default-image

Ξύνουν... το κεφάλι τους για την απόφαση των δελτίων!

Αθλητισμός
Ξύνουν... το κεφάλι τους για την απόφαση των δελτίων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι έγινε εδώ; Απορούν, ψάχνονται, διερωτώνται, ξύνουν… το κεφάλι τους, οι παράγοντες των ΠΑΕ της ταλαίπωρης Β' εθνικής, για να βγάλουν νόημα από πού πιάστηκαν οι ενεργεία δικαστές του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, να δικαιώσουν την προσφυγή της ΠΑΕ Άρης για τα δελτία των τεσσάρων ποδοσφαιριστών.

Έχουν μείνει άφωνοι κάποιοι, άλλοι πάλι τα ρίχνουν στον Κοντονή από συνήθεια, υπάρχουν και κείνοι που σκέπτονται τι να σκαρφισθούν για να περάσουν και τους δικούς τους καθυστερημένους (ως μεταγραφές με άλλα χαρακτηριστικά) και εν γένει κάνουν πως περιμένουν το σκεπτικό της απόφασης για να εκδηλωθούν ή να το αφήσουν όπως τόσα άλλα, να περάσει στο ντούκου. Κάτι θα χρειασθούν και κείνοι κάποια άλλη στιγμή να περάσουν από το παράθυρο.

Οι διάλογοι πάντως που είδαν το φως κατά την ακροαματική διαδικασία που επέφεραν την απόφαση με τη συνηγορία μάλιστα του ΠΣΑΠ, τους έχει δημιουργήσει προβλήματα στην ακοή. Κοινώς τους «κούφαναν»!

Διαβάστε: Πληροφορίες για έκδοση των δελτίων στον Άρη

Και μερικά άλλα επί θέματος από τα «σφηνάκια» της έντυπης έκδοσης της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου 2016:

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ  απόφαση για εκπρόθεσμη έκδοση δελτίων δεν μπορεί να έχει ληφθεί από τη FIFA ή την UEFA, για τον απλούστατο λόγο ότι ανοίγουν επικίνδυνα "παράθυρα" στο χώρο. Ούτε στέκει το επιχείρημα ότι ήταν άνεργοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές επειδή ήταν παλιότερα, αφού αγωνίζονταν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. 

ΘΑ ΕΧΟΥΝ δίκιο τώρα κι άλλες ομάδες που έχουν παίκτες που δεν μπορούν να τους εκδώσουν εκπρόθεσμα δελτία, να βρουν έναν Λίβα και να αναπτύξουν μια παρόμοια επιχειρηματολογία, ενώπιον του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου. 

ΤΟ «ήταν άνεργοι επαγγελματίες», που έγινε δεκτό, υποτιμά και τη νοημοσύνη, μόνο που το ακούς ή το βλέπεις. Προσοχή, αυτά τα "παράθυρα" λειτουργούν όπως ο Τιραμόλα στα παιδικά μας εικονογραφημένα επεισόδια, και μάλιστα με πολύ σπανάκι! Και δεν έχουμε κάτι με τον Άρη... και συμμεριζόμαστε τους ποδοσφαιριστές που δεν έφταιγαν σε τίποτα επειδή οι παράγοντες του Άρη δεν έκαναν αυτό που πρέπει.

Αντιμετώπιση της βίας με πιο σύνθετο τρόπο

Αν βγήκε κάτι ουσιαστικό από τη χθεσινή παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού στη συνεδρίαση της Super League ήταν η παραδοχή του ότι η βία στα γήπεδα δεν είναι ζήτημα μονοδιάστατης αντιμετώπισης, όπως εν πολλοίς επιχείρησε να την αντιμετωπίσει, από την αρχή της θητείας του, ούτε η παράταση που έδωσε στο θέμα της "κάρτας φιλάθλου", που έτσι κι αλλιώς ήταν ένας νόμος βιαστικός, χωρίς καμία προετοιμασία, αλλά και στο ίδιο πνεύμα με το παραπάνω. Τι είπε; «Η οπαδική βία πρέπει να αντιμετωπιστεί με πιο σύνθετο τρόπο», δείχνοντας πως έχει λάβει πολλά μηνύματα από την εμπειρία του στο ευαίσθητο πόστο. Έχει όμως ενδιαφέρον να φανεί πως το εννοεί αναλυτικότερα και πως θα το εφαρμόσει. Όπως και να είναι, νερό στο κρασί υπάρχει πλέον... 

Βγαλμένο...από χιούμορ με τον Γιούχτα

Σίγουρα δεν υπήρξε πρόθεση, αλλά συνέβη παρόμοια και αυτή τη φορά, για να επιβεβαιώσει ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται»! Θυμάστε το 2014 που η ΠΑΕ Εργοτέλης είχε αναγκαστεί να βγάλει διορθωτική ανακοίνωση, επισημαίνοντας την ευχή της και για το Γιούχτα, όταν την τελευταία αγωνιστική στη Γ' Εθνική παιζόταν η σωτηρία (ΠΟΑ ή Γιούχτας) και είχε ζητήσει πρωταρχικά τη στήριξη του ΠΟΑ, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της ομάδας των Αρχανών; Μας ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Εργοτέλη, Γιώργου Βρέντζου, όπου εμφανίζει του χρόνου τον Ηρόδοτο στη Γ' Εθνική, την ώρα που μαζί του συνδιεκδικητής στην Α1 ΕΠΣΗ είναι (πάλι) ο... Γιούχτας! 

"Άνθρωποι σαν τον Βοζικάκη"

«Τέτοιοι άνθρωποι σαν τον Γιώργο Βοζικάκη κοσμούν το χώρο του ποδοσφαίρου και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας». Με αυτό το επαινετικό κείμενο ευχαρίστησε χθες η διοίκηση του Ερμή Ζωνιανών το γνωστό ποδοσφαιρικό παράγοντα και ταμία της ΕΠΣΗ. Αφορμή, η οικονομική χορηγία του Γιώργου Βοζικάκη προς το σωματείο των Ζωνιανών, εκτιμώντας, όπως μας είπε, την καθαρή ποδοσφαιρική και πολιτιστική προσπάθεια που κάνει στην περιοχή ο πρόεδρος Γιάννης Κάββαλος, η διοίκησή του, αλλά και οι κάτοικοι του χωριού. 

Στ.Μ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News