default-image

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τους Παραολυμπιακούς του Ρίο

Αθλητισμός
Ενδιαφέροντα στοιχεία για τους Παραολυμπιακούς του Ρίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες ώρες έχουν απομείνει για την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων ενώ υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τους Αγώνες του Ρίο.

*Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονος της χρονιάς, μετά τους Ολυμπιακούς.

*Η διοργάνωση θα ξεκίνησει στα 7 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18.

*Θα διεξαχθούν 528 αγωνίσματα σε 23 αθλήματα.

*Αυτοί θα είναι οι μεγαλύτεροι Παραολυμπιακοί Αγώνες που έχουν γίνει ποτέ. Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 4.300 αθλητές και αθλήτριες απο 176 χώρες.

*Έξι χώρες θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά. Η Αρούμπα, το Κονγκό, το Μαλάουι, η Σομαλία, το Τογκό και το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε.

*Για πρώτη φορά θα συμμετάσχει και ομάδα προσφύγων.

*Η Ελλάδα θα συμμετάσχει συνολικά με 63μελή αποστολή. 18 (13 άνδρες και 5 γυναίκες) στο στίβο, 5 (3+2) στο μπότσια, 1 (γυναίκα) στο κανόε, 3 (1+2) στην ποδηλασία δρομου, 3 (1+2) στην ποδηλασία πίστας, 1 (άνδρας) στο τζούντο, 6 (άνδρες) στην άρση βαρών σε πάγκο, 3 (άνδρες) στην ιστιοπλοΐα, 1 (άνδρας) στη σκοποβολή, 16 (12+4) στην κολύμβηση, 4 (3+1) στην ξιφασκία σε αμαξίδιο και 1 (άνδρας) στο τένις.

*Η Κύπρος θα εκπρωσπηθεί στους Αγώνες από μία κολυμβήτρια και έναν αθλητή του στίβου.

*Στους Αγώνες του Ρίο μπήκαν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα τα αθλήματα του κανόε και του τριάθλου.

*Στους Αγώνες δε θα υπάρξει εκπροσώπηση από τη Ρωσία, καθώς η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε πριν από ένα μήνα να την αποβάλει εξ' ολοκλήρου από τους Αγώνες λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ που αποκαλύφθηκε στη Ρωσία.

*Τα μετάλλια του Ρίο, έχουν πάνω τους τη γραφή Μπράιγ (για τους τυφλούς) ενώ διαθέτουν και μια μικρή συσκευή η οποία παράγει ήχο όταν κάποιον κουνάει το μετάλλιο. Με αυτούς τους τρόπους, ένας αθλητής με μειωμένη ή δίχως όραση, θα μπορεί να διαχωρίζει τα μετάλλια (χρυσό, αργυρό και χάλκινο).

*Περισσότερα από 5.000 μέσα από ολόκληρο τον πλανήτη έχουν διαπιστευθεί για τους Αγώνες.

*Τους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 οι οποίοι θεωρούνται οι πιο πετυχημένοι όλων των εποχών, τους κάλυψαν 115 δίκτυα από όλον τον κόσμο. Οι Αγώνες του Ρίο θα καλυφθούν από 154! Τα ευρωπαϊκά δίκτυα είναι 53 με τους Βρετανούς να έχουν βάλει στο πρόγραμμα τους 700 ώρες μετάδοσης!

*Μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου είχαν διατεθεί 1.500.000 εισιτήρια για τους αγώνες και τις τελετές έναρξης και λήξης.

*Η συνολική τηλεθέαση των Αγώνων, αναμένεται να ξεπεράσει το 4.000.000.000 θεατές παγκοσμίως.

*Μασκότ είναι ο Τομ, ένα δημιούργημα που προήλθε από όλα τα φυτά και τα δάση της Βραζιλίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News