default-image

Γιάννης Κάββαλος: Ο Εργοτέλης θα το πάρει... στο χαλαρό!

Ποδόσφαιρο
Γιάννης Κάββαλος: Ο Εργοτέλης θα το πάρει... στο χαλαρό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση αντίδραση του Ερμή Ζωνιανών προκάλεσε η ανακοίνωση της Προοδευτικής, που έκανε λόγο για «πιστόλια και χειροβομβίδες» στο μεταξύ τους παιχνίδι. Ο πρόεδρος του Ερμή Γιάννης Κάββαλος, μιλώντας στο ράδιο 98,4, τη χαρακτήρισε «τραγική» και τους πρότεινε «να εγγραφούν σε κανένα σκοπευτικό σύλλογο, για να ξέρουν τι γράφουν και τι λένε»! Μίλησε και για το πρωτάθλημα, θεωρώντας σίγουρο πρωταθλητή τον Εργοτέλη.

Για τον έμπειρο ποδοσφαιρικό παράγοντα η αντίδραση της Προοδευτικής έγινε «επειδή έψαχναν άλλοθι από την ήττα, καθώς δεν έχουν πάρει ακόμη βαθμό στο πρωτάθλημα. Στον Πειραιά, όταν αναχωρούσαν για την Κρήτη, οι φίλαθλοι τους είχαν πιέσει, λέγοντάς τους να μη γυρίσουν πίσω χωρίς τη νίκη. Υπήρξαν μάρτυρες. Αυτοί έβαλαν τον πήχη ψηλά και τώρα πιέζονται. Έτσι εμφανίζονται αδικημένοι, κατατρεγμένοι και τα γνωστά άλλοθι».  Αποδείχθηκε λίγες ώρες αργότερα όταν η διοίκηση έπαιρνε πίσω όσα είχε καταγγείλει με στόμφο, μη υπολογίζοντας την έντονη αντίδραση των Ζωνιανών και της αλήθειας τους.

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι μόλις διάβασε την ανακοίνωση τηλεφώνησε τον πρόεδρο της Προοδευτικής και του ζήτησε εξηγήσεις. «Με είχε ανοικτή γραμμή και άκουγα συνέντευξή του στην "ΕΡΑ Σπορ", όπου έλεγε ότι η ανακοίνωση γράφηκε από παρεξήγηση. Του είπα ότι δεν είναι έντιμο αυτό που έκανε: "Είσαι άνδρας και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα βαρελότα και τα γράφεις χειροβομβίδες, για να αιτιολογήσεις το μηδέν στη βαθμολογία; Ο προπονητής σας στη συνέντευξη Τύπου μάς ευχαριστούσε εγκαρδίως για τη φιλοξενία". Τους φιλοξενήσαμε όπως όλους, με ρακή και τυριά της περιοχής». 

Για... τα πιστόλια και τις χειροβομβίδες, ο Γιάννης Κάββαλος ήταν απόλυτος. «Δεν έγινε οτιδήποτε διαφορετικό από κάθε μας ματς. Οι χειροβομβίδες ήταν οι κροτίδες ("πλακατζίκια") που πετάχτηκαν στον ποταμό κατά την έναρξη, όπως γίνεται σε πολλά γήπεδα». Μάλιστα επικαλέστηκε την Αστυνομία που ήταν εκεί και τον παρατηρητή του αγώνα. 

Για το περιστατικό με τον παίκτη της Προοδευτικής και το γενικό αρχηγό του Ερμή είπε: «Ο Βαγγέλης Κάβαλλος πήγε να χωρίσει δύο παίκτες που είχαν αψιμαχία μεταξύ τους και δέχτηκε υβριστική επίθεση διαρκείας από τον Μπεσού. Τι άλλο να πω;». Και κατέληξε: «Το κουλούρι τους στον πίνακα τους έκανε να πουν ανυπόστατα πράγματα, για να γλιτώσουν το... ξύλο από τους φιλάθλους. Οι παίκτες της Προοδευτικής έπαιξαν σαν λιοντάρια, ματώσανε, παίξανε δυνατά, αλλά ο Ερμής κέρδισε και μη λένε για τη διαιτησία. Κάποιες φάσεις μπορούν να φανούν στο βίντεο». 

Ο Γιάννης Κάββαλος κάνοντας εκτίμηση του πρωταθλήματος δήλωσε ότι "πρωταθλητής θα είναι ο Εργοτέλης και μάλιστα στο... χαλαρό. Έχει παίκτες που υπερβαίνουν σε κλάση και τις απαιτήσεις πρωταθλητισμού της Football Leaque. Αν περάσει στη Νίκαια με τον Ιωνικό, θα έχει κλειδώσει τον τίτλο. Ανταγωνίστριες του, μπορεί να θεωρηθούν ο Πανθηραϊκός και ο Ιωνικός, που έχουν επενδύσει. Εμείς, παίζουμε για να σωθούμε νωρίς και δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Είμαστε ευτυχείς που έχουμε προπονητή τον Γιώργο Πετράκη που έχει βαθειές γνώσεις, όπως ο πατέρας του, παίζει με πολύ καλό σύστημα και πρόκειται για αξιοθαύμαστη προσωπικότητα"!

Μερικά σχετικά "Σφηνάκια" της έντυπης έκδοσης της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου 2016:

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι ότι ο Μανόλης Κάββαλος ή "Κορακομανώλης", ο τυροκόμος από τα Ζωνιανά, σκέπτεται να κόψει τη χορηγία τυριών στα παιχνίδια του Ερμή για τους φιλοξενούμενους, μετά την «μπαμέσικη» συμπεριφορά, όπως χαρακτηρίζει τη στάση της Προοδευτικής.

«ΤΑΞΙΔΕΥΑ μαζί τους από τον Πειραιά. Είδα τους οπαδούς τους να τους λένε μη γυρίσουν πίσω αν δε νικήσουν τον Ερμή. Χάλασα ένα σωρό λεφτά να τους κερνάω στο καράβι. Στα Ζωνιανά, να κι άλλα κεράσματα. Τους είδα να απολαμβάνουν τα τυριά με τα παξιμάδια και να φορτώνουν με ρακές τις αποσκευές τους. Και μετά διάβασα ό,τι διάβασα να γράφουν»...

ΕΙΠΕ κι άλλα ο "Κόρακας": «Τους παίρνω τηλέφωνο και τους λέω ότι δεν είναι άνδρες. Όσοι το σηκώνουν, βέβαια... Σε άλλους στέλνω μηνύματα να τα δουν και να ντραπεί το πρόσωπό τους. Το λάθος τους είναι ότι βρήκαν λάθος ομάδα να τα κάνουν αυτά. Εξαιτίας τους θα κόψω τα τυριά στους αγώνες... Τόσο πολύ χαλάστηκα».

ΕΧΕΙ δίκιο ο "Κόρακας", αλλά στοιχηματίζουμε... το τυρί δεν το κόβει στα παιχνίδια του Ερμή!..

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News