default-image

Δεν τερμάτισε στο Ευρωπαϊκό ποδηλασίας ο Τζωρτζάκης

Σπορ
Δεν τερμάτισε στο Ευρωπαϊκό ποδηλασίας ο Τζωρτζάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν κατάφερε να τερματίσει ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δρόμου καθώς τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του στην απαιτητική διαδρομή του αγώνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετάνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το Χανιώτη ποδηλάτη εγκατέλειψαν άλλοι 37 αθλητές πράγμα που πιστοποιεί τη δυσκολία του αγώνα.

Ο Τζωρτάκης είχε ως στόχο να διατηρηθεί όσο το δυνατό πιο κοντά στους ποδηλάτες που ηγήθηκαν του αγώνα, όμως το έργο του δεν ήταν εύκολο καθώς συμμετείχαν στον αγώνα για πρώτη φορά ποδηλάτες από τη μεγάλη κατηγορία, η οποία έδωσαν ένα πολύ γρήγορο ρυθμό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Χανιώτης αθλητής να μείνει από δυνάμεις και να μην καταφέρει να τερματίσει στον αγώνα απόστασης 236,3χλμ. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 139 αθλητές που ξεκίνησαν τον αγώνα κατάφεραν να τερματίσουν οι 101.

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο  Σλοβάκος Πίτερ Σάγκαν (5:34:23), ο οποίος μάλιστα έγινε ο πρώτος αθλητής που μετά το Παγκόσμιο κατακτά και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γάλλος Ζουλιάν Αλαφιλίπ και τρίτος ο Ισπανός Ντάνιελ Μορένο Φερνάντεζ.

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης θα παραμείνει στη Γαλλία καθώς εκεί ζει μόνιμα με στόχο να προπονείται στις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News