default-image

Φιλική νίκη του Ηρακλείου, κερδισμένη και «Η Ηλιαχτίδα»

Μπάσκετ
Φιλική νίκη του Ηρακλείου, κερδισμένη και «Η Ηλιαχτίδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πολύ καλό φιλικό για συμπεράσματα έγινε στο κλειστό της Αλικαρνασσού που παράλληλα είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Το Ηράκλειο επικράτησε με 73-59 του Εργοτέλη σ' ένα φιλικό που πραγματοποιήθηκε με συνδιοργανωτή τον Ηρόδοτο και είχε ως στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Παγκρήτιο Σύλλογο γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα».

Το γήπεδο γέμισε και ο κόσμος προσέφερε ό,τι μπορούσε για την ενίσχυση του συλλόγου.

Όσον αφορά στο φιλικό, ήταν το πιο δυνατό και για τις δύο ομάδες και ως εκ τούτου Βασίλης Ράλλης και Γιώργος Μακράκης έβγαλαν αρκετά συμπεράσματα για την ομάδα τους. Για τον Εργοτέλη ειδικά ήταν η πρόβα τζενεράλε καθώς το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής ξεκινά το την ερχόμενη Κυριακή 2/10.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν καλύτερα το ματς, προηγήθηκαν με 6-12 και δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στο Ηράκλειο, το οποίο ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του. Για την ακρίβεια πίεσε περισσότερο στην άμυνα στη 2η περίοδο, εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του μέσα στο καλάθι και έτρεξε ένα 12-2 σερί για να προηγηθεί με 26-22 στο 16'. Από εκεί και μετά είχε σταθερά το προβάδισμα, ενώ βρέθηκε και στο +16 (62-46) στο 34'.

Κατά διαστήματα, ωστόσο, ο Εργοτέλης του δημιουργούσε προβλήματα κυρίως στο τρανζίσιον παιχνίδι. Από τους «κιτρινόμαυρους» δεν αγωνίστηκε ο Σαρρής που ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ για το Ηράκλειο ντεμπούτο έκανε ο Κουπίδης που είναι ανέτοιμος ακόμα.

Διαιτητές: Μακρής, Κώτσου, Μπανασάκης.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 37-31 (ημίχ.), 55-42, 73-59.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Β. Ράλλης): Παπαδάκης 4, Τσερκιτσόγλου 3 (1), Μαραγκάκης 16 (3), Πετράκης 9, Κουπίδης 2, Πάνου 8, Λόλας 16, Λιανός 11 (2), Σπυριδάκης, Πάλλης 4.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ. Μακράκης): Γεωργούτσος 15 (1), Καρακωνσταντάκης 16 (2), Καβαλαράκης, Βερτούδος, Χουχούμης 8 (1), Μανιαδής, Χασάπης 4, Σταράκης, Δόσπρας 2, Σταμάτης 6 (1), Καραλής 7.

Ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη

Φωτογραφία: image-services.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News