default-image

Τα νέα οικονομικά δεδομένα στο Champions League

Ποδόσφαιρο
Τα νέα οικονομικά δεδομένα στο Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα οικονομικά δεδομένα στο Champions League από την τρέχουσα περίοδο...

Η μεγάλη αλλαγή του πλάνου αυτού; Η μείωση του market pool κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτή τη στιγμή το συνολικό ποσό που λαμβάνει μια ομάδα από το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελείται από:

-40% το market pool

-30% τα εγγυημένα έσοδα

-30% τα αποτελέσματα

Πλέον, τα παραπάνω νούμερα διαμορφώνονται ως εξής:

-15% market pool

-25% εγγυημένα έσοδα

-30% αποτελέσματα.

Παρατηρούμε ότι μειώνεται αρκετά το market pool, υπάρχει μια μικρή μείωση και στα εγγυημένα έσοδα, την στιγμή που παραμένει σταθερό το ποσοστό των εσόδων από τα αποτελέσματα που θα έχει μια ομάδα.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι απομένει ένα 30% συγκριτικά τα παλιά δεδομένα το οποίο δεν χάνεται αλλά θα πηγαίνει στις ομάδες βάσει της ειδικής βαθμολογίας που έχουν στην κατάταξη της UEFA από εκείνη που κατέχει την πρώτη θέση μέχρι και την 32η. Ωστόσο για να διαμορφώνεται η κατάταξη αυτή θα λαμβάνονται υπόψη τα τελευταία δέκα χρόνια και όχι τα τελευταία πέντε.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μείωση στα έσοδα των «μικρομεσαίων» ομάδων της διοργάνωση, με τις μεγάλες να είναι οι κερδισμένες. Την στιγμή που ομάδες όπως οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν για παράδειγμα θα δουν τα έσοδά τους να μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο οι άλλες θα τα βλέπουν να «κόβονται».

Έτσι για παράδειγμα μπορούμε να δούμε πως θα διαμορφώνονταν τα έσοδα του Ολυμπιακού στην περσινή σεζόν με το νέο σύστημα διανομής εσόδων. Οι ερυθρόλευκοι από τα 28,5 εκατομμύρια ευρώ που έλαβαν θα έπαιρναν από 19 έως 21 εκατομμύρια, δηλαδή, λιγότερα από 7,5 έως 9,5 εκατομμύρια.

Ωστόσο, θα έπαιρνε και ένα ποσό ακόμη λόγω της θέσης που κατέχει στη βαθμολογία της UEFA.

Πηγή: Sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News