Αθλητισμός

Σε εγρήγορση παρά την απραξία ο ΟΦΗ

Έναρξη στο πρωτάθλημα της Football League δε θα υπάρξει ούτε αυτό το σαββατοκύριακο, κάτι που σημαίνει ότι άλλη μία εβδομάδα θα κυλήσει χωρίς επίσημη αγωνιστική δράση.

Στον ΟΦΗ, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες, έχουν την άτυπη ενημέρωση από τη διοργανώτρια, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν και τα χρονικά περιθώρια.

«Λευκός καπνός» δεν προέκυψε προς το παρόν στο θέμα της τηλεοπτικής «στέγης» και η... σέντρα παραμένει στον αέρα. Οι πιο αισιόδοξοι μιλούν για εκκίνηση στις 8 και 9 Οκτωβρίου, όπως υπάρχουν και οι... αντίθετες «φωνές», που ελπίζουν η πρεμιέρα να γίνει πράξη στις 15-16 του μήνα.

Όπως και να έχει, στην ομάδα του Ηρακλείου είναι αναγκασμένοι να παραμένουν σε εγρήγορση, γνωρίζοντας ότι η αγωνιστική... αποχή τούς βγάζει εκτός ρυθμού. Αυτό θέλουν να αντιμετωπίσουν, στο μέτρο του δυνατού, και γι' αυτό έχουν προγραμματιστεί δύο φιλικά παιχνίδια.

Ανάλογα βέβαια είναι και τα «μηνύματα» που προσπαθεί να περάσει στους παίκτες ο Νίκος Νιόπλιας αλλά και οι συνεργάτες του. Το ποδοσφαιρικό τμήμα πρέπει να παραμείνει στην... τσίτα, ώστε να υπάρχει ικανοποιητική ετοιμότητα όταν θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Οι δύο αναμετρήσεις με τον Αχαρναϊκό είχαν βάλει σε μια... ροή την ομάδα του Ηρακλείου, που αναγκάζεται και πάλι να πορευτεί με προπονήσεις και φιλικά. Η τεχνική ηγεσία δεν αφήνει φυσικά καμιά μέρα να πάει χαμένη, εστιάζοντας στην τακτική. Το αυριανό φιλικό με τον Ηρόδοτο, αλλά κυρίως αυτό του Σαββάτου με τον Α.Ο. Χανιά θα αποτυπώσουν και τις σκέψεις που υπάρχουν για το αρχικό σχήμα. Τους παίκτες, δηλαδή, που στο μυαλό του προπονητή έχουν αυτή τη χρονική περίοδο τον πρώτο λόγο για την εκκίνηση της σεζόν. Άλλωστε, αυτό έχει να κάνει με την ετοιμότητα του καθενός αγωνιστικά, αλλά και την προσαρμογή στις απαιτήσεις του ατομικού ρόλου, μέσα από τη συνολική προσπάθεια.

Το θετικό, από την άλλη, είναι ότι τα προβλήματα έχουν μειωθεί, με τον Μπουρσέλη να προπονείται κανονικά, ενώ και ο Νάστος έχει πλέον το χρόνο για την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση.

Σχόλια