default-image

Λιανός: Περίμενα σαν τρελός μήπως ανέβουμε Α1

Μπάσκετ
Λιανός: Περίμενα σαν τρελός μήπως ανέβουμε Α1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία νέα χρονιά ξεκινά σε δύο εβδομάδες για το Ηράκλειο στην Α2 Εθνική κατηγορία και, παρότι ακόμα η ομάδα θέλει δουλειά για να παρουσιαστεί έτοιμη, υπάρχει αισιοδοξία ότι η αγωνιστική σεζόν θα κυλήσει ομαλά και ο στόχος της παραμονής θα επιτευχθεί.

Για την πρόκληση της Α2 κατηγορίας, το που θα στηριχθεί φέτος το Ηράκλειο και τη χαμένη ευκαιρία της Α1 κατηγορίας  μίλησε στο neakriti.gr  ο Γιάννης Λιανός.

Ο πολύπειρος φόργουορντ αναφέρθηκε αρχικά στη συμμετοχή της ομάδας στην Α2 κατηγορία επισημαίνοντας: «Είναι μία νέα κατηγορία για εμάς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί ήταν ένας στόχος που τον κυνηγήσαμε πέρυσι όλη τη χρονιά και αυτό μας δίνει πολύ μεγάλη όρεξη για δουλειά στην περίοδο της προετοιμασίας για να κάνουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά  σε σχέση με την περυσινή. Η κατηγορία έχει πολύ δυνατές ομάδες που είναι δύσκολο να τις ανταγωνιστείς, αλλά εμείς είμαστε ένα κράμα με έμπειρα παιδιά και με κάποια παιδιά πιο νέα που θεωρώ ότι μπορούμε να έχουμε μία πολύ καλή σεζόν».

 -Ποιο θεωρείς ότι θα είναι το… συστατικό που θα κάνει τη διαφορά στο Ηράκλειο φέτος;

«Υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό κλίμα, το οποίο έχει διατηρηθεί από πέρυσι και η έλευση κάποιων παιδιών που ήταν και πιο παλιά στην ομάδα και είναι από εδώ από το Ηράκλειο, βοηθάει ώστε η ομάδα να έχει μία καλή ομοιογένεια, να βγάζει παραπάνω πάθος και γενικά να μας αρέσει που αγωνιζόμαστε μεταξύ μας και να θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό».

-Ο προπονητής του Κόροιβου, Ντίνος Καλαμπάκος είχε πει μετά το ματς Κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης ότι το Ηράκλειο θα περάσει μία ήσυχη χρονιά στην Α2 κατηγορία, εσύ τι θεωρείς;

«Εγώ σαν Γιάννης πάντα πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο. Και πέρυσι κανείς δε μας υπολόγιζε και η ομάδα κατάφερε να βγει κατηγορία έστω και με τις ανακατατάξεις. Φέτος θα είναι πιο δύσκολα σίγουρα τα πράγματα, αλλά θεωρώ ότι έχουμε και την ικανότητα και το ταλέντο και την όρεξη κι εμείς και οι άνθρωποι που στηρίζουν την ομάδα,  να πετύχουμε κάτι εξίσου καλό και να μην κινδυνεύσει η ομάδα. Δεν πρέπει να μείνουμε, όμως στα λόγια. Πρέπει να ετοιμαστούμε όσο το δυνατό καλύτερα για να είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

-Για εσένα τι αποτελεί κίνητρο κάθε χρόνο;

 «Εγώ αγαπάω το μπάσκετ. Περίμενα σαν τρελός μήπως η ομάδα ανέβαινε στην Α1. Το κίνητρό μου είναι σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο επίπεδο μπορούμε αυτή τη στιγμή. Αυτό μου δίνει ώθηση και συνεχίζω…».

 Ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη

Φωτογραφίες: image-services

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News