Αθλητισμός

Η Κρήτη κέρδισε τις εκλογές της ΕΠΟ!

Τελικά συνέβη αυτό που είχαμε εικάσει εξ αρχής και όχι εκείνο που περίμεναν στην «συμμαχία» για τις εξελίξεις στην ΕΠΟ μέσω Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου και είθε να βγει ολοκληρωμένη η δική μας εκτίμηση για «οικουμενικό σχήμα» και όχι για εκλογές δύο παρατάξεων έτοιμη να κατασπαράξει η μία την άλλη.

Κανονικά λοιπόν οι εκλογές στα Χανιά για την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία -το καλύτερο κατά τη γνώμη μας- εφόσον επέλθει σύγκληση. Η εκτίμηση των δεδομένων στην αρθρογραφία μας,(διαβάστε: Τολμούν τη συναίνεση, μπροστά στο χάος;)  νίκησε τις προσδοκίες που υπήρχαν στον ένα και εν μέρει στον άλλο «πόλο» του ποδοσφαιρικού συστήματος (διαβάστε: Περιμένουν απόφαση για "Διοικούσα" στην ΕΠΟ). Πολύ δύσκολο ωστόσο μετά όσα συνέβησαν χθες στη Σούπερ Λίγκα παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού από τον Ολυμπιακό και τον Αλέξη Κούγια για τον ΟΠΑΠ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Κάτι που δείχνει βεβαίως ότι το πρόβλημα δεν το δημιουργεί το ποδόσφαιρο, αλλά άλλου είδους συμφέροντα και διαφορετικοί λόγοι αντιπαράθεσης, που εντέλει το βλάπτουν πολύ σοβαρά. (Διαβάστε: Κάποιος να σεβαστεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα)

Η Κρήτη κέρδισε λοιπόν τις εκλογές της ΕΠΟ (αν δεν αλλάξει κάτι επί τούτου…) και το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο πέταξε στο καλάθι, όλα αυτά που λέγονταν (όχι μόνο από τον Μαζαράκη), ότι τα μέλη του αποτελούν «βαποράκια» του Χαράλαμπου Σταύρου Κοντονή! Κι αυτό γιατί οι Αεροπαγείτες, έλαβαν σοβαρά υπόψη ότι οι οδηγίες της FIFA, τονίζουν ότι σε περιπτώσεις λήξης παράτασης θητείας μιας διοίκησης, δίνεται σιωπηλή παράταση.

Ωφελημένοι  θα βγουν πάντως οι απανταχού πρόεδροι των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων της χώρας, που παρακαλούσαν για ένα ταξιδάκι αναψυχής στο μεγάλο νησί της Μεσογείου, ειδικά όταν είδαν την εικόνα του ξενοδοχείου (φωτό) που αυτή η «καταραμένη» διοίκηση της ΕΠΟ (για τους μεν), είχε επιλέξει για την αποθέωση της δημοκρατικής διαδικασίας! (Θα έμαθαν ότι εκεί πάνε και οι αστροναύτες!)

Αναλυτικά η απόφαση:

"Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίαση του στις 27-9-2016 έλαβε την παρακάτω απόφαση.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 155/27-9-2016

Υπόθεση: Προσφυγή-αίτηση των: 1.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, 2.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, 3.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, 4.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, 5.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΑΜΟΥ, 6.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, Κατά 1) της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, 2) Των από 12/9/2016  αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τις οποίες: α. Εγκρίθηκε ο Κώδικας Αρχαιρεσιών της ΕΠΟ, β. Συνεκλήθη η Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-μελών της ΕΠΟ για την εκλογή της Εκλογικής της Επιτροπής του άρθρου 58 του Καταστατικού για τις 14 Οκτωβρίου και γ. Συνεκλήθη η Ειδική Εκλογική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ για την εκλογή Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, τακτικών και αναπληρωματικών μελών Ε.Ε. της ΕΠΟ και Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου και τακτικών και αναπληρωματικών μελών Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης, 3) Της από 12/9/2016 με αριθμό πρωτ. 27317/2016 πρόσκλησης της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που απεστάλη προς τις Ενώσεις-Μέλη της Ε.Π.Ο., καθώς και του από 13/9/2016 με αριθμ. πρωτ. 27504/2016 ενημερωτικού σημειώματος προς όλες τις Ενώσεις-Μέλη της Ε.Π.Ο., 4) Κάθε άλλης συναφούς πράξης ή απόφασης της Ε.Π.Ο. που συνδέεται με τις παραπάνω πράξεις και αποφάσεις της.

Απόφαση: Δικάζει με παρόντες τους διαδίκους. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία μειοψηφούντων δυο (2) μελών την με αριθμό 28189/19-9-2016 προσφυγή των δευτεροβάθμιων Ποδοσφαιρικών Σωματείων-μελών της καθ' ης Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), με την οποία ζητούσαν να κηρυχθούν άκυρες οι από 12.09.2016 αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με τις οποίες: α) εγκρίθηκε ο Κώδικας Αρχαιρεσιών της ΕΠΟ β) συνεκλήθη για τις 14.10.2016 Γενική Συνέλευση της καθ' ης, για την εκλογή Εκλογικής Επιτροπής του άρθρου 58 του Καταστατικού της καθ' ης, γ) συνεκλήθη για τις 26.10.2016 Γενική Εκλογική Συνέλευση για την εκλογή Προέδρου και μελών τακτικών και αναπληρωματικών της Εκτελεστικής Επιτροπής της καθ' ης , ως και Προέδρου Αναπληρωτή Προέδρου, τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης της καθ' ης, ως και να ακυρωθούν α) η από 12.09.2016 πρόσκληση προς τις Ενώσεις - μέλη της καθ' ης για τη Γενική Συνέλευση της 12.10.2016 και β) το από 13.09.2016 ενημερωτικό σημείωμα προς όλες τις Ενώσεις-μέλη της καθ' ης".

Σχόλια