Αθλητισμός

Αλλάζουν τα play off στην Α1 μπάσκετ

Aλλάζει και επίσημα η διεξαγωγή των play off καθώς εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ η νέα τους μορφή που πλέον θα διεξάγεται σε τέσσερις γύρους και όχι σε τρεις όπως μέχρι τώρα.

Σε αυτά προκρίνονται οι οκτώ πρώτες ομάδες, αλλά πλέον αυτό θα γίνεται... τμηματικά. Στον πρώτο γύρο «μπαίνουν» οι ομάδες από το 5-8, στο δεύτερο προστίθενται ο τρίτος και ο τέταρτος της κανονικής περιόδου, ενώ στον τρίτο πλέον, στα ημιτελικά, θα συμμετάσχουν και οι δύο πρώτοι.

Όπως ανακοινώθηκε: «Στην πρώτη φάση των play off θα μετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Από αγώνες που θα κριθούν στις δύο νίκες θα αναδειχθούν δύο οι ομάδες οι οποίες θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τα σωματεία που τερμάτισαν στις θέσεις 3-4 της κανονικής περιόδου. Από αναμετρήσεις οι οποίες θα κριθούν, επίσης, στις δύο νίκες, θα αναδειχθούν οι δύο ομάδες που θα πάρουν μέρος στην ημιτελική φάση των play off, στην οποία προκρίνονται απ' ευθείας οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Οι αναμετρήσεις της ημιτελικής και της τελικής φάσης των play off (αγώνες για τις θέσεις 1-2 και 3-4) θα κριθούν στις τρεις νίκες, όπως προέβλεπε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια».

Σχόλια