Αθλητισμός

Χάνει το μετάλλιο η Πηγή Δεβετζή;

Νέα «βόμβα» καθώς θετικό βρέθηκε δείγμα της Πηγής Δεβετζή από τους Αγώνες του Πεκίνου και πιθανότατα χάνει το χάλκινο μετάλλιο.

Νέα «βόμβα» στον ελληνικό αθλητισμό με την ίδια πρωταγωνίστρια... Δείγμα της Πηγής Δεβετζή από τους Αγώνες του Πεκίνου βρέθηκε θετικό σε απαγορευμένη ουσία και -πιθανότατα- χάνει το χάλκινο μετάλλιο!

Αποκάλυψη που σοκάρει -ξανά- την κοινή γνώμη, με τον ελληνικό αθλητισμό να δέχεται άλλο ένα σοβαρό πλήγμα, φέρνει στο φως αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».

Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, η Πηγή Δεβετζή, που μόλις πέρυσι ανακοινώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ πως ήταν ντοπαρισμένη το 2007, βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008, κάτι που σημαίνει πως, πιθανότατα, χάνει το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στην κινεζική πρωτεύουσα!

Θυμίζουμε πως, τον τελευταίο καιρό, η ΔΟΕ, με τη νέα τεχνολογία, επανεξετάζει παλιά δείγματα αθλητών, τα οποία, φυσικά, έχει αποθηκευμένα. Αν αναρωτιέται κάποιος γιατί χρειάζεται τόσος χρόνος, ώστε να «πιαστεί» κάποιος, αυτό συμβαίνει διότι, δυστυχώς, η «επιστήμη» του ντόπινγκ είναι πάντα (προς το παρόν…) πιο μπροστά από το αντιντόπινγκ…

Η Δεβετζή, να προσθέσουμε τέλος, είναι η τρίτη φορά που εμπλέκεται σε υπόθεση ντόπινγκ, μετά από εκείνη του 2007 -που αποκαλύφθηκε πέρυσι- και την τωρινή. Τον Δεκέμβριο του 2010 τιμωρήθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου (IAAF) με αποκλεισμό δύο ετών, καθώς δεν βρέθηκε σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ, που έγινε στις 23 Μαΐου του 2009, στη Γιάλτα της Ουκρανίας…

Πηγή: sportfm.gr

Σχόλια