Αθλητισμός

Υποψήφια για κορυφαία της χρονιάς η Στεφανίδη

Στη λίστα με τους υποψήφιους κορυφαίους της χρονιάς βρίσκονται τρεις Έλληνες αθλητές του στίβου σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού.

Ανάμεσα στις υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας του 2016 βρίσκεται η Κατερίνα Στεφανίδη καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στο επί κοντώ, αλλά και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είχε προηγηθεί. Παράλληλα ήταν 3η στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου.  

Δε θα μπορούσε, λοιπόν, παρά να είναι υποψήφια για τον τίτλο της κορυφαίας, ενώ στην ίδια λίστα βρίσκονται και οι Μπεϊτία (Ισπανία/ύψος), Πέρκοβιτς (Κροατία/δισκοβολία), Βλόνταρτσικ (Πολωνία/σφυροβολία), Τιάμ (Βέλγιο/έπταθλο), Κόλακ (Κροατία/ακοντισμός), Σίπερς (Ολλανδία/100μ.-200μ.), Σπάνοβιτς (Σερβία/μήκος), Πέτερσεν (Δανία/400μ.εμπ.) και Μάρτον (Ουγγαρία/σφαιροβολία).

Ανάμεσα στους υποψήφιους βρίσκονται και δύο σπουδαία ταλέντα της Ελλάδας. Στην κατηγρία «ανερχόμενου αθλητή», λοιπόν, φιγουράρουν τα ονόματα των Εμμανουήλ Καραλή και ο Οδυσσέα Μουζενίδη. Ο Καραλής βελτίωσε στη διάρκεια της χρονιάς τρεις φορές την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως στο επί κοντώ Παίδων, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων. Στην ίδια κατηγορία είναι υποψήφιος και ο σφαιροβόλος Μουζενίδης με χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και πανελλήνια ρεκόρ τόσο στην κατηγορία του όσο και στην κατηγορία των Εφήβων. Οι φίλοι του στίβου μπορούν να ψηφίσουν τους αθλητές μας στο social media της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κάνοντας Like στις σχετικές αναρτήσεις.

Σχόλια