default-image

Πλουσιότεροι αθλητικά με τον Μάκη Βολτυράκη!

Σπορ
Πλουσιότεροι αθλητικά με τον Μάκη Βολτυράκη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υδατοσφαίριση του ΟΦΗ μας επεφύλαξε την καλύτερη έκπληξη! Η ανακοίνωση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας πόλο, από τον Μάκη Βολτυράκη, αλλάζει άρδην το επίπεδο και του τμήματος, αλλά και γενικότερα του αθλητισμού στο Ηράκλειο.

Πρόσωπα υψηλού αθλητικού βεληνεκούς, με τεράστιες παγκόσμιες παραστάσεις, με ήθος και κύρος, ανεβάζουν τον δείκτη και του αθλητισμού και του ενδιαφέροντος για τον αθλητισμό. Μπορούμε να πούμε ότι με τον Μάκη Βολτυράκη στην πισίνα του Ηρακλείου, αισθανόμαστε πλουσιότεροι!

Οι αθηναίοι συνάδελφοι των σπορ, δεν πίστευαν ότι αυτός ο πολυνίκης θα άφηνε την Α1 για να βρεθεί στα νερά της Α2, μέχρι που ο ίδιος εξηγούσε ότι είχε προγραμματίσει να επιστρέψει στην Κρήτη. Ο ΟΦΗ ούτε καν τον υπολόγισε στα πλάνα του, γιατί ήταν προπονητής Α1, αλλά οι έμπειροι παράγοντες του, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Αλλά εκείνο που είναι σίγουρο, είναι πως το τοπίο στην Α2 αλλάζει και ο ΟΦΗ αποκτά μαζί του ανώτερο χαρακτήρα, με οδηγό τον Μάκη Βολτυράκη, που θεωρείται από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές της Α1.

Διαβάστε: Ο Μάκης Βολτυράκης προπονητής στο πόλο του ΟΦΗ!

Σε συνέντευξη του το 1999 στα Νέα, μετά από μια παρουσία του Ολυμπιακού σε τελικό κυπελλούχων και κρατήσαμε μερικές από τις απαντήσεις του, που δίνουν και ένα στίγμα χαρακτήρα:

Θα καλούσε σε γεύμα: Τους φίλους του. - Το αγαπημένο του τραγούδι: «Άστρα μη με μαλώνετε» του Μανώλη Λιδάκη. - Τελευταίο βιβλίο που είχε διαβάσει τότε: Ο Αλχημιστής. - Τον ενοχλεί (αυτό είναι μόνιμο): Το ψέμα και η αχαριστία. - Δεν συγχωρεί: Τους αχάριστους.- Ονειρεύεται : Τίτλους.

Για να καταλάβετε και μερικά από τα κλειδιά των επιτυχιών του, ο ίδιος θεωρεί μυστικό της επιτυχίας, την σκληρή δουλειά και τα ταλέντα. Θεωρώντας ότι είναι πιο εύκολο να παίζεις φουνταριστός, γιατί ο τερματοφύλακας (όπως εκείνο) όλο αμύνεται.

ΕΡ.: Τι βλέπεις από το τέρμα;

ΑΠ.: Τα πάντα!

Βιογραφικό γεμάτο διακρίσεις

 Ο Μάκης Βολτυράκης ξεκίνησε την καριέρα του στο Ν.Ο. Χανίων και το 1988 πήρε μεταγραφή στον Εθνικό, με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1991. Το 1992 πήγε στον Ολυμπιακό Πειραιά, με τον οποίο κατέκτησε πολλούς ελληνικούς τίτλους, ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1997 και του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 2001, το οποίο κατέκτησε το 2002.

Από το 1991 ως το 1997 αγωνιζόταν στην εθνική ομάδα, με την οποία έλαβε μέρος σε δύο Ολυμπιάδες: Βαρκελώνη 1992 και Ατλάντα 1996, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 1994, σε δύο ΦΙΝΑ Καπ (1995, 1997) και σε τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1993, 1995, 1997).

Ως προπονητής εργάστηκε στον Εθνικό (2003-2008), με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο το 2005 και το Πρωτάθλημα Ελλάδος το 2006. Τη σεζόν 2008-09 δεν εργάστηκε σε καμία ομάδα. Από τον Ιούνιο του 2009 έως το 2011 ήταν προπονητής της ομάδας πόλο του Πανιωνίου. Ενώ το 2011 ήταν  προπονητής της Ναυτικού Ομίλου Χανίων, συνέχισε στη Χίο και στη Γλυφάδα. Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Μαρία Μπερτσουλάκη και έχουν τρεις γιους.

Έβγαλαν μόνοι τα μάτια τους

Ό,τι έσπειραν τα τελευταία χρόνια βρίσκουν μπροστά τους στη Football League. Τα «διπλό ημίχρονο, άσος τελικό», με όποιες άλλες γνωστές παραλλαγές, είχαν γίνει ανέκδοτα.

Οι περίεργοι τύποι ως παραγοντικοί άρχοντες υπήρξαν αεικίνητοι στην πιάτσα, παριστάνοντας και τους «μάγκες» για τις «συμμαχίες» τους. Οι πονηρές διοικήσεις αρκετών ΠΑΕ δήλωναν απεριόριστα λιγότερα εισιτήρια απ' ό,τι έκοβαν πραγματικά στους αγώνες.

Τι θα θέριζαν; Την κακοφημία και μαζί με τη βλακεία να μειώνουν μόνοι τους την εμπορική αξία του πρωταθλήματός τους. Και τι έκανε τότε η διοίκηση της διοργανώτριας με τον κ. Καλογιάννη; Ο παχυλός μισθός κανονικά, και πάμε παρακάτω...

Τώρα ψάχνουν χορηγούς να συνδέσουν το όνομά τους με αυτά τα καμώματα και μάλιστα με την εμπορική αξία να αναζητείται στα υπόγεια;

Άκου "βαποράκια" οι δικαστές!

Για να καταλάβετε πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση γύρω από τις εκλογές της ΕΠΟ, διαβάστε τι ανήρτησε στο Facebok o πρώην β' αντιπρόεδρός της Βαγγέλης Μαζαράκης: «Βαποράκια. Τη διαβεβαίωση για ευνοϊκή απόφαση έχουν πάρει κάποιοι, αφού πολιτικό πρόσωπο τούς διαβεβαίωσε σήμερα ότι ο ίδιος ελέγχει πλήρως το... δικαστήριο στο οποίο προσέφυγαν ή θα προσφύγουν, σύμφωνα με όσα οι ίδιοι λένε... Ανεξάρτητοι, δήθεν, δικαστές-βαποράκια πολιτικών. Ντροπή σας».

Εννοεί πως η προσφυγή των έξι ΕΠΣ για ορισμό διοικούσας επιτροπής θα περάσει, επειδή οι δικαστές του ΤΔΔ είναι "υπό έλεγχο"! Και δεν κουνήθηκε φύλλο;

"Σφηνάκια" από την έντυπη έκδοση της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΤΑΝ ΕΥΤΥΧΗΜΑ (μαζί με την πρόκριση φυσικά) που ο ΟΦΗ είχε κληρωθεί έξτρα στο Κύπελλο, δίνοντας τα δύο επίσημα παιχνίδια με τον Αχαρναϊκό. Κι άλλα να ήταν, που λέει ο λόγος, για να αντιμετωπιστεί η αναμονή μέχρι την άγνωστη ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος. Άλλο φιλικά, άλλο επίσημα...

ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΙ θα γίνουν τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής της Football League, να βρουν χορηγούς και τηλεοπτική στέγη (με τα λεφτά που απαιτούν) μέσα σε λίγες μέρες, ενώ όλο αυτό το διάστημα ο πρόεδρος... έτρωγε πόρτες;

ΑΣΦΑΛΩΣ και περίμενε πολύ περισσότερο κόσμο στο πρώτο παιχνίδι του Εργοτέλη ο πρόεδρός του Γιώργος Βρέντζος, ως αναλογική επικρότηση των κινήσεών του στην ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτό που αισθάνθηκε με τα 181 εισιτήρια του Παγκρητίου το εξέφρασε με τον τρόπο του στο διαδίκτυο.

ΠΕΡΑ από την οικονομική επίπτωση στα όποια σχέδια της διοίκησης, που θα περίμενε την ενεργοποίηση φιλάθλων αλά... Λεάλ στα παιχνίδια, το θέμα είναι σοβαρότερο για την ίδια την ομάδα. Οι παίκτες ανεβάζουν άλλες στροφές με κόσμο, πόσω μάλλον όταν ο σκοπός είναι ο πρωταθλητισμός σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Δεν αξίζουν τη μοναξιά.

Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ έχει λιγότερο κόσμο από τον ΟΦΗ και αυτό είναι γνωστό, αλλά έχει αρκετό κόσμο φίλα προσκείμενο, που μπορεί να υποστηρίξει την προσπάθεια της ομάδας. Είδαμε πέρυσι στον ΟΦΗ, με τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων, τον κόσμο να είναι εκεί, στις κερκίδες του "Θ. Βαρδινογιάννης". Ο πρωταθλητισμός σε όποια κατηγορία θέλει αυτή τη στήριξη.

ΓΙΑΤΙ έφυγε ο Ζανελάρης από τον Ερμή Ζωνιανών; Προφανώς γιατί ήταν εκτός αποστολής στο ματς του Ζωγράφου. Παρότι είχε την ποδοσφαιρική εκτίμηση της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας (φάνηκε στα φιλικά τι είχε στο μυαλό του ο Γιώργος Πετράκης), ένας τραυματισμός άφησε τον έμπειρο επιθετικό εκτός πρεμιέρας. Εκεί ο Σκουτέλης που τον αντικατέστησε ήταν από τους καλύτερους παίκτες και ο προπονητής τον υπολόγισε στα βασικά του σχέδια και στην επόμενη αγωνιστική, υπολογίζοντας και ότι ο Ζανελάρης είχε λίγες προπονήσεις.

ΞΕΧΕΙΛΙΖΟΥΝ από σκοπιμότητα οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις γύρω από τις εκλογές της ΕΠΟ. Απ' όποια πλευρά κι αν τις δεις, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να βγει κάτι προς όφελος του ποδοσφαίρου. Οι νοοτροπίες είναι ίδιες, απλά αλλάζουν ονοματεπώνυμα ή χρώματα.

ΔΕΝ έφταναν τα άλλα, προστέθηκε και η πλημμύρα για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η διεθνής διαιτητής, που έχει καταγγείλει πρόεδρο ΕΠΣ που της ζητούσε τα ποσοστά από τις αμοιβές της στις διεθνείς διαιτησίες, πακέτο με το ό,τι επιχείρησε δύο φορές να τη φιλήσει στο στόμα, είναι η μία από τις περιπτώσεις.

Στ.Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News