default-image

Χούλιγκανς με... 45άρια πιστόλια εντόπισε η ΕΛΑΣ!

Ποδόσφαιρο
Χούλιγκανς με... 45άρια πιστόλια εντόπισε η ΕΛΑΣ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οπλοφόροι ποινικοί εισχώρησαν σε ομάδες φανατικών οπαδών, όπως διαπιστώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι ανησυχούν για αναβάθμιση των επιθέσεων ακόμη και ένοπλες ενέδρες θανάτου.

Ένα τέτοιο σοβαρό περιστατικό που συνέβη στις 16 Ιουλίου 2016 στο Γκάζι, αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», όπου ομάδα χούλιγκαν, τα μέλη της οποίας σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν υποστηρικτές της ομάδας του Ολυμπιακού, μαχαίρωσαν δολοφονικά στο λαιμό 22χρονο φαντάρο, λίγα εκατοστά από την καρωτίδα, έβγαλαν 45άρι πιστόλι και το κόλλησαν στον κρόταφο ενός 20χρονου φίλου του.

Το περιστατικό θορύβησε την ΕΛ.ΑΣ. και επιβεβαίωσε τους φόβους ότι έχουν παρεισφρήσει ποινικοί στις αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε οπαδούς.

Ήδη οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες άτομα που έχουν απασχολήσει για ληστείες και απόπειρες ανθρωποκτονιών εμπλέκονται σε επιθέσεις χούλιγκαν. Πρόκειται για νεαρά άτομα κάτω των 30 ετών σε βάρος των οποίων εκκρεμούν δίκες και, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, προσπαθούν να αποκτήσουν ηγετική θέση ανάμεσα στις ήδη διαμορφωμένες ομάδες χούλιγκαν.

Στο Γκάζι η ομάδα οπαδών αποτελούνταν από επτά άτομα, κάποια από αυτά πεζά και άλλα πάνω σε μοτοσυκλέτες. Στην οδό Τριπτολέμου πλησίασαν στις 08:00 πρωί της 16ης Ιουλίου, τέσσερις οπαδούς του Παναθηναϊκού. Αρχικά ρώτησαν τον έναν από αυτούς τι ομάδα είναι και -πριν ακόμα καταλάβουν τα θύματα τι έχει συμβεί- ο ένας από τους εφτά έβγαλε ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα» και μαχαίρωσε «επαγγελματικά» στους μηρούς των ποδιών έναν 20χρονο. Στη συνέχεια, δεύτερο άτομο από την ίδια ομάδα έσπασε ένα γυάλινο ποτήρι και μαχαίρωσε στο λαιμό 22χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με τους γιατρούς που τον χειρούργησαν, γλίτωσε από θαύμα, αφού για λίγα εκατοστά το γυαλί δεν έπληξε την καρωτίδα του. Όταν ο τρίτος της παρέας επιχείρησε να υπερασπιστεί τους φίλους του, νεαρός έβγαλε 45αρι πιστόλι το κόλλησε στο κεφάλι του και απείλησε ότι αν κάνει οτιδήποτε θα τον σκοτώσει επί τόπου.

Λίγες ώρες νωρίτερα, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, μέλη της ίδιας ομάδας χούλιγκαν πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση σε βάρος οπαδών του Παναθηναϊκού στο κάμπινγκ της Αυλίδας (Χαλκίδα) όπου έκαναν διακοπές. Περίπου 60 άτομα εισέβαλλαν με κράνη και ρόπαλα στο κάμπινγκ -χωρίς διακριτικά ομάδας- και άρχισαν να χτυπάνε άγρια τους οπαδούς του τριφυλλιού. Αφού τραυμάτισαν αρκετά άτομα, κάποια εκ των οποίων βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν, έκαψαν αυτοκίνητα, και διέφυγαν πριν προλάβουν να φτάσουν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι από τους δράστες είναι κοινοί στα δύο περιστατικά και, μάλιστα, έχουν βαρύ ποινικό παρελθόν. Η Αστυνομία φοβάται ότι ο κύκλος βίας δεν θα κλείσει εδώ. Και αυτό διότι παρατηρείται κλιμάκωση των επιθέσεων. Την 1η Σεπτεμβρίου 2016 χούλιγκαν που υποστηρίζουν την ομάδα του Παναθηναϊκού πέταξαν μολότοφ σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην οδό Λαοδικείας στη Νίκαια. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους κατάφεραν να ταυτοποιήσουν έναν από τους δράστες, ο οποίος είναι οπαδός του ΠΑΟ.

Οι αστυνομικοί φοβούνται νέες ενέδρες θανάτου και έτσι προσπαθούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Αυτό έκαναν στις 11 Σεπτεμβρίου 2016 όταν επενέβησαν σε σημείο όπου βρίσκονταν 40 άτομα... μεταμφιεσμένα σε οπαδούς της ΑΕΚ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φόρεσαν διακριτικά άλλης ομάδας για να παραπλανήσουν την Αστυνομία και είχαν στόχο να επιτεθούν σε σύνδεσμο αντίπαλης ομάδας στο Περιστέρι. Τα σχέδιά τους δεν… ευοδώθηκαν μετά την αστυνομική επιχείρηση.

Πηγή: www.thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News