Αθλητισμός

Γιώργος Βαρβεράκης: Ο προπονητής των έργων

Ο αθλητισμός Ατόμων με Αναπηρία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ολοένα και μεγαλύτερη ανοδική πορεία. Το γεγονός επιβεβαιώνουν και οι επιτυχίες των αθλητών μας στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο!

Παρακολουθώντας από τους δέκτες μας τη μεγάλη  αυτή γιορτή του αθλητισμού, δεν είναι λίγες οι φορές που αποσβολωμένοι διακρίνουμε το πάθος, το πείσμα, τη δύναμη, τη θέληση όλων αυτών των αθλητών- τριών. Όλων αυτών που ξεπερνούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους λόγω της αναπηρίας τους και με περίσσιο κουράγιο δίνουν μαθήματα στάσης ζωής!

Στο Ηράκλειο ο αθλητισμός Ατόμων με Αναπηρία αποκτά σιγά σιγά τη θέση που του αξίζει. Την προσοχή και το σεβασμό φορέων, παραγόντων, κοινωνίας και αθλητών- τριών. Αυτό βέβαια δεν ήταν εύκολο να γίνει και πήρε αρκετά χρόνια ενώ υπάρχουν ακόμη εκείνοι που αντιμετωπίζουν την αναπηρία ως ταμπού. Σε δύσκολες εποχές, ο Γιώργος Καπελλάκης με τις επιτυχίες του άνοιξε το δρόμο και μας «επέβαλλε» να στρέψουμε την προσοχή μας πάνω του…

Στη συνέχεια το παράδειγμα του ακολούθησαν και άλλα νέα παιδιά και ελπίζουμε οι δικές τους επιτυχίες να παρακινήσουν και νεότερα στο μέλλον.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην επιτυχία που γνωρίζει ο αθλητισμός Ατόμων με Αναπηρία στο Ηράκλειο έχει ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Γιώργος Βαρβεράκης, ο προπονητής των έργων… Ο νεαρός τεχνικός αθόρυβα αλλά ουσιαστικά έχει αμέτρητες εργατοώρες τα τελευταία χρόνια στα Στάδια. Παρά τα πενιχρά μέσα που είχε στη διάθεση του κατάφερε μέσα από σκληρή δουλειά και απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη των αθλητών- τριών του και στη συνέχεια και της Ομοσπονδίας, να φέρει αποτελέσματα.

Κατάφερε να προκαλέσει το ενδιαφέρον συναδέλφων του από το εξωτερικό ενώ ο τρόπος της δουλειάς του αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού σε διεθνείς αθλητικές συγκεντρώσεις. Γιατί στο εξωτερικό το επίπεδο του αθλητισμού ΑμΕΑ βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, κάτι που μπορεί να διακρίνει εύκολα άλλωστε κανείς παρακολουθώντας διοργανώσεις όπως οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Ο τρόπος λοιπόν που δουλεύει, η άριστη γνώση του αντικειμένου του, η συνεχής επιμόρφωση και εξέλιξη του αποτελούν τα μέσα που διαθέτει για να βγάλει σπουδαίους πρωταθλητές απέναντι στις υλικοτεχνικές υποδομές που υπερέχουν οι άλλες Χώρες.

«Η στιγμή που πρέπει να ελέγξεις , να δώσεις οδηγίες και να ενθαρρύνεις ταυτόχρονα! Οι σφυγμοί σου....όσοι και των αθλητών, όμως θα πρέπει να έχεις ψυχραιμία και εμπιστοσύνη.. Απίστευτα συναισθήματα! Η μαγεία του αθλητισμού!», έγραψε ο ίδιος ως σχόλιο στη φωτογραφία του στο facebook (φωτογραφία κειμένου). Ένας προπονητής κόσμημα για το Ηράκλειο, ο αθλητισμός του οποίου στηρίζει πολλά σε αυτόν!  

Της Μαρίας Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια