Αθλητισμός

Σήμερα η απόφαση για το Ηράκλειο ΟΑΑ, θετικά μηνύματα

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την ανακοίνωση της απόφασης ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ για την ομάδα που θα λάβει την wild card και το χρίσμα συμμετοχής στην Α1 μπάσκετ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πενταμελής επιτροπή που εξέτασε τους υποψήφιους φακέλους των ομάδων του Ηρακλείου, του Ηρακλή, του Πανιωνίου, του Αρκαδικού της Καβάλας και της Λευκάδας έχει κάνει την εισήγηση της και η απόφαση πλέον αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βασιλακόπουλο, όπως όλα δείχνουν κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Τα μηνύματα που έρχονται από τα κέντρα αποφάσεων είναι θετικά για την ομάδα του «Ηρακλείου» αφού φαίνεται πως αυτή συγκεντρώνει τις περισσότερες προϋποθέσεις όπως αυτές τέθηκαν από τους αρμοδίους. Έχει δηλαδή όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται ώστε η επιλαχούσα ομάδα να μπορεί να σταθεί αξιόπιστα στη μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ. Ήδη μάλιστα ξεκίνησαν οι σχετικές διαρροές από την Αθήνα που κάνουν λόγο για την επιλογή του Ηρακλείου ΟΑΑ προκαλώντας παράλληλα και τις σχετικές αντιδράσεις άλλων ομάδων… Κάποιοι μάλιστα, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα δεν διστάζουν να πουν πως έχει υπάρξει και έντονο παρασκήνιο σε βάρος του «Ηρακλείου», θεωρώντας πιθανώς πως μία απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση θα επηρεάσει τη θέση τους στο χώρο…

 Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ στην τελική ευθεία για την κάλυψη της θέσης της Κηφισιάς έχουν βρεθεί «Ηράκλειο» και Λευκάδα ωστόσο η ομάδα της πόλης μας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία γνωρίζουν στην ΕΟΚ. Στην Ομοσπονδία δηλαδή ξέρουν καλά ότι το «Ηράκλειο» μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στο χώρο συνολικά του ελληνικού μπάσκετ. Έχει μία άκρως επιτυχημένη προηγούμενη θητεία και εμπειρία στη μεγάλη κατηγορία, έχει ένα γήπεδο κόσμημα, έχει κόσμο που αγαπά και στηρίζει το άθλημα, έχει ισχυρούς και φερέγγυους επιχειρηματίες, φορείς και παράγοντες που μπορούν να υποστηρίξουν ένα νέο εγχείρημα… Έχει δηλαδή όλο το … πακέτο για να δημιουργήσουν μία ομάδα με παρών και μέλλον στην Α1 μπάσκετ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι εκτός από τον πλήρη φάκελο που κατέθεσε η επιτροπή μπάσκετ του «Ηρακλείου» και στον οποίο παρουσιαζόταν η στήριξη της αίτησης υποψηφιότητας από την τοπική αυτοδιοίκηση και τον εμπορικό κόσμο, οι ίδιοι οι φορείς της πόλης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βασιλακόπουλο μεταφέροντας του την επιθυμία τους να πάρει η ομάδα το χρίσμα ανόδου στην Α1!

Στο «Ηράκλειο» μπορεί να αγωνιούν για την ανακοίνωση της απόφασης όμως παράλληλα προετοιμάζουν και το έδαφος προκειμένου ενδεχόμενη θετική απόφαση να τους βρει έτοιμους σε κάθε επίπεδο. Διοικητικά και οργανωτικά. Έχει μάλιστα γίνει και η σχετική προεργασία για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η ομάδα να είναι πανέτοιμη να ανταποκριθεί με επιτυχία στην επόμενη μέρα του συλλόγου. Και αυτό το γνωρίζουν στην ΕΟΚ. Ότι δηλαδή είναι η μόνη ομάδα από τις πέντε υποψήφιες που έχει δημιουργήσει το υπόβαθρο για να στηρίξει το βάρος της μεγάλης κατηγορίας. Μένει λοιπόν να δούμε σήμερα αν θα κυριαρχήσει η λογική και τα δεδομένα που δίνουν το προβάδισμα στο «Ηράκλειο» ή οι αντίθετες φωνές που για τους δικούς τους λόγους επιθυμούν μία διαφορετική επιλογή…

Η θέση του προέδρου του Ηράκλειο ΟΑΑ

Στο Ηράκλειο ΟΑΑ πάντως κρατούν χαμηλούς τόνους και δεν σχολιάζουν τα όσα ακούγονται περί παρασκηνίου, αναμένοντας τις επίσημες αποφάσεις και γνωρίζοντας παράλληλα ότι έχουν πράξει όλα εκείνα που δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε η ομάδα να είναι από τις ισχυρές διεκδικήτριες της ανόδου. «Βασική μας γραμμή είναι ότι για να γίνει κάτι καλό στην πόλη θα πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι μαζί. Η τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμος και Περιφέρεια), οι πολίτες, οι έμποροι, ο κόσμος και τα ΜΜΕ. Κάθε βήμα θα πρέπει να είναι σταθερό, να υπάρχει συνεργασία. Η άνοδος της ομάδας θα ήταν ένα γεγονός ιδανικό για την πόλη και την Κρήτη», τονίζει στη «Νέα Κρήτη» ο πρόεδρος του «Ηρακλείου» κ. Μιχάλης Δελάκης που απαντά και σε εκείνους που ρωτούν πόσο έτοιμη είναι η διοίκηση να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Σε αγωνιστικό επίπεδο η εξέλιξη αυτή, είναι αλήθεια ότι σταμάτησε το σχεδιασμό της ομάδας και στην παρούσα φάση το ρόστερ είναι μισό… Άλλες όμως προσθήκες θα γίνουν αν αγωνιστούμε στην Α1 και άλλες στην Α2. Οπότε οι εξελίξεις θα μας κατευθύνουν ανάλογα. Ο κόσμος πάντως να είναι σίγουρος ότι με την ανακοίνωση της απόφασης, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα θα είναι πλήρης… Σε ότι αφορά το διοικητικό κομμάτι η δημιουργία μίας ΚΑΕ είναι ένα νέο και ανεξάρτητο κομμάτι από το υπόλοιπο σωματείο. Υπάρχει ο ομφάλιος λώρος με το σωματείο - σχολείο αθλημάτων, το τένις, το πινγκ πονγκ, το σκάκι και το μπάσκετ όμως η ΚΑΕ είναι μία εταιρία που στόχο έχει την καλή της πορεία. Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο…», τονίζει ο πρόεδρος του «Ηρακλείου».


Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια