default-image

Έχασε την άνοδο το «Ηράκλειο», στη Δόξα Λευκάδας η wild card

Μπάσκετ
Έχασε την άνοδο το «Ηράκλειο», στη Δόξα Λευκάδας η wild card

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε την απόφαση της για το ποια ομάδα θα συμπληρώσει το παλζ στην Α1 μπάσκετ και αυτή δεν ήταν τελικά το Ηράκλειο ΟΑΑ παρά τα θετικά μηνύματα που υπήρξαν αλλά η Δόξα Λευκάδας.

Οι δύο ομάδες παρουσιάζονταν τις τελευταίες ώρες ως τα φαβορί για την άνοδο όμως η ομάδα του «Ηρακλείου» έμοιαζε να υπερτερεί σε αρκετά σημεία, όπως  γήπεδο, κόσμος, προηγούμενη εμπειρία, αξιοπιστία κ.τ.λ.

Παράλληλα υπήρξαν και εκείνοι που έκαναν λόγο για «πόλεμο» που δέχονταν η υποψηφιότητα του Ηρακλείου ΟΑΑ προκειμένου να μην υπάρξει διπλή εκπροσώπηση από το νησί…

Η ουσία είναι ότι η Δόξα Λευκάδας πήρε το χρίσμα από την ΕΟΚ για την Basket League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου και πλέον καλείται να μπει σε διαδικασία σύστασης της ΚΑΕ και μεταγραφών.

Η ομάδα που πέρσι τερμάτισε στην έκτη θέση της Α2 κέρδισε στα σημεία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το Ηράκλειο (οι δύο φάκελοι ήταν αυτοί που προκρίθηκαν από την επιτροπή).

Πρόκειται για μία εκ των πλέον φιλόδοξων ομάδων των "μικρών" κατηγοριών τα τελευταία χρόνια. Η οικονομική φερεγγυότητα που επέδειξε είναι ένας από τους λόγους που την κατέστησαν άμεσα πόλο έλξης για τους παίκτες στην Α2 και τη Β' Εθνική, κάτι που μπορεί να παρουσιάσει ως εφόδιο εν όψει της Basket League.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες του σκεπτικού και άλλα πολλά, αν και φημολογείται ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 3-2 υπέρ της Δόξας.

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News