default-image

Εντυπωσιακό το Ρέθυμνο , 97-91 τον ΠΑΟΚ

Μπάσκετ
Εντυπωσιακό το Ρέθυμνο , 97-91 τον ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο Ρέθυμνο, αρέσει. Η ομάδα του Τόνι Κωνσταντινίδη επικράτησε και του ΠΑΟΚ (97-91), για να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έκτο τουρνουά στη μνήμη του "Πέτρου Οικονομάκη".

Οι Ρεθυμνιώτες έχουν επιστρέψει στο στυλ μπάσκετ που πάντα τους άρεσε, παίζουν φουλ επίθεση και αυτό έκαναν και απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά. Κάπως έτσι, δυο εβδομάδες πριν την έναρξη της Basket Leadue, δείχνουν έτοιμοι να μπουν στη νέα χρονιά με καλή ψυχολογία, αλλά και με αρκετά όπλα στη φαρέτρα τους. Μεγαλύτερο όλων ο Χάρης Γιαννόπουλος, που έκανε δεύτερη εντυπωσιακή εμφάνιση μέσα σε δυο μέρες και έδειξε με τον τρόπο του πως φέτος θα είναι η χρονιά της εκτόξευσής του

Όσο εντυπωσιακό ήταν στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας, άλλο τόσο ήταν και απέναντι στον ΠΑΟΚ το Ρέθυμνο. Με τον Γιαννόπουλο on fire για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, η ομάδα του Τόνι Κωνσταντινίδη προηγήθηκε με εννέα (22-13) χάρη σε τρίποντο του Ανδρέα Χριστοδούλου, έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +8 (26-18) και εκτόξευσε τη διαφορά στους 12 με συνεχόμενα σουτ από την περιφέρεια στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου. Φιτζπάτρικ, Ζάμπας, Άρνολντ εκτελούσαν κατά ριπάς και το 48-34 του ημιχρόνου ήταν απόλυτα φυσιολογικό και δίκαιο σύμφωνα με την εικόνα των δυο ομάδων.

Σαφώς πιο "έντονος" στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο ΠΑΟΚ ακούμπησε τη μπάλα στη ρακέτα και ο Γλυνιαδάκης έκανε εξαιρετική δουλειά για να μαζευτεί η διαφορά στους 6 (52-46) στο 25'. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι άντεξαν σε αυτό το κρίσιμο σημείο, διατήρησαν μια διαφορά ασφαλείας και έκαναν το 62-51 με τρίποντο του Χριστοδούλου. Η είσοδος του Τσόχλα έδωσε πνοή στον ΠΑΟΚ, τον έκανε πιο δημιουργικό και μετέτρεψε το ματς σε αληθινό ντέρμπι.

Ένα μεγάλο τρίποντο του Φιτζπάτρικ έκανε το 82-77 στο 37' και άλλο ένα από τον Χάρη Γιαννόπουλο το 85-77. Αυτό ήταν. Το Ρέθυμνο είχε βάλει γερές βάσεις για την επικράτησή του και ο Σούλης Μαρκόπουλος ήθελε να δει τους παίκτες του να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια. Πήρε timeout και ο Κλάντον με τον Σάιμπερτ τον δικαίωσαν. Ένα λεπτό πριν τη λήξη μείωσαν στους τρεις (87-84) με τρίποντο του δεύτερου από τη δεξιά γωνία, ο Μαργαρίτης έβαλε άλλο ένα μακρινό σουτ, όμως ένα αντιαθλητικό φάουλ οδήγησε στις βολές του Γιαννόπουλου (91-86) που στην επόμενη φάση έκανε και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα για να "κλειδώσει" τη νίκη μέσα σε αποθέωση.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 48-34, 66-59, 97-91.

Ρέθυμνο (Κωνσταντινίδης): Θεοδωρίδης, Κώττας 3, Ραζής, Χριστοδούλου 10 (2), Άρνολντ 12 (1), Φιτσπάτρικ 13 (2), Τάλτον 17 (2), Καμπερίδης, Ζάμπας 10 (2), Γιαννόπουλος 22 (2), Σάφτενααρ 6, Έντουαρντς 4.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μιλιένοβιτς 6 (2), Κόνιαρης, Τσόχλας 6, Γλυνιαδάκης 13, Χρυσικόπουλος 13 (1), Καμάρας, Τέιλορ 13 (2), Σάιμπερτ 8 (2), Μπράιαντ 7 (1), Πέινερς 9, Κλάντον 11, Μαργαρίτης 5 (1).

Πηγή: sport24.gr

Φωτογραφία: Intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News