Αθλητισμός

13χρονος και 14χρονος κολύμπησαν από τη Ντία στον Καρτερό!

Μια έκπληξη περίμενε τους θεατές του Μινωικού μαραθωνίου στην Κρήτη. Δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας δύο Κρητικόπουλα που έκαναν τους πάντες υπερήφανους με το περίσσειο θάρρος τους, κολυμπώντας τρεις ώρες από τη νήσο Ντία μέχρι τον Καρτερό.

Μια έκπληξη περίμενε τους θεατές του Κολυμβητικού Μινωικού Μαραθωνίου (Κλάδειος Διαδρομή), στην Κρήτη. Δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας το πρωί του Σαββάτου ανάμεσα στους 12 κολυμβητές τον 13χρονο Νίκο Πετράκη και τον 14χρονο Αλέξη Κωνσταντουλάκη. Η φωτογραφία αποδεικνύει το μέγεθος της προσπάθειας που κατέβαλαν, με τα συναισθήματα να "ζωγραφίζονται" στο πρόσωπό τους.

Οι θαραλλέοι πιτσιρικάδες δέχονται τα συχγαρητήρια για τον άθλο τους

Τα δυο κρητικόπουλα έκαναν τους πάντες υπερήφανους με το περίσσειο θάρρος, την ατσάλινη θέληση και τη δύναμη ψυχής τους καθώς κολύμβησαν για πάνω από 3 ώρες καλύπτοντας την απόσταση από Ντία - Καρτερό. Ακόμη δύο γυναίκες συμμετείχαν στο δύσκολο μαραθώνιο.

Κύπριος έκοψε το νήμα

Ο νικητής του κολυμβητικού μαραθωνίου που τερμάτισε πρώτος με ρεκόρ

Πάντως με υπερπροσπάθεια, ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο ο Κύπριος ειδικευόμενος του ΠΑΓΝΗ Σταύρος Χαραλάμπους, που τερμάτισε πρώτος κόβοντας το νήμα. Μάλιστα ο θαρραλέος κολυμβητής έκανε ρεκόρ κολυμπώντας για 3 ώρες και 5 λεπτά.

Ακολούθησε ο Νίκος Πλουμίδης.

Ικανοποιημένος βγαίνει από το νερό ο κολυμβητής που συμετείχε στο μαραθώνιο

Κολυμβητές και διοργανωτές περήφανοι για την υπερπροσπάθεια των συμμετεχόντων

Πρόκειται για μια απόσταση 6 ναυτικών μιλίων που κάλυψαν οι κολυμβητές που συμμετείχαν στον αγώνα, δηλαδή 11 χιλιομέτρων.

Κολύμπησαν για τρεις ώρες με θέληση και ψυχική δύναμη

Σύμφωνα με τον Μαρίνο Παττακό πρόεδρο των απόστρατων του Λιμενικού σώματος (συνδιοργανωτών του μαραθωνίου) "ο Μινωικός μαραθώνιος πραγματοποιείται για 10 συνεχή χρονιά από το 2007. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της σημασίας της θαλάσσιας διαδρομής και ιστορικά, και να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των νέων να ασχοληθούν με τη θάλασσα. Ο αγώνας δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα αλλά υπηρετεί την ευγενή άμιλλα".

Φέτος δύο γιατροί και δύο ναυαγοσώστες βρίσκονταν δίπλα στους αθλητές σε περίπτωση που χρειαστεί η παρέμβασή τους.

Συνδιοργανωτές του μαραθωνίου ήταν ο Σύλλογος Αποστράτων Λ.Σ., Δήμοι Ηρακλείου και Χερσονήσου και ΟΛΗ Α.Ε και πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη - Ράνια Μωραϊτη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια