Αθλητισμός

Το ποδόσφαιρο από μόνο του... είναι πεντακάθαρο!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ τρομοκρατικής επίθεσης με βάση την ανανδρία είχε η όντως δολοφονική ενέργεια των "μασκοφόρων" στην κλήρωση της Football League. Δυστυχώς, πέραν των επτά προσαγωγών κάποιων κατοίκων των Αμπελοκήπων και νερόβραστες πολιτικές και άλλες ανακοινώσεις, δεν έχουμε δει κάτι ουσιώδες ως αντίδραση.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ να διαψευστούμε. Όμως αυτό που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο είναι μια απαίσια κατάσταση. Ακούγαμε στο Ράδιο 9,84 τον συνάδελφο Κώστα Πάλλη, που ήταν εκεί, να περιγράφει σκηνές τρόμου και να παρατηρεί ότι «η μαφία έχει κανόνες και πρωτόκολλα τιμής, αυτοί είναι κάτι χειρότερο».

ΤΟ ΑΛΛΟ δυστύχημα έχει να κάνει και με αυτή τη χειραγώγηση της πληροφορίας σε μεγάλα Μέσα που είναι υπό τον έλεγχο παραγόντων του ποδοσφαίρου. Σε λίγο θα καταφύγουμε και για τα ποδοσφαιρικά μας στην "εναλλακτική" ενημέρωση, όπως κάνουν ήδη πολλοί για τα πολιτικά τεκταινόμενα.

ΤΟ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ" έχει τους καλύτερους συντελεστές να πάρει τη θέση στην Α1. Τα Δύο Αοράκια, που προτιμούν οι ευρωπαϊκές μπασκετικές δυνάμεις, τα καθαρά οικονομικά του, η μπασκετική βαθιά παράδοση των ανθρώπων του, η προϊστορία του και σαφώς η καθαρή οικονομική του κατάσταση.

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ να πιστέψουμε το "παρασκηνιακό" που διαβάσαμε σε αθλητικό site της Αθήνας, ότι το Ρέθυμνο κοντράρει την προαγωγή. Μπορούμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για μεμονωμένες θέσεις. Για να δούμε...

ΕΥΤΥΧΩΣ έχουν γίνει όλες οι κληρώσεις στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φοβήθηκαν, μετά το άθλιο γεγονός του Αττικού Άλσους, ότι ο κ. Κοντονής θα ενεργοποιούσε το γνωστό λογισμικό του, να βάλει "λουκέτο" και στις κληρώσεις!

ΒΕΒΑΙΑ αν προκύψει κατόπιν εντολών θέμα τόπου διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ, τότε δε θα έχει μείνει ίχνος από κρατική αξιοπιστία. Αυτό που έκαναν δηλαδή και η αστυνομική Αρχή και η ΔΕΑΒ, να κοροϊδέψουν τον κόσμο με τις εισηγήσεις που τους είχε ζητήσει ο υφυπουργός για να αναβάλει το εντελώς ακίνδυνο παιχνίδι Κυπέλλου του ΟΦΗ με τον Αχαρναϊκό, και το άλλο, για λόγους βίας, αποτελεί κακό προηγούμενο.

ΤΟ ΘΕΜΑ μιας αξιόπιστης Αρχής και αρχόντων που ξέρουν τι θέλουν και γιατί κάθονται τις καρέκλες με δημόσια αξιώματα δεν είναι να ακολουθούν τις κινήσεις των "μπράβων" και των "λοιπών παραβατών" ως ουρά, αλλά να προστατεύουν την κοινωνία από αυτούς. Η Πολιτεία είναι Αρχή, δεν είναι ουρά...

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ως ποδόσφαιρο είναι πεντακάθαρο, εκείνοι που το βρομίζουν είναι εκείνοι που έχουν συμφέροντα από αυτό και μαζί οι "στρατοί" τους, που επίσης έχουν συμφέροντα από αυτούς... Μικρά ή μεγάλα, είναι σχετικό και κατά τη θεωρία του Αϊνστάιν... (Από τα Σφηνάκια της έντυπης έκδοσης 7/9/2016)

*** Η φωτογραφία είναι από την τηλεοπτική σειρά 'Spotless'

Εξαιρετικό σεμινάριο, λίγοι οι προπονητές...

Στο σημαντικό σεμινάριο που έγινε την περασμένη Δευτέρα στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου για το Σύλλογο Προπονητών Ηρακλείου, προκειμένου τα μέλη του τελευταίου να ενημερωθούν αναλυτικά για τις τροποποιήσεις στους κανονισμούς ποδοσφαίρου, η παρουσία των προπονητών ήταν μετρημένη στα δάχτυλα. Οι αναλύσεις του εκπαιδευτή διαιτησίας Τάσου Μαστορίδη έγιναν με παραστατικό τρόπο και οι προπονητές που έδωσαν "παρών" εντυπωσιάστηκαν. Στην αίθουσα, ωστόσο, ήταν μόνο τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και ο παλαίμαχος άσος Δημήτρης Παπαδόπουλος (Λίντο). Οι άλλοι (και είναι πολλοί) δεν τίμησαν την εκδήλωση, αλλά έχουν την ευκαιρία να το αντιστρέψουν, αφού το ραντεβού των δύο πλευρών ανανεώθηκε.

Παπαθανασάκης:Παρακολουθεί τον ΟΦΗ ως Κρητικός


Προς το τέλος της προηγούμενης σεζόν ο Σπύρος Παπαθανασάκης, απογοητευμένος από την κατάσταση στον Ηρακλή και τα αλόγιστα χρήματα που είχαν δαπανηθεί, σκέφτηκε να αποχωρήσει. Επειδή κατάγεται από τη Σητεία (έχει γεννηθεί στον Καναδά), σκέφτηκε να απαλλαγεί από το μαρτύριο στο "γηραιό" και να εξετάσει την κάθοδό του στην Κρήτη για τον ΟΦΗ, τον οποίο παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον. Τώρα οι συζητήσεις του με τον Ιταλό Φάμπιο Μοντεκάλβο προχωράνε και μάλιστα δείχνουν κάπου να οδηγούνται. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πρόταση των Ιταλών για αγορά του 98% των μετοχών φτάνει στα 5 εκατ. ευρώ. Αν τα πράγματα εξελιχθούν θετικά...


Άλλη μπάλα στη συναυλία Κονταρού


Αρκετοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και πολλοί περισσότεροι φίλοι της κρητικής μουσικής έδωσαν το "παρών" προχθές το βράδυ στη συναυλία του Μανόλη Κονταρού στην πλατεία Ελευθερίας, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και παραδοσιακά βιολογικά εδέσματα της Κρήτης. Η ατμόσφαιρα ήταν εξόχως καλλιτεχνική και συνεπήρε γυναίκες και άνδρες που βρέθηκαν στην πόλη για τουρισμό. Πέρα από τα μαύρα κι άραχνα του παρασκηνιακού ποδοσφαίρου και των εντάσεων. Με τη διαφορά ότι όλο αυτό συνέβη λίγες μόλις ώρες από το απαράδεκτο συμβάν στην κλήρωση της Football League...

Σχόλια