Αθλητισμός

ΠΟΑ-Εργοτέλης... μετά από 14 χρόνια!

ΠΟΑ και Εργοτέλης είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά σε επίσημο παιχνίδι στις 3 Μαρτίου του 2002 στο Ατσαλένιο σε αγώνα για την Δ' Εθνική Κατηγορία.

Γράφει ο Μανόλης Βαρδαλαχάκης

Μετά από 14,5 χρόνια, την προσεχή Κυριακή, οι δρόμοι τους συναντώνται ξανά… Είναι μια αναμέτρηση ιστορικού χαρακτήρα ανάμεσα σε δύο συλλόγους με βαριά φανέλα, επιτυχίες και μεγάλες μάχες στο παρελθόν στο ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο. Ένα ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης!

Την τελευταία φορά που είχαν παίξει ως αντίπαλοι, ο Εργοτέλης είχε επικρατήσει με 0-2 με τέρματα των Ανδριαδάκη και Γωνιωτάκη και μάλιστα τρεις παίκτες που είχαν παίξει σε εκείνο το παιχνίδι, θα είναι παρόντες και στην μονομαχία της Κυριακής! Πρόκειται για τον Άλκη Δημήτρη που θα φορέσει και πάλι τη φανέλα του Εργοτέλη όπως και τον Τάσο Τριανταφύλλου που θα φορέσει και πάλι τα πράσινα. Εκείνος που έχει αλλάξει στρατόπεδο και θα φορέσει τα "κιτρινόμαυρα" είναι ο Μηνάς Τζανής, που τότε ήταν ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ΠΟΑ και ο Ράικο Γιάνγιανιν τον εμπιστευόταν σε ηλικία 18 ετών στην βασική 11αδα των «πράσινων»!

Αυτό το παιχνίδι ήταν για το β' γύρο του πρωταθλήματος ενώ λίγους μήνες νωρίτερα, στον α' γύρο ο Εργοτέλης είχε αγωνιστεί ως γηπεδούχος στη Νέα Αλικαρνασσό, επικρατώντας 1-0 με γκολ του Καλογεράκη, ο οποίος έγραψε μεγάλη ιστορία και στις δύο ομάδες. Εκείνη τη χρονιά ο Εργοτέλης είχε πάρει την άνοδο για την Γ' Εθνική ενώ ο ΠΟΑ είχε κάνει μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα…

Η ευχή όλων είναι την Κυριακή να γίνει ένα παιχνίδι που θα απολαύσει ο φίλαθλος κόσμος και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, οι κρητικές ομάδες να συνεχίσουν στην Γ' Εθνική παραμένοντας στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα…

Σχόλια