default-image

Σπουδαίο διπλό ο ΠΑΟΚ,1-2 την Σλόβαν Λίμπερετς

Ποδόσφαιρο
Σπουδαίο διπλό ο ΠΑΟΚ,1-2 την Σλόβαν Λίμπερετς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστια εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 2-1 της Σλόβαν Λίμπερετς και θέτει ισχυρές βάσεις πρόκρισης από τον όμιλο του.

Έπειτα από την «λευκή» ισοπαλία στην πρεμιέρα με τη Φιορεντίνα στην Τούμπα, οι Θεσσαλονικείς πήραν το τρίποντο στην Τσεχία χάρη στον Κλάους Αθανασιάδη.

Παρά το αρχικό σοκ με το γρήγορο γκολ του Κομλιτσένκο μόλις στο 41ο δευτερόλεπτο, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε. Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του αρχηγός του ισοφάρισε στο 9' και στο 82' με απίστευτη κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

To ματς

Τραγικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στο «U Nisy» καθώς μπήκε χαλαρά και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 40ο δευτερόλεπτο, έπειτα από τέρμα του Κομλιτσένκο. Η έδρα της Λίμπερετς όπως ήταν φυσιολογικό πήρε… φωτιά και αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των παικτών του Ίβιτς, που δεν μπορούσαν να συνέλθουν απ' το σοκ. Τελικά, ο Ροντρίγκες βγάζοντας των «δικέφαλο» στην κόντρα κέρδισε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Αθανασιάδης και ισορρόπησε νωρίς-νωρίς την κατάσταση (10'). Από εκεί και πέρα οι Θεσσαλονικείς βρήκαν ηρεμία στο παιχνίδι τους κι άρχισαν να λειτουργούν καλύτερα τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ έλεγξε τον ρυθμό και είχε περισσότερη ουσία στην κυκλοφορία της μπάλας σε σχέση με τους Τσέχους, που δεν μπορούσαν να απειλήσουν την άμυνα του Γλύκου. Έχοντας σχεδόν… εξασφαλισμένη την ησυχία στο ανασταλτικό κομμάτι, ο «δικέφαλος του Βορρά» έψαξε τον τρόπο να δημιουργήσει ρήγματα, όμως με εξαίρεση τις ατομικές ενέργειες των Κάμπος και Ροντρίγκες δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός. Έτσι, το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1.

Πολύ καλύτερο ξεκίνημα για την ομάδα Τρπισόφσκι στο δεύτερο 45λεπτο. Η Λίμπερτες έκλεισε τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο και κρατούσε σε εγρήγορση την άμυνα του με τα γεμίσματα που επιχειρούσαν οι μεσοεπιθετικοί της. Η ομάδα του Ίβιτς μπορεί να μην απειλήθηκε ιδιαίτερα, όμως δεν μπορούσε με τίποτα να αλλάξει περισσότερες από 3-4 πάσες και να παγώσει τον ρυθμό των Τσέχων, που έδειχναν να είναι το απόλυτο αφεντικό.

Η είσοδος του Μυστακίδη στο παιχνίδι βοήθησε τον «δικέφαλο του Βορρά» που μετά από αρκετή ώρα κέρδισε μέτρα στο γήπεδο κι άρχισε να δημιουργεί κινδύνους με επιθέσεις στην κόντρα. Βέβαια, η αστάθεια στα μετόπισθεν συνεχίστηκε όμως δεν κόστισε, αφού ο Κομλιτσένκο (76'). Η μεγάλη ευκαιρία στο ματς, βγήκε στο 82' όταν ο Λέοβατς σέντραρε και ο Αθανασιάδης «απογειώθηκε» κάνοντας το 2-1 με όμορφη κεφαλιά. Οι Τσέχοι πίεσαν, είχαν δύο καλές ευκαιρίες, όμως το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στον όμιλο.

Σλόβαν Λίμπερετς (Γίντριχ Τρπισόφσκι):Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Κουφάλ, Σίκορα, Φόλπρεχτ (73' Καραφιάτ), Χοβόρκα, Κομλιτσένκο, Βουτς, Μπαρτλ (46' Εκπάι), Μπαρτόσακ (79' Μπάρος), Λάτκα

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάκχοφ (73' Τιάμ), Κάμπος (59' Μυστακίδης), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (86' Κρέσπο)

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News