default-image

Συγκινητικό «αντίο» από τον σπουδαίο Κέβιν Γκαρνέτ

Μπάσκετ
Συγκινητικό «αντίο» από τον σπουδαίο Κέβιν Γκαρνέτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σπουδαίος Κέβιν Γκαρνέτ επιβεβαίωσε τις φήμες που τον ήθελαν να ανακοινώνει την απόφαση του να σταματήσει το μπάσκετ στα 40 του χρόνια μετά από 20 ολόκληρες σεζόν που αγωνίστηκε στον μαγικό κόσμο του NBA και στην Team USA. Ο Γκαρνέτ επέλεξε να ανακοινώσει την απόφαση του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram όπου δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο μιλάει για τη ζωή του και την καριέρα του.

     Λίγα λόγια για την καριέρα του:

Το μπάσκετ από σήμερα θα είναι πιο φτωχό, καθώς ο «KG» επέλεξε να αποχωρήσει από τον ενεργό δράση και να αφήσει την θέση «4» κενή στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Βέβαια το θέμα είναι ότι ο παλαίμαχος πλέον φόργουορντ ήταν ο παίκτης που άλλαξε την ιστορία και τον τρόπο παιχνιδιού της θέσης που αγωνίστηκε για 20 χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησε την καριέρα του ως ένα παίκτης «θηρίο» στο «3» και μετατράπηκε σε έναν από τους καλύτερους ψηλούς στην ιστορία του παγκοσμίου μπάσκετ.

Όλα ξεκίνησαν το 1996 και το draft στο οποίο συμμετείχε χωρίς να έχει αγωνιστεί στο Κολέγιο (το ίδιο έπραξε και ο Κόμπι Μπράιαντ) και δικαιώθηκε αφού τον επέλεξαν οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς με τους οποίους μπορεί τίτλο να μην κατέκτησε όμως τους έβαλε στη συζήτηση των δυνατών ομάδων της Λίγκας και μάλιστα από την αρχή της σπουδαίας καριέρας του. Επίσης μην ξεχνάμε ότι αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου του NBA το 2004 με την φανέλα των «Λύκων». Ξεχωριστή στιγμή είναι η περίοδος 2008-13 όπου φόρεσε την φανέλα των Μπόστον Σέλτικς και κατέκτησε το μοναδικό του δαχτυλίδι στους τελικούς απέναντι στους Λέικερς του Κόμπι (4-2) όπου μάλιστα την ίδια σεζόν είχε αναδειχθεί και καλύτερος αμυντικός στην κανονική περίοδο του NBA. Μπορεί ο MVP εκείνων των τελικών να ήταν ο Πωλ Πιρς, όμως χωρίς τον Γκαρνέτ και τον Ρέι Άλεν η Βοστώνη δεν θα ξαναείχε πάρει Πρωτάθλημα. Επίσης με τους Σέλτικς πήγε σε άλλον ένα τελικό το 2010 όπου και χάσανε από τους Λέικερς με 4-3 χάρη στο δίδυμο του «Black Mamba» και του Πάου Γκασόλ. Επίσης σε αυτούς τους τελικούς ο Γκαρνέτ ήταν καταπληκτικός με 15,8 πόντους και 8,4 ριμπάουντ. Το τέλος του με την ιστορική ομάδα της Βοστώνης ήρθε το καλοκαίρι του 2013 και μετά ακολούθησαν οι Μπρούκλιν Νετς (2013-15) και φέτος στην τελευταία του σεζόν η ομάδα που τον «χάρισε» στο μπασκετικό κοινό οι Τίμπεργουλβς. Ο «KG» τελείωσε την καριέρα αγωνιζόμενος σε 1462 ματς στα οποία συνολικά είχε μέσο όρο 17,8 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3,7 ασίστ.

Με την Εθνική ομάδα της χώρας του ο Γκαρνέτ συμμετείχε στην κατάκτηση ενός από τα πολλά χρυσά μετάλλια της Team USA στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ όπου μάλιστα ήταν ένα από τους κορυφαίους παίκτες σε απόδοση στο Ολυμπιακό τουρνουά.

     Τα highlights της καριέρας του στο NBA και με την Team USA:

- Πρωταθλητής NBA (2008)

- MVP Κανονικής Περιόδου (2004)

- Καλύτερος αμυντικός (2008)

- 15 φορές συμμετοχή σε All Star Game

- MVP του All Star Game (2003)

- Πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Τίμπεργουλβς (19.201 πόντους)

- 4ος ριμπάουντερ στην ιστορία του NBA

- Χρυσός Ολυμπιονίκης το 2000 στο Σίδνεϊ

Το βίντεο με το οποίο λέει αντίο ο Γκαρνέτ:

To be continued...

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Kevin Garnett (@tic_pix) στις

Πηγή: www.basketblog.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News