default-image

Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Νέων γυναικών πόλο

Σπορ
Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Νέων γυναικών πόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκπληκτική Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Γυναικών έκανε το θαύμα της και πέτυχε το μεγάλο στόχο. Τα φοβερά κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου, φτιαγμένα από μέταλλο, έδειξαν πάθος και ψυχή και ανέβηκαν στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών στη Χάγη, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, καθώς επιβλήθηκαν με 10-9 της Ιταλίας στον μικρό τελικό.

Πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη επιτυχία από τις εθνικές γυναικείες ομάδες υποδομών της υδατοσφαίρισης που συνεχίζει του σπουδαία παράδοση στο άθλημα, κάνει περήφανους τους Έλληνες φιλάθλους και επιβεβαιώνει ότι υπάρχει λαμπρό μέλλον!

Μπορεί να μην ξεκίνησε καλά για την Εθνική μας το ματς, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο η συνέχεια στο πρώτο οκτάλεπτο ήταν εξαιρετική, αφού κατάφερε να βρεθεί μπροστά στην λήξη του με 4-3. Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική μας μπήκε δυνατά, προηγήθηκε 6-3, αλλά Ιταλίδες μείωσαν στο ένα γκολ μέχρι την λήξη του ημιχρόνου (6-5).

Στο ξεκίνημα του τρίτου οι Ιταλίδες ισοφάρισαν σε 6-6 και η ελληνική ομάδα αδυνατούσε να βρει λύσεις στην επίθεση. Τελικά το γκολ ήρθε με την Ελευθερία Πλευρίτου, όμως η απάντηση ήταν άμεση και η περίοδος έληξε με 7-7.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο οκτάλεπτο, στο οποίο η Εθνική μας μπήκε πιο αποφασισμένη και με δύο γκολ των αδελφών Πλευρίτου (Βάσως και Ελευθερίας) πήρε προβάδισμα με 9-7. Οι Ιταλίδες μείωσαν σε 9-8, όμως ένα γκολ της Χυδηριώτη ύστερα από κακό παραπάνω έδωσε διαφορά δύο γκολ 1.39 πριν την λήξη. Το μόνο που κατάφεραν οι Ιταλίδες ήταν να μειώσουν σε 10-9, ενώ στην τελευταία επίθεση η Σταματοπούλου απέκρουσε σουτ της Αβένιο.

Οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 1-2, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Στέφανος Λέανδρος): Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελισάβετ Πρωτοπαπά 1, Ιωάννα Χυδηριώτη 4, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Βασιλική Πλευρίτου 2, Ελένη Ξενάκη, Έλενα Ελληνιάδη, Μαρία Πάτρα, Άνθια Παπαναστασίου, Μαρία Ελένη Σελετοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Ιφιγένεια Μαυρωτά, Ελένη Σωτηρέλη.

ΙΤΑΛΙΑ (Πάολο Τζίτζα): Νίγκρο, Τσιτίνο 1, Κοκιέρε 4, Αβένιο 2, Ρανάλι 2, Μίλιο, Πικότσι, Ντι Κλαούντιο, Τρούκο, Φορέστο, Αλταμούρα, Μαράνι, Μπαντσέλι.

Πηγή: koe.org.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News