Αθλητισμός

ΕΠΟ καλεί Γιώργο Σταράκη! - Σχόλια και "Σφηνάκια"

Οι εξελίξεις στην ΕΠΟ επαναφέρουν στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Ρεθύμνου Γιώργο Σταράκη, που είναι ψηλά στην λίστα των αναπληρωματικών που εξελέγησαν από τις εκλογές του 2012!

Σύμφωνα με τον πίνακα από τις εκλογές του 2012, διαθέσιμοι κατά σειρά είναι οι Βακάλης Νικόλαος (34), Τσιχριζτής Μιχαήλ (33), Σταράκης Γιώργος, Μαρίνος Ξανθός Κωνσταντίνος, Παπαπετρίδης Αντώνιος (31), Κοσματόπουλος Γεώργιος (30) και Αποστολόπουλος Ιωάννης (29).

Με την παραίτηση των "έξι" λόγω κάρτας υγείας, οι αναπληρωματικοί θα συμπληρώσουν τη διοίκηση που θα προκηρύξει εκλογές, είτε θα τερματίσει στις 6 Οκτωβρίου που λήγει η θητεία της παρούσης, με διορισμό διοικούσας, εφόσον αποφασισθεί από το ΑΔΔ με προσφυγή Ενώσεων.

Διαβάστε: Αναβλήθηκαν οριστικά οι εκλογές της ΕΠΟ

Η "συμπληρωμένη" διοίκηση της ΕΠΟ αφού συγκροτηθεί, αναμένεται να συγκαλέσει γενική συνέλευση μέσα σε δεκαπέντε μέρες από την απόφαση της, με μοναδικό θέμα τη σύσταση τριμελούς Εκλογικής Επιτροπής και έτσι οι εκλογές θα προκηρυχτούν από αυτήν, 28-29  Οκτωβρίου. Αυτό είναι το ένα σενάριο.

Το άλλο λέει, πως αν το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο θεωρήσει λήξασα στις 6 Οκτωβρίου τη διοίκηση που αναδείχθηκε το 2012 και κάνει δεκτή προσφυγή των ΕΠΣ, θα ορίσει Διοικούσα Επιτροπή, με μέλη από όλες τις παρατάξεις και τάσεις, που δεν αποκλείεται να μείνει... για κάποιους μήνες και μετά θα πάει σε εκλογές.

Είναι όμως αρμόδιο το ΑΔΔ ή απαιτείται απόφαση Πρωτοδικείου; Στη FIFA σχολίαζαν ότι τα καταστατικά των Ομοσπονδιών σε αυτές τις περιπτώσεις δίνουν τη δυνατότητα σιωπηρής παράτασης σε σχέση με το χρόνο λήξης της θητείας για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών. Και κυρίως δεν αναγνωρίζουν διοικήσεις Πρωτοδικείου..

H Εθνική και οι ανταγωνιστές της


Το νικηφόρο ξεκίνημα της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με το Γιβραλτάρ μπορεί να είναι ως πρώτο βήμα επαναφοράς θετικό, αλλά υπάρχουν σημεία που, πέρα από τα "τιτιβίσματα" την ώρα του αγώνα και τους τίτλους μετά από αυτόν, χρειάζεται να δουλέψει σε δύο πράγματα.

Το ένα αφορά την αμυντική της λειτουργία, που δεν ήταν καλή απέναντι σε κατώτερο αντίπαλο (ίσως από "σνομπ") και να επιδείξει υπομονή μέχρι να δημιουργήσει τη βάση της σταθερότητάς της.

Τη χρειάζεται σε έναν όμιλο όπου οι κύριοι ανταγωνιστές της, Βέλγιο και Βοσνία, έδειξαν ισχυρότερα δείγματα γραφής από τα αναμενόμενα. Εν γένει, δείχνει να είναι σε καλό δρόμο με τον Σκίμπε. Στις 7 Οκτωβρίου υποδέχεται την Κύπρο, ενώ Βέλγιο και Βοσνία κοντράρονται μεταξύ τους, όπως και η Εσθονία με το Γιβραλτάρ.

Έπαιξε πολύ η Εθνική στο Youtube

Πολύ θετική ήταν η ανταπόκριση στην προβολή του αγώνα της Εθνικής με το Γιβραλτάρ από το Youtube και οι ιθύνοντες της ΕΠΟ προτίθενται να έρθουν σε επαφή με τη FIFA, προκειμένου να παρουσιάζονται διαδικτυακά και τα επόμενα παιχνίδια. Η αρχή έγινε, άλλωστε, με την έγκριση του OTE TV. Να σημειωθεί ότι η FIFA επιτρέπει τα παιχνίδια κάθε εθνικής ομάδας να μεταδίδονται και από ελεύθερα κανάλια εντός της συγκεκριμένης χώρας. Στην Ελλάδα δεν είχε γίνει συμφωνία με κάποιο κανάλι και η ΕΠΟ το έδειξε μέσω διαδικτύου.

Δυνατή η «ομάδα Δ» της ΕΠΣΗ

Υπάρχει καλύτερο μέλλον στην ελληνική διαιτησία. Οι παρατηρήσεις που γίνονται στο νέο αίμα των εθνικών κατηγοριών, τουλάχιστον από το Ηράκλειο, δίνουν αυτές τις ελπίδες, καθώς τα τρία νέα πρόσωπα στη Δ' κατηγορία συντελούν στη θετική ένδειξη. Ο Δημήτρης Σφακιανάκης (φωτογραφία) έδωσε καλά διαπιστευτήρια στο εναρκτήριο ματς Κυπέλλου Τηγανίτης-Δαίδαλος και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια, έχοντας το ζήλο για την επιτυχία. Ο Γιώργος Ζερβάκης επίσης, μεγαλωμένος σε ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Ο Γιώργος Λαλιώτης, φοιτητής της Ιατρικής Σχολής, άξιζε κατά γενική ομολογία την αξιολόγησή του και για την προσωπικότητά του. Μαζί με τους παλιότερους Σπινάκη και Βασσάκη, η "ομάδα Δ'" της ΕΠΣΗ γίνεται αχτύπητη.

Acta non verba = Πράξεις, όχι λόγια»

Βάζοντας τίτλο τη φράση «Acta non verba = Πράξεις, όχι λόγια», ο Αλέξης Κουνενάκης βάζει τέλος στη δημιουργική προσπάθεια τεσσάρων ετών στις Ακαδημίες του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ευχαριστώντας τον Σάββα Κωφίδη για τη συνεργασία τους. «Ήρθε η στιγμή που θα πρέπει να πούμε "εις το επανιδείν" και όχι "αντίο" μετά από 4 υπέροχα χρόνια, όπου προσπάθησα να κάνω τη δουλειά μου, όπως λέει και ο τίτλος, με πράξεις και με λίγα λόγια, γιατί οι πράξεις φαίνονται ενώ τα λόγια περνάνε», γράφει ο Αλέξης.

Διαβάστε: Το ποδόσφαιρο από μόνο του... είναι πεντακάθαρο!

ΣΦΗΝΑΚΙΑ (από την έντυπη έκδοση 8/9/2016)


ΕΧΕΙ κάνει μεγάλη αίσθηση το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του "Guardian" για το κυπριακό ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο ότι πρόκειται για «σχολή εκμάθησης πώς να στήνεις ποδοσφαιρικά παιχνίδια στο στοίχημα».

ΣΕ ΕΜΑΣ κάνει εντύπωση το γεγονός ότι πρόεδρος στην ΚΟΠ είναι ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, και επί χρόνια μάλιστα. Αυτόν που η FIFA στέλνει ως συνομιλητή του Κοντονή, να φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ώρα που το δικό του είναι σε ίδια και χειρότερη κατάσταση. Μήπως επειδή καταλαβαίνει τη "γλώσσα";

ΑΥΤΗ τη δήλωση που έκανε χθες ο Γκιρτζίκης στην ΕΡΤ δε νομίζουμε ότι την έκανε έτσι γενικά. Θέλει να πει κάτι όταν δηλώνει για τη δολοφονική επίθεση στην κλήρωση της Football League; «Είδαμε τι έγινε, δεν είδα να το αναδείξει ο κύριος υφυπουργός, το κρατάει θαμμένο», είπε. Υπονοεί κάτι;

Η ΔΗΛΩΣΗ πάντως της εβδομάδας ανήκει στον Βασίλη Χατζηαποστόλου, που, αν και στη "συμμαχία", πέφτει κι ο ίδιος θύμα της κάρτας υγείας: «Φούσκα η κάρτα υγείας, για να στείλουν τον Γκιρτζίκη σπίτι του. Γελούσαν οι ανακριτές. Τώρα με αυτόν τον τρόπο τους συσπείρωσε περισσότερο. Είναι λάθη άπειρων ανθρώπων...».

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ των κορυφαίων δικαστικών ειδήσεων περί ποδοσφαίρου, ανοίγουν πολλά μέτωπα και από τη μια έχουμε τους επικριτές και από την άλλη τους υπερασπιστές. Είχε ενδιαφέρον η "αντιπαράθεση" Βίκτωρα Μητρόπουλου και Αλέξη Κούγια περί τούτων...

ΤΕΤΟΙΕΣ περιόδους στο ποδόσφαιρο τις έχουμε ξαναζήσει. Αρρωστημένο κλίμα και όσο πάει χωρίς "μυαλό να μη βάζουν" η κατάσταση θα χειροτερεύει...

Ο ΟΦΗ θα μπει σε λίγο σε ένα πρωτάθλημα που εκ παραδόσεως απαιτεί δυνατές κεραίες και υψηλά αντανακλαστικά. Δυστυχώς ό,τι και να γίνεται επί δικαστικής σκηνής, οι "συμμαχίες" (ας τις πούμε έτσι) λειτουργούν σαν τη Λερναία Ύδρα. Κόβεις το ένα κεφάλι, βγαίνει το άλλο... Τι άλλαξε δηλαδή από την εποχή του "Κοριόπολις";

Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ δήλωσε στην ανακοίνωσή του ότι έκανε την τελευταία μεταγραφή στην περίοδο. Η αλήθεια είναι ότι η διοίκησή του έχει κάνει πράγματα με το παραπάνω. Αλλά στο ποδόσφαιρο και με μεγάλες φιλοδοξίες, είναι δύσκολο να τηρήσεις μερικές φορές τέτοιου είδους δεσμεύσεις!

ΠΟΙΟΣ πίστευε πως ο πυρηνικός σταθμός της Φουκισίμα ήταν καθαρός μετά την πυρηνική καταστροφή του 2011; Όλοι οι ειδικοί "καθαροί, συμβατικοί και εναλλακτικοί" φώναζαν ότι υπάρχει πρόβλημα. Εκείνοι πίστεψαν τον ελεγχόμενο πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ότι όλα είναι «υπό έλεγχο». Ήταν ένα ψέμα ώστε να γίνει η ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο, αποκαλύπτει τώρα ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Τζουνιτσίρο Κοϊζούμι.

Στ.Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια