Αθλητισμός

Το "βάπτισμα" του Γιώργου Καστρινάκη στον ΟΦΗ (Ιστορική φωτογραφία)

Ο Γιώργος Καστρινάκης, ήταν στην ζωή του, όλα αυτά τα σημαντικά που του απέδωσαν ως ύστατο χαίρε, πρόσωπα και φορείς από όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας.


Η φωτογραφία αυτή από το αρχείο του πρώην εκδότη της «Ελεύθερης Γνώμης» του Ηρακλείου Γιάννη Στρατάκη, πιστοποιεί με τον πιο παραστατικό τρόπο την αγάπη του εκλιπόντος για τον ΟΦΗ και την ιδέα που μπορούσε να υλοποιήσει στην ιστορία του.
Μόλις 16-17 χρονών ο Γιώργος Καστρινάκης ξεκίνησε από τον Στύλο Χανίων το αθλητικό του ρεπορτάζ, έχοντας ως επίκεντρο και έκτοτε πάντα στην καρδιά του, τον «Όμιλο», όπως αποκαλούσε τότε ο πολύς κόσμος τον ΟΦΗ.

Διαβάστε: Συλλυπητήρια ΟΦΗ για Καστρινάκη


Τον βλέπουμε στην πάνω σειρά, στα 19 του χρόνια, τρίτο από δεξιά ανάμεσα στον Δημήτρη Μπέη και τον προπονητή Γιάννη Ζαφειρόπουλο σε μια αναμνηστική πόζα στη διάρκεια της προετοιμασίας του ΟΦΗ εν όψει της σεζόν 1975-76!

Στο αριστερό του χέρι κρατά ευλαβικά το μπλοκάκι των σημειώσεων του, από τις συνεντεύξεις που πήρε από τους πρωταγωνιστές εκείνης της ομάδας. Ευτυχής για την αποδοχή, μιας αγαπημένης ομάδας να φωτογραφίζεται μαζί του προς δόξα της παρουσίας του. Μαρτυρία επίσης, της ευγένειας του προς του άλλους!

Διαβάστε: Κηδεύτηκε στο χωριό Στύλος ο Γιώργος Καστρινάκης


Σαρανταένα χρόνια, πέρασαν από τότε, για τον άνθρωπο του «Θέλω να Ζήσω», με την τεράστια θέληση και προσφορά. Χαιρόμαστε που υπήρξε φίλος μας και που τον φιλοξενήσαμε πάντα με τιμή σε εκπομπές και συνεντεύξεις.

«Ένας ξεχωριστός συνάδελφος με ήθος και ευγένεια. Μειλίχιος, ήρεμος, γλυκομίλητος, συναδελφικός και αξιοπρεπής, αλλά ταυτόχρονα άνθρωπος με χαλύβδινη θέληση. Αγωνιστής έως την τελευταία στιγμή, θα μείνει πάντα φωτεινό παράδειγμα θέλησης και κουράγιου σε όλους εκείνους που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του». Τα λόγια της ΕΣΗΕΑ, απηχούν πλήρως το πέρασμα του Γιώργου από τη ζωή.


«Ο τίτλος του βιβλίου της ζωής του ήταν πολύ καλός». Ευλογημένος», θα συμπληρώναμε, εμείς.

Καλό ταξίδι, μεγάλε αγωνιστή  και άλτη μεγάλων εμποδίων!

"Σφηνάκια" από την έντυπη έκδοση της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου 2016:

ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ το ρόλο του απλού ποδοσφαιριστή στον ΟΦΗ ο Ηλίας Κώτσιος. Η προσωπικότητά του, η εμπειρία του και η προσήλωσή του είναι μερικά στοιχεία που τον κάνουν στην ηλικία του να ξεφεύγει από το «ποδοσφαιριστής και τέλος».

ΤΟ ΚΑΘΕ τι που θα πει ακούγεται και γίνεται σεβαστό στην ομάδα. Ιδεωδέστερο να πανηγυρίσει μια ακόμη άνοδο και να συνεχίσει στον ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα. Είναι ικανός και για άλλες ιδιότητες στον κόσμο του ποδοσφαίρου και αυτό το ξέρουν στη διοίκηση.

ΜΕΓΑΣ ο ρόλος του κλίματος σε μια ομάδα. Ο ΟΦΗ το έχει στα υπέρ - από χρόνια βαθιά παράδοση. Ο Βουό, ας πούμε, ήταν πολύ επιφυλακτικός να φέρει στο Ηράκλειο την οικογένειά του από την Πορτογαλία. Ζώντας όμως την ατμόσφαιρα ομάδας και πόλης, δέθηκε μαζί τους και απολαμβάνει οικογενειακά την όμορφη θέα από το "Θησέα"!

ΚΑΤΙ ακόμη για τον Βουό. Τον ήθελε πολύ στον ΟΦΗ ο Πολεμαρχάκης, από στοιχεία, πληροφορίες και άλλα τινά. Για τη θέση του επιθετικού, ο Νιόπλιας αναζητούσε πολύ σωστά μια επιλογή χωρίς ρίσκο, ή τουλάχιστον χαμηλό ρίσκο. Όταν προέκυψε το θέμα του Ιβοριανού, είχαν προκύψει κι άλλες περιπτώσεις. Μετά από σειρά συζητήσεων κατέληξαν στον Βουό και αισθάνονται δικαιωμένοι από την προσαρμογή και τις εμφανίσεις του στον ΟΦΗ.

ΠΡΩΗΝ πρόεδρος του ΟΦΗ με υψηλά αξιώματα στο βιογραφικό του βοηθά με τις διαπροσωπικές του σχέσεις. Όπως π.χ. τελευταία με μια χορηγία που συζητείται...

ΠΟΛΥ σπουδαία η είδηση της συνεργασίας του πόλο του ΟΦΗ με τον Μάκη Βολτυράκη. Αυτόν τον Κρητικό μέγα πρώην τερματοφύλακα της υδατοσφαίρισης με την τεράστια καριέρα και την καταξίωσή του, ως ένας από τους καλύτερους προπονητές Α1. Τελικά το όνομα του ΟΦΗ είναι από μόνο του μια ολόκληρη κατηγορία! Όπως σχολιάσαμε χθες στο neakriti.gr, αλλάζει επίπεδο και το πόλο του ΟΦΗ και η Α2, και εμπλουτίζεται ο αθλητισμός στο Ηράκλειο. Ωραία έκπληξη, κύριε Μιχάλη!

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ χθες οι κυπριακές απόψεις του Κωστάκη Κουτσοκούμνη για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο ρόλος του με τον κ. Κοντονή. Το ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται οικουμενική διοίκηση στην ΕΠΟ αυτή την περίοδο είναι κάτι που το βροντοφωνάζει καιρό ο Τζώρτζογλου.

ΝΑΙ σε μια διοίκηση συναίνεσης, με συναίνεση και όχι με κόλπα και παιχνιδάκια, που θα κρατάνε ανοικτά τα μαχαίρια της εκδίκησης. Έχει μεγάλη διαφορά αυτό για την επόμενη μέρα. Αλλά, ποιος δεν ήθελε τη συναίνεση; Θυμάται;

ΜΕΓΑΛΗ ντροπή να χρειαζόμαστε κηδεμόνες στα ζητήματά μας, εξ ου και άξιοι της μοίρας μας γενικώς, ως ανώριμοι. Ας όψονται...

Στ.Μ.

Σχόλια