default-image

Νικητής ο Παυλίδης στο διεθνές τουρνουά σκακιού

Σπορ
Νικητής ο Παυλίδης στο διεθνές τουρνουά σκακιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με θρίαμβο των Ελλήνων σκακιστών ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο 10/09 το διεθνές τουρνουά σκακιού Ηρακλείου, το οποίο διοργάνωσε το Ηράκλειο ΟΑΑ σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία και τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Το τουρνουά αποτελεί πόλο έλξης σκακιστές της Ελλάδας και του εξωτερικού τα τελευταία χρόνια και το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό και φέτος.

 Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Galaxy με τους  Έλληνες σκακιστές να θριαμβεύουν. Χαρακτηριστική ήταν η πρωτιά στο 18ο ΟΠΕΝ του Αναστάσιου Παυλίδη με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες (7 νίκες, 1 ήττα και μία ισοπαλία). Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετικό τουρνουά, με μεγάλη μαχητικότητα, κερδίζοντας το πρώτο έπαθλο των 800€.

Τη δεύτερη θέση με 7 βαθμούς μοιράστηκαν 3 ξένοι σκακιστές: ο Καταλανός Φιντέ μαιτρ Diaz Camalonga,  ο Ρώσος γκρανμαιτρ Ivanov και ο Λευκορώσος γκρανμαιτρ Σεργέι Κασπάροβ ενώ στις θέσεις 5-9 ισοβάθμησαν με 6,5 βαθμούς οι Σέρβοι γκρανμαιτρ Άντιτς και Ραϊκοβιτς, ο Μαυροβούνιος διεθνής μαιτρ Λέκιτς, ο διεθνής μαιτρ πλέον 16χρονος Ρεθυμνιώτης Νικόλας Θεοδώρου και ο πολλά υποσχόμενος Γιώργος Μήτσης από την Αθήνα.

Σημαντική επιτυχία για το Νικόλα Θεοδώρου αποτελεί η πρώτη θέση στη συγκεντρωτική βαθμολογία και των 3 τουρνουά του 2016 (Ιανουάριος, Μάιος, Σεπτέμβριος) συγκεντρώνοντας 21,5 βαθμούς, ενάμιση ολόκληρο βαθμό από τον θρύλο του γιουγκοσλαβικού σκακιού Ντούσαν Ραϊκοβιτς κερδίζοντας καθαρά το έπαθλο των 1.000€.

Στο Β΄γκρουπ νικητής με 7,5/9 αναδείχθηκε ο Θανάσης Αλεξανδράκης ενώ τη 2η και 3η θέση μοιράστηκαν οι Νίκος Καζάκος και Βασίλης Μπρας με 7/9.

Οι αγώνες κατά γενική ομολογία στέφθηκαν με απόλυτη οργανωτική επιτυχία και οι διοργανωτές ανακοίνωσαν σπουδαίες αναβαθμίσεις για τα τουρνουά του 2017 που θα διεξαχθούν για 7η συνεχή χρονιά μεταξύ των οποίων και κλειστά τουρνουά νόρμας διεθνούς μαιτρ και γκραν μαιτρ καθώς και 3 νέα τουρνουά 5 γύρων σε Σαββατοκύριακο.

Μέσα στη χρονιά έλαβαν μέρος συνολικά περισσότεροι από 500 αθλητές και αθλήτριες προερχόμενοι από 15 διαφορετικές χώρες. Ανάμεσά τους πολλοί σκακιστές που φέρουν το κορυφαίο τίτλο στο σκάκι αλλά και πολλά μικρά παιδιά από τα φυτώρια των συλλόγων της πόλης.

Η ύπαρξη αυτών των τουρνουά έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του σκακιού στην πόλη και στο νησί στηρίζοντας ταυτόχρονα και  τον τουρισμό. Ο

ι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τον Μέγα Χορηγό ΣΥ.ΦΑ.Κ (συνεταιρισμένα φαρμακεία Κρήτης & Δωδεκανήσου), τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τον Κρητικό Φούρνο και τα Σ/Μ Χαλκιαδάκης για την υποστήριξη τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News