Αθλητισμός

Αυτή την πλακέτα... θα την κολλήσει γερά ο Βαρουξάκης;

Με το εικονιζόμενο τρόπαιο τίμησε τον Στέλιο Βαρουξάκη στην έδρα του, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου.

«Τιμής ένεκεν στον Στέλιο Βαρουξάκη, τον κορυφαίο παράγοντα που άλλαξε επίπεδο στο Χανιώτικο ποδόσφαιρο» ήταν το κείμενο που είχε χαραχτεί στο βαρύ κρύσταλλο.
Συνέβη όμως κάτι απρόβλεπτο.

Ο κ. Τζώρτζογλου θέλοντας την έκπληξη, συνεννοήθηκε να είναι η τελευταία απονομή. Όταν έφτασε η ώρα, ο εκφωνητής τους προσφώνησε, αλλά ο αρμόδιος της τελετής, έπιασε την πλακέτα από την κορυφή μη υπολογίζοντας το βάρος της και εκείνη αποκολλήθηκε από τη βάση πέφτοντας στο πάτωμα!

Το σκηνικό προκάλεσε χαμόγελα, αλλά ο Βαρουξάκης, το ερμήνευσε συμβολικά:
«Σας υπόσχομαι να την κολλήσω πολύ γερά και οι σχέσεις των Ενώσεων μας να είναι στο εξής πάντα καλές»!

Όλα αυτά κατά τη διάρκεια των κληρώσεων των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Χανίων, που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από μια κλήρωση Super League στο ξενοδοχείο "Αύρα"!

Ένα γήπεδο για... τρεις επαγγελματίες!

Το πρώτο ερώτημα είναι πως θα αντέξει ένα γήπεδο από την κοινή χρήση τριών επαγγελματικών ομάδων, όπως συμβαίνει με τα Περιβόλια για τον Πλατανιά, τον ΑΟ Χανιά και τον Κισσαμικό. Το άλλο είναι ο κακός χαμός που έχει μεταξύ των σωματείων. Ο Δήμος Χανίων, απηύθυνε χθες δραματική ανακοίνωση και αξιώνει από τις τρεις μεγάλες ομάδες του νομού να συνεργασθούν, απορρίπτοντας τις κόντρα ανακοινώσεις που κατακλύζουν τον τύπο. "Κοινός στόχος" επισημαίνει "είναι η προαγωγή του αθλήματος του ποδοσφαίρου και του αθλητικού πνεύματος στον τόπο μας". Και... πείσθηκαν!

Μόνο πέντε Έλληνες παίκτες!

Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που μηδένησε τις συμμετοχές των Ελλήνων παικτών στα ευρωπαϊκά παιγνίδια. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μαζί, είχαμε πέντε μόλις συμμετοχές και αυτό προβληματίζει, όσο κι αν λένε πως συμβαίνει κι αλλού στην Ευρώπη. Ένα παραπάνω οι επιπτώσεις μπορούν να φανούν στις εθνικές ομάδες αλλά και γενικά δεν είναι ωραίο να το βλέπεις ως φαινόμενο με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

"Σφηνάκια" από την έντυπη έκδοση της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΩΤΑ να αποθεώσουμε το ίδιο το ποδόσφαιρο (αν μπορούσαμε και με την μελωδία της ευτυχίας)! Μια υπόκλιση ευχαρίστησης για τα 50 γκολ μέσα σε δύο νύκτες και 16 ματς, από τα οποία τα 29 γκολ σε εννέα παιγνίδια την Τετάρτη. Έτσι για να εξιτάρουμε την φαντασία μας:

ΜΕΓΑΛΗ κινητικότητα χθες στον Βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης! Πολλά αυτοκίνητα με γνωστές ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες είτε από δυτικά, είτε από ανατολικά, γινόταν αμέσως διακριτές στη διασταύρωση των τροχοφόρων που έτρεχαν στο αντίθετο ρεύμα!

ΚΑΠΟΙΟΙ από αυτούς θα είχαν και την αγωνία να δουν από κοντά το ξεχωριστό σε αρχιτεκτονική και επιβλητικότητα ξενοδοχείο που μέλλει να φιλοξενήσει τις εκλογές της ΕΠΟ! Ο δορυφόρος της NASA, πάντως μπλόκαρε μπροστά σε μια πολύ ευαίσθητη και εν γένει λεβέντικη περιοχή του Ρεθύμνου!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΒΑΝΤΙΚΗ τεχνολογία των καμερών, ωστόσο, ήταν παιγνιδάκι μέρα ή νύχτα, να ζουμάρει στο πρόσωπο του Δημήτρη Ελευθεριάδη, του υποψήφιου προέδρου της παράταξης Γκιρτζίκη, καταγράφοντας τον να μεταφέρεται οδικώς στο σημείο συνάντησης από γνωστό πρόσωπο του ποδοσφαίρου, που τον παρέλαβε από το «Νίκος Καζαντζάκης».

«Ο Χριστός να κατέβει να διοικήσει την ΕΠΟ, δεν θα καταφέρει τίποτα αν δεν είμαστε ενωμένοι», έλεγε στον οδηγό που τον ρωτούσε τι μέλει γενέσθαι, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής στον Άνεμο. «Ποντάρω στην Χάρη του Αγίου Δημητρίου. Ο συνονόματος μου Άγιος, το υποσχέθηκε ότι θα εκλεγώ. Σας το λέω μεταξύ μας αυτό, γιατί λένε ότι επειδή με πρότεινε ο κ. Γκιρτζίκης με υποστηρίζει ο Ολυμπιακός»

ΕΤΣΙ γράφεται η ιστορία και στο ποδόσφαιρο. Σαν μυθιστόρημα, σαν ταινία με πλοκή με δράση και σκηνές που τραβιούνται από τον σκηνοθέτη, αλλά κόβονται στο μοντάζ για αυτό που αρκεί να δει ο θεατής!

ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ θέμα. Ο ΟΦΗ "εξ οφίτσιο" πάει για άνοδο, αν ποτέ αρχίσει το πρωτάθλημα της Football Leaque. H έννοια του φαβορί συνυπάρχει με το όνομά του, αλλά η πιστοποίηση δίνεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και με κάμερες ασφαλείας εκτός γηπέδου. Αυτό που είδαν οι φίλαθλοι την Τετάρτη, δεν ήταν συμβατό με την προσδοκία. Μέλει να δούμε τη συνέχεια. Χρειάζεται ετοιμότητα για ένα καλό ξεκίνημα που θα δίνει φλόγα.

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ακόμη και ο δευτεραθλητής, διακρίνονται πάντα από σημεία που κάνουν εμφανώς τη διαφορά σε ένα μαραθώνιο πρωτάθλημα.

ΤΙ ΝΑ σημαίνει άραγε αυτή η ιστορία με τον Ντογιάκο και τι σηματοδοτεί η παραμονή του Θεόδωρου Θεοδωρίδη ως γενικός γραμματέας της UEFA με την υπόδειξη Τζέφεριν, στις εσωτερικές μας ποδοσφαιρικές υποθέσεις;

Στ. Μ.

Σχόλια