default-image

Συγκλονιστικές στιγμές στη γιορτή του Διαμαντίδη

Μπάσκετ
Συγκλονιστικές στιγμές στη γιορτή του Διαμαντίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ράγισαν και τα τσιμέντα του ΟΑΚΑ από τη συγκίνηση στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Παναθηναϊκός για να τιμήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη πριν από την έναρξη του τελευταίου αγώνα του τουρνουά Diamnods Are Forever με την ΤΣΣΚΑ. Οι στιγμές ήταν μοναδικές. Ο Διαμαντίδης συγκινημένος αλλά ψύχραιμος ευχαρίστησε τους πάντες. Ο Παύλος, ο Θανάσης και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον βράβευσαν.

Το χρονικό της εκδήλωσης:

Στις 21:00 ακριβώς οι ομάδες του Παναθηναϊκού και της ΤΣΣΚΑ μπήκαν μαζί στον αγωνιστικό χώρο μέσα ημίφως. Οι πάνω από 12.000 φίλαθλοι, που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ χειροκρότησαν θερμά. Και αμέσως μετά η ιαχή "Διαμαντίδης - Διαμαντίδης" δόνησε το ΟΑΚΑ.

Μόλις οι δύο ομάδες κάθησαν στους πάγκους τους, ο διάσημος παγκοσμίως d.j., Ντένις Φερέρ πήρε θέση πίσω από τα decks, που είχαν στηθεί στο κέντρο του γηπέδου. Αυτός είχε αναλάβει τη μουσική επένδυση της τελετής βράβευσης. Στο μεταξύ τα φώτα του ΟΑΚΑ έσβησαν τελείως και οι μόνες πηγές φωτός ήταν οι περιστρεφόμενοι προβολείς και τα... κινητά των φιλάθλων στις εξέδρες, που έδιναν ένα χρώμα φαντασμαγορικό.

Στο ΟΑΚΑ, εκτός από τους φίλους του Παναθηναϊκού, βρέθηκαν και πολλές προσωπικότητες του μπάσκετ, που θέλησαν να τιμήσουν τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Παλιοί του συμπαίκτες (Παπαδόπουλος, Τσαρτσαρής, Ντικούδης, Χατζηβρέττας), άλλοι παλιοί παίκτες (Καλαϊτζής, Καλαμπόκης, Σούλης), ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Τζόρντι Μπερτομέου, πολλοί... Ήταν φυσικά ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, οι δύο άνθρωποι που τον έφεραν στον Παναθηναϊκό.

Στις 21:15 άρχισε το τελετουργικό. Το παρκέ του ΟΑΚΑ μεταμορφώθηκε σε μια τεράστια οθόνη και πάνω της προβλήθηκαν οι καλύτερες στιγμές από την τεράστια καριέρα του Διαμαντίδη. Τα πιο μεγάλα σουτ, οι πιο μεγάλες φάσεις που έβγαλε. Και μόλις τελείωσε το βίντεο, ήρθε η στιγμή να μπει μέσα στο γήπεδο ο ίδιος ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Οι εξέδρες πήραν φωτιά! Βεγγαλικά άναψαν, φλας άστραφταν συνεχώς, κινητά τηλέφωνα απαθανάτιζαν τις μοναδικές στιγμές και όλο γήπεδο φώναζε: "Διαμαντίδης οε οε οε"! Ο Μήτσος στο κέντρο χαιρετούσε τους πάντες. Η αποθέωση ήταν πρωτοφανής, κανένας άλλος Έλληνας αθλητής δεν έχει ζήσει τέτοιες στιγμές. Αυτό είναι βέβαιο.

Όμως ο Διαμαντίδης απέδειξε πως είναι δυνατός ψυχικά, ακόμα κι οταν δεν παίζει μπάσκετ. Δεν λύγισε από τη συγκίνηση. Έμεινε εκεί ακλόνητος και πήρε το μικρόφωνο: "Τελικά είναι πιο εύκολο να παίζεις μπάσκετ, παρά να κρατάς μικρόφωνο", αστειεύτηκε. Και μετά άρχισε τις ευχαριστίες:

"Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια", άρχισε να λέει, αλλά δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ο κόσμος δεν τον άφηνε: "Διαμαντίδης, οε οε οε"! Κάποια στιγμή μπόρεσε να συνεχίσει: "Ευχαριστώ την οικογένεια, τον κύριο Παύλο, τον κύριο Θανάση, τον κύριο Δημήτρη και τον κύριο Κώστα. Δυο λεπτάκια ακόμη θα σας ταλαιπωρήσω. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου. Τους προπονητές μου. Εναν άνθρωπο που μου έδειξε τον δρόμο. Ο Κώστας Πιλαφίδης. Τον αγαπώ πολύ". Ευχαρίστησε επίσης όλους τους αφανείς ήρωες στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Τον γυμναστή, τον φυσιιθεραπευτή, τον φροντιστή, όλους! Αποθεώθηκε ξανά. Αυτός είναι ο Διαμαντίδης!

<

Στη συνέχεια η οικογένεια Γιαννακόπουλου τον βράβευσε. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος συγκλόνισε με την παρουσία του και αποθεώθηκε κι αυτός. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος χάρισε στον Μήτσο μία από τις... γραβάτες του! Κι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε συγκινημένος: "Ο σύλλογος είναι πάνω από πρόσωπα. Αλλά κάποια πρόσωπα πραγματικά μεγαλώνουν Παναθηναϊκούς. Αυτό που θα θυμάμαι εγώ είναι το πόσα παιδάκια έχεις κάνει Παναθηναϊκούς"!

Λίγο αργότερα ξεκίνησε και το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΤΣΣΚΑ. Μάλιστα περίπου επτά λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου στο παρκέ πέρασε φορώντας τη φανέλα των «πρασίνων» για τελευταία φορά ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος κάθισε στον πάγκο. Ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου πήρε θέση στο παρκέ προλαβαίνοντας να μοιράσει μία ασίστ. Δεν επιχείρησε σουτ, πάντως, παρά τις προτροπές συμπαικτών και αντιπάλων.

13'' πριν τη λήξη του ημιχρόνου το χρονόμετρο σταμάτησε και υπό τις ιαχές «Διαμαντίδης-Διαμαντίδης» η φανέλα με το νούμερο 13 πήρε θέση στην οροφή του ΟΑΚΑ, εκεί όπου θα παραμείνει καθώς αποσύρεται προς τιμήν του σπουδαίου αρχηγού του Παναθηναϊκού.

Πηγή: pamesport.gr

Φωτογραφίες: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News