default-image

«Καθάρισε» ο Καμπιάσο για τον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
«Καθάρισε» ο Καμπιάσο για τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάρη στο γκολ του Καμπιάσο ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμους τρεις βαθμούς στην έδρα της Γιουνγκ Μπόις στην 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο ματς, Εστέμπαν Καμπιάσο, βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή (42') στο κατάλληλο σημείο και με ωραία προβολή, έστειλε για μία και μοναδική φορά τη μπάλα στα δίχτυα της Γιουνγκ Μπόις, χαρίζοντας τη νίκη στους «ερυθρολεύκους» για την πρώτη αγωνιστική του Europa League.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και άφηνε την εντύπωση πως θα δούμε ένα ωραίο παιχνίδι. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη σε καμία περίπτωση. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 2' με τον Μάριν να μπαίνει στην περιοχή, να κάνει τις προσποιήσεις και να σουτάρει αλλά η μπάλα σταμάτησε στα σώματα των αμυνομένων και ένα λεπτό αργότερα, ο Λεάλι έκανε μια εντυπωσιακή επέμβαση σε βολέ του Κούμπο έπειτα από λάθος του Μποτία (έσκυψε χωρίς λόγο). Στο 8' είχαμε διακοπή ενός λεπτού καθώς έπιασε φωτιά πίσω από το τέρμα της Γιουνγκ Μπόις λόγω ενός καπνογόνου που έπεσε, κάτι που έκανε το ματς να χάσει τον καλό ρυθμό που είχε στο ξεκίνημά του.

Ένα σουτ του Σουλεϊμάνι έξω από την περιοχή στο 22' ανησύχησε τον Λεάλι καθώς πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί του δοκάρι, ενώ στο 33' ο Ελιουνούσι έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Εμβογκό να διώχνει με τις γροθιές. Το ματς πήγαινε… σβηστά, όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα παρέμενε μέχρι το ημίχρονο αλλά κάπου εκεί, ήρθε ο Καμπιάσο. Στο 42', λοιπόν, ο Μάριν έδωσε στον Ιντέγε, ο οποίος έκανε το γύρισμα και ο Αργεντινός μέσος με προβολή λίγο έξω από την μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως το πρώτο για τον Ολυμπιακό. Μόλις στο δεύτερο λεπτό (47'), ο Μάριν έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Σεμπά μπήκε στη φάση και λίγο έλειψε η μπάλα μετά τις κόντρες να καταλήξει στα δίχτυα, αλλά ο Εμβογκό πρόλαβε να μπλοκάρει πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος. Ωστόσο, όπως και στο πρώτο 45λεπτο, ο ρυθμός έπεσε και έπρεπε να φθάσουμε στο 61' για να συμβεί κάτι το αξιοσημείωτο. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφθασε στον Φρέι μέσα στην περιοχή, ο οποίος σούταρε, ο Λεάλι έδιωξε αρχικά και στην επαναφορά έκανε μεγάλη επέμβαση σε εξ' επαφής προσπάθεια του Κούμπο, κρατώντας το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός είχε σαφέστατο πρόβλημα στην κυκλοφορία, ενώ οι παίκτες του δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και ο Πάουλο Μπέντο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Αντρέ Μάρτινς αντί του Μάριν. Με τον Πορτογάλο οι πρωταθλητές Ελλάδας βελτίωσαν την εικόνα τους αλλά και πάλι δεν παρήγαγαν ευκαιρίες. Το ίδιο, όμως, συνέβη και από την άλλη μεριά, με τους Ελβετούς να μην… πλησιάζουν την εστία του Λεάλι, το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε και τον Ολυμπιακό να ξεκινάει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Europa League!

Γιουνγκ Μπόις (Άντι Χάτερ): Εμβογκό - Σούτερ, Ροσέ, Φον Μπέργκερ, Λέτσιακς- Μπερτόνε, Ζακάρια, Ραβέ (86' Ντουά), Σουλεϊμάνι - Φρέι (78' Σικ), Κούμπο.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Ελιουνούσι (90'+3' Ρομαό), Μάριν (63' Αντρέ Μάρτινς), Σεμπά, Ιντέγε (82' Καρντόσο).

Πηγή κειμένου: sportfm.gr

Πηγή φωτογραφιών: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News