Αθλητισμός

Στη Βενετία το Ρέθυμνο Cretan Kings

Μετά το χθεσινό δυνατό τεστ στη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό, σήμερα το Ρέθυμνο Cretan Kings "πέταξε" για Βενετία, εκεί που θα πάρει μέρος στο 10ο Διεθνές τουρνουά «City of Caorle».

Η κρητική ομάδα θα αντιμετωπίσει στο κλειστό «PalaMare», στις 21.30 ώρα Ελλάδας, την «οικοδέσποινα» Βενέτσια, των Μπράμου και Χάγκινς, ενώ θα συμμετέχουν επίσης οι Ζαλγκίρις και Τρεβίζο. Το Σάββατο συμμετάσχει στον μικρό ή στον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ζαλγκίρις ή Τρεβίζο.

Τουρνουά «City of Caorle»

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

19.00 Ζαλγκίρις - Τρεβίζο

21.30 Ρέθυμνο Cretan Kings - Βενέτσια (PalaMare)

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

19.00 Μικρός Τελικός

21.30 Μεγάλος Τελικός

Ο βοηθός προπονητή, Σταύρος Μυκονιάτης, μίλησε για το χθεσινό πρώτο δυνατό «τεστ» κόντρα στον Κολοσσό, τονίζοντας πως η ομάδα θέλει ακόμη πολλή δουλειά τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να δουλέψουν για να είναι έτοιμοι στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. «Για μας ήταν το πρώτο δυνατό τεστ στην σειρά των αγώνων που έχουμε προγραμματίσει. Πραγματικά είδαμε αρκετά πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε και αυτό ήταν και το νόημα του παιχνιδιού. Να δούμε τις αγωνιστικές συνθήκες και που βρισκόμαστε σχετικά με την φιλοσοφία της ομάδας σε άμυνα και επίθεση. Αν το χωρίσουμε σε δύο μέρη θα δούμε ότι στο αμυντικό κομμάτι προσεγγίζουμε αυτό που θέλουμε αλλά θέλουμε περισσότερη δουλειά για το επίπεδο που χρειαζόμαστε. Όσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι είδαμε αρκετά στοιχεία αλλά θέλουμε και εκεί αρκετή δουλειά για να είμαστε κοντά στην φιλοσοφία που θέλουμε. Σχεδόν όλη η ομάδα είναι καινούρια και μας έλειπε πάρα πολύ ο ψηλός παίκτης μας, όπου στην θέση του φάνηκε χθες ότι είχαμε πρόβλημα αμυντικά. Σίγουρα, έχοντας έναν ψηλό παίκτη στις τάξεις της ομάδας σαφώς θα είμαστε καλύτεροι.

Νομίζω τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε πολύ μεγάλο κομμάτι σε αυτά που είχαμε ζητήσει. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε πάνω στα σημεία που εντοπίσαμε και γενικά να αποκομίσουμε όλα τα στοιχεία εκείνα για να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Στην συνέχεια, ο κόουτς Μυκονιάτης αναφέρθηκε και στο τουρνουά της Βενετίας, επισημαίνοντας ότι αυτά τα παιχνίδια θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο. «Τα παιχνίδια της Βενετίας θα είναι εξίσου δύσκολα και θα μας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο να λύσουμε το που κατευθυνόμαστε και τι τρόπο δουλειάς πρέπει να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε μία κατεύθυνση, είμαστε κάπου κοντά αλλά και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι θέλουμε πολλή δουλειά. Όμως, είναι απόλυτα φυσιολογικό αν υπολογίσουμε ότι είμαστε στον πρώτο μήνα της προετοιμασίας».

Σχόλια