρασε ως αλλαγή στο ματς άλλαξε τη ροή του αγώνα με μια ασίστ και ένα γκολ σε πέντε λεπτά.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό στις δυο πρώτες αγωνιστικές του Europa League και οι πράσινοι σε συνδυασμό με τη νίκη του Άγιαξ επί της Σταντάρ με 1-0 θα τα παίξουν όλα για όλα στα δυο παιχνίδια που ακολουθούν με τους Βέλγους.

Ο Παναθηναϊκός τα πήγε εξαιρετικά για 80 λεπτά αλλά πλήρωσε την αστοχία του, κυρίως του Ιμπάρμπο, και την αδικία καθώς στην ανατροπή του Κολομβιανού στο 68' θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τα πάντα υπέρ των πράσινων.

Στο δεύτερο μέρος όμως και δη στο τελευταίο δεκάλεπτο πλήρωσε και την κούραση καθώς η Θέλτα έχοντας κάνει και τις τρεις αλλαγές της ήταν πιο φρέσκια από το τριφύλλι και το τελευταίο δεκάλεπτο άνηκε στους Ισπανούς.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός αν και μπήκε νωθρά στο ματς μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέβασε κατά κόρον την απόδοση του και είχε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Δεν αντιμετώπιζε προβλήματα στην άμυνα, είχε αρκετά κλεψίματα και με το πολύ καλό "transition" απείλησε την άμυνα της Θέλτα ουκ ολίγες φορές.

Με πολύ καλή αμυντική προσήλωση, συγκέντρωση και έχοντας σε καλή μέρα αρκετούς παίκτες οι πράσινοι μπήκαν στο ματς για να κάνουν το παιχνίδι τους. Ναι μεν έδωσαν χώρο στον αντίπαλο ώστε να έχει και την κατοχή της μπάλας αλλά με την ασφυκτική του πίεση προσπάθησε να φτάσει στην εστία του Άλβαρεθ. Μάλιστα αν οι παίκτες του τριφυλλιού ήταν καλύτεροι στην τελική προσπάθεια θα έκλειναν το ημίχρονο προηγούμενοι.

Η Θέλτα από την πλευρά της παρατάχθηκε και αυτή με απουσίες στον αγωνιστικό χώρο, ο Μπερίσο έκανε και πάλι rotation στην ενδεκάδα, ενόψει και Μπαρτσελόνας και ίσως οι Ισπανοί να μην περίμεναν και το τριφύλλι να πιάνει τόσο καλή απόδοση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ναι μεν να έχουν τη μπάλα για περισσότερη ώρα στην κατοχή τους αλλά να μην βρίσκουν χώρου και να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία του Στιλ.

Στο 15' ο Παναθηναϊκός βγήκε γρήγορα στο transition αφού έκλεψε την μπάλα με τον Ιμπάρμπο να πασάρει στον Μπεργκ και ο Σουηδός με σουτ από πλάγια έστειλε την μπάλα έξω. Δέκα λεπτά αργότερα ο Κολομβιανός και πάλι έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά και παράλληλο γύρισμα και ο επερχόμενος Λούντ έξω από την περιοχή σούταρε με το δεξί για να στείλει την μπάλα μόλις έξω. Στο 27' νέα ταχύτατη αντεπίθεση από τους πράσινους με τον Ζέκα να δίνει στον Μπεργκ, αυτός είδε ωραία τη κίνηση του Πορτογάλου και έκανε τη σέντρα αλλά το πλασέ του αρχηγού του τριφυλλιού έπιασε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού χάθηκε στο 38' όταν μετά από ωραίο κατέβασμα και γύρισμα του Μπεργκ ο Σουηδός έβγαλε τον Ιμπάρμπο τετ α τετ με τον Κολομβιανό να σουτάρει αλλά ο Άλβαρεθ έδιωξε σε πρώτο χρόνο με την μπάλα να φτάνει στον Κουλιμπαλί που είχε ακολουθήσει, νέο σουτ και σωτήρια απομάκρυνε με το πόδι ο Ισπανός γκολκίπερ. Η τελευταία καλή στιγμή χάθηκε και πάλι από το τριφύλλι στο 39' όταν μετά από κόρνερ του Λεντέσμα ο Κουτρουμπής πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Ιμπάρμπο έκανε κίνηση προς την μπάλα και σωστά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα με τις τελικές υπέρ του Παναθηναϊκού 6(5)-2(-) αλλά την κατοχή χωρίς αποτέλεσμα όμως υπέρ της Θέλτα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και για τις δυο ομάδες με το τριφύλλι να βρίσκει ακόμη ένα γκολ στο 54' με τον Μπεργκ ύστερα από σέντρα του Ζέκα από τα δεξιά αλλά ο Ιταλός διαιτητής μετά από υπόδειξη του επιπρόσθετου βοηθού ακύρωσε σωστά το γκολ ως φάουλ του Σουηδού.

Στο 67' ο Ιμπάρμπο μετά από ωραία μπαλιά βγήκε τετ α τετ με τον Άλβαρεθ με τον Γκαμπράλ να σπρώχνει από πίσω τον Κολομβιανό μέσα στην περιοχή. Καθαρό πέναλτι το οποίο δεν έδωσε ο Μπάντι στον Παναθηναϊκό. Στο αμέσως επόμενο λεπτό το τριφύλλι βρέθηκε και πάλι κοντά στο γκολ με τον Ιμπάρμπο να κάνει ωραία ενέργεια από τα δεξιά και την σέντρα προς τον Μπεργκ ο οποίος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μάγιο με προβολή αυτή τη φορά απομάκρυνε την μπάλα.  Νέα συνεργασία του Ιμπάρμπο με τον Μπεργκ στο 73' και σουτ του Σουηδού, αλλά δεν έπιασαν τα φάλτσα και η μπάλα έφυγε έξω.

Η Θέλτα απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο 45λεπτο στο 80' όταν Ιάγο Άσπας έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά, βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού και γύρισε παράλληλα προς τον Γκουϊντέντι. Ο Σουηδός έκανε προβολή προς την μπάλα υπό την πίεση του Σάμπα με τον Σουηδό να ζητάει πέναλτι για τράβηγμα του Κογκολέζου άσου.

Στη μοναδική αδράνεια της πράσινης άμυνας η Θέλτα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν ο Βας βγήκε από τα δεξιά στην πλάτη και έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον ανενόχλητο για πρώτη φορά Γκουϊντέτι ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Στιλ. Στο 86' το τριφύλλι θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Ιμπάρμπο μετά από σέντρα Μπεργκ αλλά και πάλι ο Άλβαρεθ έδιωξε σε κόρνερ.

Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε στο 89' και ένα πολύ ωραίο φάουλ του Βας ο οποίος σούταρε απευθείας από μακριά, η μπάλα βρήκε λίγο και στον Μολέντο άλλαξε πορεία και νίκησε τον Στιλ για το 2-0 υπέρ των Ισπανών.

Θέλτα (Μπερίσο): Άλβαρεθ, Μάγιο, Φοντάς, Χόνι Κάστρο, Καμπράλ, Πάμπλο Ερνάντες, Μαρσέλο Ντίας, Ναράνχο (60' Σίστο), Σενιέ (71' Βας), Γκουιντέτι, Τζουζέπε Ρόσι (79' Ιάγο Άσπας).

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής (87' Εμποκού), Σάμπα, Μολέντο, Λουντ, Λεντέσμα, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Μπεργκ.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News