default-image

ΧΡΥΣΟΣ ο Μανόλης Στεφανουδάκης στο Ρίο! (video)

Σπορ
ΧΡΥΣΟΣ ο Μανόλης Στεφανουδάκης στο Ρίο! (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μανόλης Στεφανουδάκης έκανε υπερήφανη την Ελλάδα και την Κρήτη καθώς αναδείχτηκε ΧΡΥΣΟΣ Παραολυμπιονίκης!

Ο Έλληνας Παραλυμπιονίκης στην κατηγορία F54 του ακοντισμού ξεκίνησε με μία τεράστια βολή με 29.45μ.! Αυτή η βολή είναι παραολυμπιακό ρεκόρ (!) ενώ ανάλογη ήταν και η δεύτερη βολή του με 29.42μ. και η τρίτη του βολή ήταν άκυρη. Στο δεύτερο γκρουπ βολών ο Μανόλης Στεφανουδάκης έκανε 27.47, 28.02 και 28.84μ.

Η διαφορά του με τους υπόλοιπους ακοντιστές ήταν τεράστια και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο! Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Μεξικανός Λουίς Αλμπέρτο Φέλιξ Σεπέδα με 25.92μ. και στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Λευκορώσος Αλιακσάντρ Τρίπουτς με 23.56μ.

Δείτε σε βίντεο τις τρεις βολές του Μανώλη Στεφανουδάκη

Αυτό που είναι χαρακτηριστικό είναι ότι όλες οι βολές του ήταν για χρυσό μετάλλιο καθώς ουδείς κατάφερε έστω να τον πλησιάσει. Αυτό είναι το δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του, καθώς στο Λονδίνο πριν τέσσερα χρόνια είχε πάρει το χάλκινο.

Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την ελληνική ομάδα στο Ρίο, μετά από αυτό του Θανάση Κωνσταντινίδη στη σφαιροβολία και το τρίτο συνολικά αφού υπάρχει και το χάλκινο του Δημήτρη Ζησίδη επίσης στη σφαιροβολία. Στις ρίψεις η Ελλάδα αποδεικνύεται υπερδύναμη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News